Aansprakelijkheidsverzekering

Al loop je misschien niet in zeven sloten tegelijk, een ongeluk zit in een klein hoekje. Vooral tijdens je studententijd kan je druk zijn. Een studietripje, met de studentenvereniging op lustrumweekend en in het weekend een keer op bezoek bij ouders en vrienden. Als je veel onderweg bent, loop je meer kans op ongelukjes dan wanneer je dat niet doet. Een aansprakelijkheidsverzekering speciaal voor studenten zou dan een uitkomst kunnen bieden.

Top 5 Studenten Aansprakelijkheidsverzekeringen

Verzekeraars kunnen verschillen in de prijs die ze vragen voor de studenten aansprakelijkheidsverzekering.

Top 5 Studenten Aansprakelijkheidsverzekeringen

Sluit binnen 5 minuten een studenten aansprakelijkheidsverzekering af!

Let daarbij bijvoorbeeld op:

  • Dekt de verzekering tijdens de sport die jij beoefent?
  • Is de dekking geldig tijdens je bijbaan?
  • Wordt er alleen in Nederland of ook in andere landen gedekt?

Stel voor het vergelijken af welk bedrag je wilt verzekeren en welke soort aansprakelijkheidsverzekering je af wilt sluiten en gebruik dit in de vergelijking.

Aansprakelijkheidsverzekering in studentenpakket

Ben je een uitwonende student of ga je binnenkort uit huis? Op dat moment zijn er verschillende belangrijke verzekeringen waar je aan dient te denken. Een aantal verzekeraars komen studenten hierin tegemoet met kant en klare studentenpakketten en nemen je een hoop regel- en vergelijkwerk uit handen. Bovendien kan je vaak extra besparen op je verzekeringen door deze gezamenlijk in pakketvorm af te sluiten!

Bekijk en vergelijk hier studentenpakketten

Juridische definitie aansprakelijkheid

Deze term wordt gebruikt wanneer er geen sprake is van de verplichting uit overeenkomst. Het duidt erop dat men verbonden, verantwoordelijk en/of in rechte gehouden wordt voor de gevolgen van enig feit of enige handeling. (Bron: Woordenboek juridische terminologie en politiejargon door Jaap van der Wijk)

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering?

Ondanks dat je als student misschien liever op de kleintjes let en zolang iets niet verplicht is er ook niet aan begint, is het afsluiten van een studenten aansprakelijkheidsverzekering toch iets om over na te denken. Kleine ongelukjes kunnen namelijk soms toch snel voor hoge kosten zorgen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Een bijzondere of antieke vaas omstoten waardoor hij op de grond valt en breekt
  • Jouw kat of hond die plotseling oversteekt waardoor iemand uit moet wijken en ten val komt
  • Een fles wijn die je omstoot over het nieuwe vloerkleed van je broer

Dit zijn zomaar een aantal situaties die niet heel onwaarschijnlijk zijn en die kunnen zorgen voor rekeningen die jij mogelijk niet (direct) zal kunnen betalen. Lees meer over de basisdekking van de aansprakelijkheidsverzekering

Verschil met WA-verzekering

Veel mensen halen een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) en een gewone aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) door elkaar. Een WA-verzekering is er echter speciaal voor om het risico dat je met een motorisch voertuig schade toebrengt aan een ander. Deze verzekering moet je verplicht afsluiten wanneer je een voertuig koopt. De particuliere aansprakelijkheidsverzekering is een vrijwillige verzekering die je dekt voor het risico dat je anderen schade toebrengt. Deze verzekering dekt echter geen schade die ontstaan is door een motorrijtuig. Op de pagina autoverzekeringen vind je meer informatie over de WA verzekering

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Verzekeraars kunnen verschillen in de prijs die ze vragen voor de studenten aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zijn de dekkingen die geboden worden vaak anders. Het is daarom slim om aanbieders te vergelijken. Let daarbij bijvoorbeeld op:

  • Dekt de verzekering tijdens de sport die jij beoefent?
  • Is de dekking geldig tijdens je bijbaan?
  • Wordt er alleen in Nederland of ook in andere landen gedekt?

Stel voor het vergelijken af welk bedrag je wilt verzekeren en welke soort aansprakelijkheidsverzekering je af wilt sluiten en gebruik dit in de vergelijking. Wij hebben een selectie gemaakt van de beste studenten aansprakelijkheidsverzekeringen. Ga nu naar de Top 5 aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering en een bijbaan

Wanneer je een bijbaan hebt of stage loopt is de kans op ongelukken vaak groter. Tijdens je werkzaamheden kan je per ongeluk schade veroorzaken door bijvoorbeeld iets te laten vallen. Niet alle particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen dekken schade die ontstaat wanneer je aan het werk bent. Gelukkig hebben werkgevers vaak een collectieve aansprakelijkheidsverzekering. De kans is groot dat jij door je werkgever verzekerd bent. Vraag dit echter altijd na bij je werkgever zodat je niet onverzekerd bent. Meer informatie over de aansprakelijkheidsverzekering tijdens je bijbaan