Print icon

Centraal Beheer Aansprakelijkheidsverzekering

centraal beheer Inboedelverzekering

Bijna iedereen heeft de spotjes van ‘even Apeldoorn bellen’ tijdens het reclameblok weleens voorbij zien komen. Centraal Beheer Achmea, een van de grote spelers op de Nederlandse verzekeringsmarkt, weet al sinds jaar en dag via deze humoristische spotjes de aandacht op zich te vestigen. Het in 1909 opgerichte kantoortje is in 1995 onderdeel gaan uitmaken van de Achmea Groep. Achmea biedt naast aansprakelijkheidsverzekeringen ook een veelheid aan andere soorten verzekeringen aan, zoals een auto- of inboedelverzekering.

Direct naar Centraal Beheer

Aansprakelijkheidsverzekering Centraal Beheer: dekking

Op het moment dat je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit bij Centraal Beheer Achmea ben je verzekerd tegen schade die je als particulier per ongeluk toebrengt aan een ander of aan spullen van een ander. Ook schade die bijvoorbeeld je huisdier veroorzaakt of huispersoneel, zoals de schoonmaakster, komen voor vergoeding in aanmerking. De verzekering is bovendien geldig in het buitenland.

Dekking

Premie per maand

Schadebedrag tot maximaal €1.000.000,-

€2,68

Schadebedrag tot maximaal €2.500.000,-

€4,20

Bovenstaande premie is gebaseerd op een Utrechtse student van 22 jaar. Je krijgt de schade dus tot maximaal €1.000.000,- vergoed, een bedrag wat in de meeste gevallen toereikend is. Mocht je willen bijverzekeren voor een hoger bedrag dan kan je kiezen voor een verzekerd bedrag van €2.500.000-. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je voor langere tijd naar het buitenland gaat aangezien daar in de regel hogere schadeclaims voorkomen.

Dagwaarde

Op het moment dat zaken van een ander beschadigd raken, wordt door Centraal Beheer de dagwaarde vergoed. De dagwaarde vertegenwoordigd de waarde van die spullen op dat moment.

Wat is er precies verzekerd?

Je bent verzekerd voor de volgende vormen van schade:

  • Schade aan andermans spullen
  • Schade aan andere personen in de vorm van onopzettelijke verwonding dan wel overlijden
  • Schade veroorzaakt door een bouwwerk of gebouw, zoals je woning, stacaravan of schutting
  • Schade aan andermans vakantiewoning
  • Schade veroorzaakt tijdens je vakantiebaan of stage/vrijwilligerswerk
  • Schade veroorzaakt tijdens het uitvoeren van een vriendendienst (aangeboden hulp zonder tegenprestatie). Voor deze schade geldt echter een afwijkende maximumvergoeding van €12.500,-.

Bovendien komen bepaalde extra kosten voor vergoeding in aanmerking. Is Centraal Beheer bijvoorbeeld van mening dat een rechtszaak aanhangig dient te worden gemaakt, dan worden de extra kosten als gevolg hiervan vergoed.

Wat is niet verzekerd?

Schadegebeurtenissen met betrekking tot ernstige conflicten, terreur, nalatigheid, fraude of atoomrampen komen onder geen enkele omstandigheid voor vergoeding in aanmerking. Niet verzekerd is verder onder meer:

  • Opzettelijk toebrengen van schade, ook als deze onbedoeld is;
  • Schade als gevolg van het vertonen van seksueel gedrag alleen of in een groep;
  • Schade aan andermans geleende/gebruikte of verzorgde zaken.

Eigen risico

Op het moment dat je eenmalig een schadegebeurtenis meldt betaal je niet direct een eigen risico. Pas op het moment dat na deze eerste schadegebeurtenis je binnen 3 jaar weer een schadegebeurtenis meldt, geldt een eigen risico van €100. Dat betekent dat de eerste €100,- van het schadebedrag voor je eigen rekening komt.

Extra diensten

Twijfel je of de schade onder de verzekering valt? Je kan de schade bij Centraal Beheer eenvoudig via de telefoon of online doorgeven. Centraal Beheer schiet je dan zo snel mogelijk te hulp. Bovendien is het mogelijk de schade mobiel via de Centraal Beheer app door te geven voor iPhone en android. De schadeomschrijving plus foto kan je dan direct uploaden.

Korting

Tot je 30e krijg je bij Centraal Beheer 10% leeftijdskorting. Heb je bovendien bij Centraal Beheer tevens een autoverzekering afgesloten? In dat geval krijg je 5% korting op het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering.

Contactgegevens

Indien je vragen hebt over de aansprakelijkheidsverzekering van Centraal Beheer, kan je op de volgende manieren contact opnemen:

Email: Contactformulier

Postadres: Postbus 9150 – 7300 HZ Apeldoorn

Centraal Beheer is ook actief op social media, je kan onder meer via Twitter of Facebook ook je vragen of opmerkingen kwijt.