Print icon

Aegon Aansprakelijkheidsverzekering

AEGON Aansprakelijkheidsverzekering

Aegon is in 1983 ontstaan uit een fusie tussen de verzekeringsbedrijven AGO en ENNIA. Als gevolg van deze fusie werd Aegon ineens de nummer 2 verzekeraar van Nederland. Naast verzekeringsproducten biedt Aegon zijn klanten pensioenproducten, hypothecaire leningen of vermogensopbouwende producten. In dit artikel zal de focus echter liggen op de aansprakelijkheidsverzekering van Aegon.

Direct naar Aegon

Aansprakelijkheidsverzekering Aegon: dekking

Stel je voor: je beschadigd per ongeluk iets van een ander. Of iemand raakt onbedoeld gewond. Een aansprakelijkheidsverzekering bij Aegon verzekerd je tegen dergelijke schadevormen: schade die je onbedoeld in de hoedanigheid van particulier aan een ander of andermans spullen toebrengt. Ben je een uitwonende student? Dan ben je bij Aegon op de aansprakelijkheidsverzekering van je ouders bent meeverzekerd. Vraag dit voor de zekerheid even na om niet voor onaangename verrassingen te komen staan. De verzekering is bovendien niet alleen binnen Nederland geldig, maar wereldwijd.

Dekking

Premie per maand

Schadebedrag tot maximaal €1.250.000,-

€2,95

Schadebedrag tot maximaal €2.500.000,-

€3,51

Let op: Bovenstaande premie is gebaseerd op een 22-jarige Utrechtse student geboren en met een eigen risico van €500,-

Wat is er precies verzekerd?

Bij Aegon vallen onder meer de volgende vormen van schade onder de dekking:

  • Onbedoelde beschadiging van andermans eigendommen
  • Onbedoeld wordt schade toegebracht aan een persoon in de vorm van verwondingen of zelfs als gevolg ernstig letsel/overlijden
  • Schade veroorzaakt door onroerend goed in jouw bezit, zoals je woning, of schutting (denk bijvoorbeeld aan een vallende dakpan)

Bovenop het afgesloten verzekerde bedrag komen ook de kosten van eventuele rechtsbijstand (na toestemming van de verzekeraar) en wettelijke rente over de gedekte schade voor vergoeding in aanmerking.

Wat is niet verzekerd?

Niet alle schadevormen jegens andere personen of diens eigendommen komen onder alle omstandigheden voor vergoeding in aanmerking. De verzekering van Aegon kent de volgende uitsluitingen:

  • Opzettelijk (in groepsverband) veroorzaakte schade door het opzettelijk wederrechtelijk handelen dan wel nalaten te handelen
  • Schade veroorzaakt tijdens je werk
  • Schade veroorzaakt met je auto of ander motorrijtuig
  • Schade voortvloeiend uit seksueel getinte gedragingen
  • Indien de schadegebeurtenis plaatsvindt in de Verenigde Staten of Canada, wordt in geen enkel geval meer vergoed dan €1.250.000,-
  • Een vriendendienst, inhoudende schade veroorzaakt tijdens het aanbieden van hulp zonder tegenprestatie, wordt afwijkend beperkt vergoed tot een maximum van €12.500,- per gebeurtenis.

Eigen risico

Wil je geen of een lager eigen risico? Dat kan. De aansprakelijkheidsverzekering van Aegon biedt de mogelijkheid om te kiezen uit 0 euro, 100 euro, 250 euro of 500 euro eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.

Extra diensten

Indien je te maken krijgt met een schadegebeurtenis, kan je bij Aegon voor kleine schadegevallen tot €1.000,- eenvoudig via de ‘Mijn Aegon app’ mobiel de schade melden. Indien je niet tevreden bent met de dienstverlening van Aegon of om een andere reden een andere verzekeraar wilt, kan je bij Aegon per direct je aansprakelijkheidsverzekering opzeggen. De minimale contractduur is één maand.

Korting

Sluit je meerdere woonverzekeringen af bij Aegon? Dan kan je zogenaamde loyaliteitskorting krijgen. Andere woonverzekeringen die je kunnen interesseren zijn bijvoorbeeld een inboedel- of ongevallenverzekering. De loyaliteitskorting kan oplopen tot 10%.

Contactgegevens

Vragen of opmerkingen met betrekking tot de aansprakelijkheidsverzekering van Aegon? Je kan eenvoudig contact opnemen via de volgende contactgegevens:

Email: Contactformulier

Postadres: Postbus 202 – 2501 CE Den Haag

Aegon is bovendien actief op Facebook en Twitter. Via deze social media kan je ook contact opnemen en eventuele vragen of opmerkingen plaatsen.