Studenten inboedelverzekering

Ga je binnenkort op kamers of op jezelf wonen? Vergeet dan niet een studenten inboedelverzekering af te sluiten! Op deze pagina wordt uitgelegd wat een inboedelverzekering precies is en vind je handige tips voor het afsluiten van een studenten inboedelverzekering. Daarnaast kan je op deze website een selectie vinden van verschillende studenten inboedelverzekeringen met een lage premie zodat je de verschillende aanbieders met elkaar kan vergelijken.

Wat is een inboedelverzekering voor studenten?

Een inboedelverzekering verzekert spullen die in je huis of studentenkamer staan tegen o.a. diefstal, waterschade of brand. Als student sta je waarschijnlijk niet gelijk te springen om alle inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken. Daarom hebben wij een top 5 voor je samengesteld van goedkoopste inboedelverzekeringen voor studenten.

Top 5 studenten inboedelverzekering

Sluit binnen 5 minuten een studenten inboedelverzekering af!

Inboedelverzekering in studentenpakket

Meerdere vliegen in één klap slaan? Diverse verzekeraars hebben studentenpakketten samengesteld met verschillende belangrijke verzekeringen voor de uitwonende student. In deze pakketten tref je combinaties van onder meer inboedel-, aansprakelijkheid- en ongevallenverzekeringen aan tegen een aantrekkelijke premie.

Bekijk en vergelijk hier studentenpakketten

Inboedelverzekering voor studentenkamer van eerstejaars studenten

Sta je aan het prille begin van je studentenleven? Dan ga je misschien ook op kamers wonen! Je zal de komende tijd volop gaan genieten van je studentenleven. Er komen echter ook serieuze zaken kijken bij het feit dat je nu volwassen bent en op jezelf woont. Om niet plotseling in de financiële problemen te komen zijn er een aantal verzekeringen die verstandig zijn om af te sluiten. Voorbeelden zijn de inboedelverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Je leest er alles over op de speciale pagina eerstejaars studenten.

Kostbaarhedenverzekering of inboedelverzekering

Ben je op zoek naar een verzekering die jouw kostbare spullen zoals je laptop, sieraden, kunst of dure apparatuur verzekert? Kostbaarheden worden binnen de inboedelverzekering doorgaans vergoed tot een maximum bedrag en de dekking geldt bovendien alleen binnenshuis. Het kan om deze reden verstandig zijn je inboedelverzekering uit te breiden met een kostbaarhedenverzekering. De verschillen worden hieronder uitgelicht. De inboedelverzekering dekt:

 • alleen binnenshuis
 • alleen in Nederland
 • voor kostbaarheden geldt een vergoeding tot een bepaald maximum bedrag

De kostbaarhedenverzekering dekt:

 • zowel binnen- als buitenshuis
 • wereldwijd
 • uitgebreidere dekking voor kostbaarheden

Bedenk dus goed wat voor verzekering je precies zoekt en vergelijk de verschillende opties voordat je een verzekering afsluit.

Waarde van je inboedel bepalen

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit moet je weten wat de totale waarde van je inboedel is. Om de waarde van je inboedel goed te berekenen kan je een inboedelwaardemeter raadplegen of een taxateur inhuren. De inboedelwaardemeter bepaalt aan de hand van jouw persoonlijke gegevens en de informatie over je woning wat de huidige waarde van je inboedel is.

Opzeggen studenten inboedelverzekering

Wil jij je inboedelverzekering opzeggen? Dit kan niet altijd zomaar. Er zijn een aantal punten waar je bij het opzeggen op moet letten:

 • Zorg ervoor dat je contracttermijn van een jaar voorbij is
 • Houd rekening met een opzegtermijn van een maand
 • Bekijk op de website van de verzekeraar hoe je de verzekering op moet zeggen
 • Vraag altijd om een bevestiging van de opzegging

Alleen wanneer de verzekeraar de polis aanpast mag je de verzekering soms zonder aan de voorwaarden te voldoen opzeggen. Meer tips over het opzeggen van de inboedelverzekering.

Drie vormen van inboedelverzekeringen voor studenten

Je kunt vaak kiezen uit drie vormen van studenten inboedelverzekeringen:

 1. Uitgebreide inboedelverzekering. Bij deze vorm ben je verzekerd tegen zaken zoals brand, diefstal, vandalisme, blikseminslag en waterschade.
 2. Extra uitgebreide inboedelverzekering. Deze vorm is een extra uitgebreide inboedelverzekering, want je bent ook o.a. verzekerd tegen schade aan de inhoud van de koelkast of vriezer bij stroomuitval en schroei en smeltschade.
 3. Meest uitgebreide inboedelverzekering. Bij deze vorm ben je verzekerd tegen alle van buiten komende onheilen.

Tips bij het afsluiten van studenten inboedelverzekeringen

 • Bewaar de bonnen van de aankopen die je hebt gedaan, want hier kunnen de verzekeringsmaatschappijen naar vragen als je na een inbraak de spullen die gestolen zijn wilt declareren. Daarnaast kan het handig zijn om als bewijs foto’s te maken van je inboedel (en mail ze naar jezelf).
 • Als je een kamer huurt, vraag dan aan je huisbaas of hij/zij een inboedelverzekering heeft. Het komt vaak voor dat huisbazen een collectieve inboedelverzekering hebben afgesloten.
 • In veel polisvoorwaarden staat dat er sprake moet zijn van braakschade, zodat men kan zien dat er werkelijk is ingebroken.
 • Vaak wordt een inboedelverzekering voor studenten aangeboden in een pakket met andere verzekeringen. Het komt vaak voor dat je korting krijgt als je een pakket van verzekeringen afsluit.
 • Houd bij het inschatten van de waarde van je inboedel rekening met eventuele aankopen die je in de (nabije) toekomst van plan bent om te doen, zodat je niet onderverzekerd raakt.
 • Lees meer over het besparen op je premie op de pagina bespaartips inboedelverzekering studenten