Alle zorgverzekeraars

Alle zorgverzekeraars 2019

In Nederland heb je de keuze uit 39 zorgverzekeraars die verdeeld zijn over 11 moederbedrijven. Al deze zorgverzekeraars bieden verschillende (doelgroepspecifieke) verzekeringspakketten aan. Het maken van een keuze wordt je hierdoor niet makkelijk gemaakt. Welke zorgaanbieder en welke verzekering past nu bij mij? Om je te helpen bij het vinden van een antwoord op deze vragen hebben wij per Nederlandse zorgverzekeraar de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet.

Achmea

Achmea kent een rijke historie en werd in 1811 opgericht door een boer in het Friese plaatsje Achlum. Na talloze fusies werd het bedrijf uiteindelijk wat het nu is: de grootste verzekeraar van Nederland met een marktaandeel van zo’n 30 procent. Onder de paraplu van Achmea vallen verschillende zorgverzekeraars, waarvan Zilveren Kruis de grootste is.

Zorgverzekeringen van Achmea:


Zorgverzekeraar De Friesland

De Friesland – Deze van oorsprong Friese organisatie is inmiddels in heel Nederland bekend. Je kunt er een basisverzekering afsluiten en deze aanvullen met een aanvullende en/of tandartsverzekering naar keuze. Handig is dat bijna alle verzekeringszaken online te regelen zijn. Als student kun je hier profiteren van een collectief voordeel.
Lees meer over De Friesland


Zorgverzekeraar FBTO

FBTO (Friese Boeren en Tuinders Onderlinge) biedt de klant vele verschillende verzekeringen tegen lage premies.
Meer informatie over FBTO


Zorgverzekeraar ZieZo

ZieZo zorgverzekering – Je kunt bij deze verzekeraar een duidelijke zorgverzekering afsluiten die voor een lage prijs de belangrijkste zaken dekt. Bijna alles wordt bij ZieZo online geregeld, er is een online chat, een handige app en een online apotheek.
Meer informatie over ZieZo


Zorgverzekeraar Zilveren Kruis

Zilveren Kruis zorgverzekering – Zilveren Kruis heeft een speciale zorgverzekering voor studenten met een lagere premie.
Meer informatie over Zilveren Kruis


Zorgverzekeraar Studenten goed verzekerd

Studenten Goed Verzekerd is een zorgcollectief opgezet door studentenvakbond LSVb en ISO in samenwerking met Zilveren Kruis en AON. Studenten kunnen via dit collectief profiteren van hoge kortingen op de basiszorgverzekering en aanvullende verzekeringen.
Meer informatie over Studenten Goed Verzekerd

Overige labels:

 • Avero
 • Interpolis
 • ONZ

ASR

Verzekeringsgroep ASR is in 1997 ontstaan, nadat Stad Rotterdam zowel Europeesche Verzekeringen als De Amersfoortse overnam. Bij ASR willen ze met hun verzekeringen bijdragen aan een eerlijke en duurzame maatschappij. Je kunt bij deze verzekeraar verschillende zorgverzekeringen afsluiten onder de labels van Ditzo en De Amersfoortse.

Zorgverzekeringen van ASR:


Zorgverzekeraar Ditzo

Ditzo biedt sinds 2011 zorgverzekeringen aan die je direct online kunt afsluiten. Het is bij de verzekeringen mogelijk om de verschillende aanvullende dekkingen aan en uit te zetten.
Meer informatie over Ditzo

Overige labels:

 • De Amersfoortse

CZ

CZ is een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk en één van de grootste in Nederland met een marktaandeel van meer dan 20 procent. De verzekeraar werd in 1930 opgericht als Stichting Centraal Ziekenfonds. Het doel van CZ is om zorg betaalbaar en toegankelijk te houden voor iedereen. Je kunt bij deze verzekeraar kiezen uit vier verschillende zorgverzekeringen.

Zorgverzekeringen van CZ:


Zorgverzekeraar Just

Just is het op jongeren gerichte onderdeel van het Centraal Ziekenfonds (CZ).De premie van Just ligt lager omdat je alles online regelt en CZ zelf noemt het gemakkelijk, betrouwbaar en betaalbaar.
Meer informatie over Just


Zorgverzekeraar OHRA

OHRA (Onderlinge Ziektekostenverzekeringsfonds van Hoogere Rijksambtenaren) biedt zijn services en pakketten rechtstreeks aan de klant aan.
Meer informatie over OHRA

Overige labels:

 • CZ
 • Nationale Nederlanden

DSW

DSW is een van de kleinste verzekeraars, maar heeft een uitstekende reputatie. De oprichter is afkomstig uit Schiedam. In eerste instantie richtte de verzekeraar zich daarom op het Westland, maar sinds 2015 richt de verzekeraar zich ook op Twente. Voor de mensen uit deze regio is een apart label opgericht, InTwente. DSW onderscheidt zich elk jaar door als eerste verzekeraar de nieuwe premies bekend te maken.

Zorgverzekeringen van DSW:

 • DSW
 • inTwente
 • Stad Holland

Eno

Eno is de kleinste verzekeringsgroep binnen Nederland. De verzekeraar kent wel een rijke historie, het bedrijf werd al in 1860 opgericht. Eno heeft als ambitie om als kleine verzekeraar een grootse bijdrage te leveren aan de zorg. Eno onderscheidt zich met het label HollandZorg, speciaal gecreëerd voor mensen die tijdelijk in Nederland komen wonen en werken.

Zorgverzekeringen van Eno:


Zorgverzekeraar Salland

Bij Salland kun je onder meer je eigen risico gespreid terug betalen en krijg je diverse kortingen op zorgproducten en andere zaken, zoals uitjes of sportkleding.
Meer informatie over Salland


Zorgverzekeraar Zorgdirect

Zorgdirect – Onder de vleugels van zorgverzekeraar Eno kan je sinds 2015 een zorgverzekering (restitutiepolis) bij het label ZorgDirect afsluiten. Deze verzekeraar profileert zich als flexibel, dat houdt onder meer in dat je ruime keuze hebt uit vijf aanvullende zorgverzekeringen en drie tandartsverzekeringen.
Meer informatie over ZorgDirect

Eucare

Sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel is de concurrentie niet op gang gekomen zoals de overheid had gehoopt. Eucare probeert hier verandering in te brengen, deze nieuwe speler op de Nederlandse zorgverzekeringsmarkt is sinds begin 2019 actief in Nederland en richt zich via volmacht Aevitae op maatwerkverzekeringen.

Zorgverzekeringen van Eucare:

 • Aevitae

IptiQ

IptiQ is een nieuwe verzekeraar en heeft momenteel een klein marktaandeel. De verzekeraar is onderdeel van het Zwitserse bedrijf Swiss Re, het hoofdkantoor is gevestigd in Luxemburg. In Nederland vallen er drie verzekeringslabels onder IptiQ, waarvan Promovendum en Besured de bekendste zijn.

Zorgverzekeringen van IptiQ:


Zorgverzekeraar Promovendum

De zorgverzekering van Promovendum richt zich, in tegenstelling tot de schadeverzekeringen, niet alleen op klanten met een hoger opleidingsniveau. Iedereen kan een zorgverzekering bij Promovendum afsluiten en studenten kunnen bovendien extra collectiviteitskorting krijgen.
Meer informatie over Promovendum


Zorgverzekeraar Besured

Besured was tot voor kort een van de weinige zorgverzekeraars waarbij het niet mogelijk was om het verplichte eigen risico te verhogen. Echter, vanaf 2018 is het ook bij Besured mogelijk om een hoger eigen risico af te sluiten met een lagere premie tot gevolg. Besured beoogt betaalbaarheid, kwaliteit en service met elkaar door een deur te laten gaan.

Meer informatie over Besured

 • National Academic

Menzis

Menzis wordt in 1836 door artsen, apothekers en tandartsen opgericht en heeft als doel iedereen het recht op zorg te geven. Menzis is inmiddels één van de grootste spelers binnen de Nederlandse zorgverzekeringsmarkt en vooral actief in het noorden van Nederland. Onder Menzis vallen verschillende bekende namen zoals de zorgverzekering van HEMA en Anderzorg.

Zorgverzekeringen van Menzis:


Zorgverzekeraar Anderzorg

Anderzorg richt zich met name op jongeren, je kan er tegen zeer lage premies een zorgverzekering afsluiten. Je levert dan wel in op service.
Meer informatie over Anderzorg


Zorgverzekeraar HEMA

HEMA – Naast de welbekende rookworst en heerlijke €2,- ontbijtjes kan je bij HEMA sinds 2014 ook een zorgverzekering afsluiten. Naast een basisverzekering kan je drie verschillende aanvullende- en/of drie verschillende tandartsverzekeringen afsluiten.
Meer informatie over HEMA


Zorgverzekeraar Menzis

Menzis is de op drie na grootste Nederlandse zorgverzekeraar. Bij Menzis heb je de keuze uit drie soorten basisverzekeringspolissen. Deze polissen kunnen naar wens worden uitgebreid met verschillende aanvullende verzekeringen die aansluiting zoeken bij verschillende zorgbehoeften.
Meer informatie over Menzis

 • PMA

ONVZ

ONVZ onderscheidt zich van alle andere verzekeraars, doordat zij zich als enige richten op zorgverzekeringen en niets anders. Deze kleine verzekeraar heeft zich duidelijk gespecialiseerd en biedt dan ook uitgebreide aanvullende zorgverzekeringen om het complete pakket aan te kunnen bieden.

Zorgverzekeringen van ONVZ:


Zorgverzekeraar ONVZ

Zorgverzekeraar ONVZ is opgericht in 1933. De basiszorgverzekering van deze verzekeraar is een restitutiepolis: dat betekent dat je zelf alle vrijheid hebt om te kiezen bij welke zorgverlener je een behandeling wilt ondergaan. Je bent dus niet gebonden aan gecontracteerde zorg. Naast het basispakket kan je kiezen uit ruim zes aanvullende zorgverzekeringen en vijf tandartsverzekeringen.

Meer informatie over ONVZ


Zorgverzekeraar PNOzorg

PNOzorg – In samenwerking met zorgverzekeraar ONVZ kan je bij PNOzorg één soort basisverzekering afsluiten: een restitutiepolis. Deze polis biedt je volledig keuzevrijheid bij het kiezen van zorgverleners. Daarnaast biedt PNOzorg vijf verschillende aanvullende- en vier verschillende tandartsverzekeringen aan met uiteenlopende vergoedingen. 
Meer informatie over PNOzorg

 • VvAA

VGZ

Bijna 300 jaar terug werd VGZ opgericht uit een solidariteitsgedachte van Nijmeegse timmerlieden. Onder de naam Stichting Volksgezondheidszorg Zuid Nederland richtten zij een coöperatie op. Vandaag de dag is deze coöperatie uitgegroeid tot de tweede zorgverzekeraar van Nederland. Ze bieden via maar liefst 13 verschillende labels verzekeringen aan en hebben geen winstoogmerk.

Zorgverzekeringen van VGZ:


Zorgverzekeraar Bewuzt

Bewuzt is het jongerenonderdeel van verzekeraar VGZ. Bewuzt richt zich dus met vergoedingen en premies op studenten. Tegen een lage premie verzeker jij precies die zaken die voor jongeren belangrijk zijn. Je kunt al je verzekeringszaken ook online regelen.
Meer informatie over Bewuzt


Zorgverzekeraar United Consumers

United Consumers – Het zorgcollectief van United Consumers biedt onder de vleugels van zorgverzekeraar VGZ tot wel 10% collectiviteitskorting op de basiszorgverzekering. De belangenorganisatie zet zich in voor de verlaging van de vaste lasten van de Nederlandse consument: de korting op de VGZ zorgverzekeringen is één van deze initiatieven. Je hebt de keuze uit drie typen basisverzekeringen, afhankelijk van de gewenste vrije zorgkeuze.
Meer informatie over United Consumers


Zorgverzekeraar VGZ

VGZ is de op een na grootste verzekeraar van Nederland. Onderdeel van VGZ is bijvoorbeeld Bewuzt en de verzekeraar is ook gerelateerd aan Univé. De verzekeraar biedt een basiverzekering en een groot aantal aanvullende zorgverzekeringen aan.
Meer informatie over VGZ


Zorgverzekeraar Unive

Univé is een van de grootste aanbieders van zorgverzekeringen in Nederland. Als coöperatieve organisatie werkt Unive zonder winstoogmerk, dus de klanten zijn tegelijkertijd leden. De leden staan bij Univé centraal, wat is terug te zien in de diensten en producten die Unive aanbiedt.
Meer informatie over Unive


Zorgverzekeraar Zekur

ZEKUR is het budget label van zorgverzekeraar Univé. Naast een zorgverzekering kan je er terecht voor verzekeringsbundels op het gebied van onder meer wonen of rijden.
Meer informatie over ZEKUR

 • IZA
 • IZZ
 • UMC

Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid is een kleine, regionale verzekeraar gevestigd in Leiden. De verzekeraar wil dicht bij de mensen en haar klanten staan en door de regionale insteek kan dit ook. Het doel is om iedereen de zorg en zekerheid te bieden die hij of zij verdient. Dit is al ruim 200 jaar de missie van deze verzekeraar.

Zorgverzekeringen van Zorg en Zekerheid:


Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid (ZZ) is een fusie van verschillende ziekenfondsen uit de regio Leiden, op welke regio het zich nog steeds focust. ZZ beoogt betaalbare en toegankelijke verzekeringen op de markt te zetten.
Meer informatie over Zorg & Zekerheid

Wat vind je op deze pagina’s per zorgverzekeraar?

 • Wat zijn de voordelen van het afsluiten van een zorgverzekering per verzekeraar?
 • Wat wordt vergoed in de basisverzekering?
 • Welke aanvullende verzekeringen kunnen bij de zorgverzekeraar worden afgesloten?
 • Heeft de zorgverzekeraar specifiek voor de student in het leven geroepen verzekeringen?
 • Welke extra diensten biedt de zorgverzekeraar?
 • Voor welke kortingen kom je in aanmerking als je een bepaalde zorgverzekering afsluit?
 • Contactgegevens

Copyright © 2005 - 2019 Studenten-Zorgverzekeringen.nl