Print icon

Reaal aansprakelijkheidsverzekering

reaal

Reaal is een verzekeraar waarvan de oudste wortels nog liggen in 1904. Sinds 2014 heeft Reaal zijn eigen weg gekozen en is afgesplitst van SNS Bank. Je kan nu ook online verzekeringen afsluiten bij Reaal. Reaal probeert zich continu te blijven ontwikkelen, door bijvoorbeeld een nieuwe app of de mogelijkheden om verschillende ‘checks’ te doen op hun website. Naast aansprakelijkheidsverzekeringen biedt Reaal onder meer ook reis-, woon-, vervoers-, nabestaanden- en persoonlijke verzekeringen aan.

Direct naar Reaal

Aansprakelijkheidsverzekering Reaal: dekking

Wanneer je per ongeluk spullen van een ander beschadigd of persoonlijke schade aanricht ben je hiervoor aansprakelijk. Mors jij nou per ongeluk rode wijn over het tapijt van een vriend of vriendin? Dan ben je hiervoor aansprakelijk. Met een aansprakelijkheidsverzekering van Reaal ben je verzekerd voor schade die je onopzettelijk aanricht aan anderen of spullen van anderen. Een aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat materiële schade maar ook immateriële schade gedekt wordt. Spullen die beschadigd zijn kunnen gerepareerd of vervangen worden. Letsel schade of overlijden is natuurlijk wat heftiger. Het is van groot belang dat wanneer dit gebeurt er met veel zorgvuldigheid gehandeld wordt.

Nadat je aan Reaal de schade hebt gemeld zorgen zij voor de afwikkeling hiervan. Zo dienen zij te bepalen wat precies de omvang is van de opgedane schade. De schade wordt in de meeste gevallen bepaald in samenwerking met een deskundige/expert.

In onderstaande tabel is te zien tot welk bedrag Reaal schade dekt en wat hierbij de premie is.

Dekking

Premie per maand

Schadebedrag tot maximaal €2.500.000

Vanaf €3,16

Deze premie is gebaseerd op een alleenstaande student van 22 jaar oud. Het maximale schadebedrag kan niet worden veranderd.

Wat is er precies verzekerd?

Bij een aansprakelijkheidsverzekering van Reaal worden de volgende zaken met betrekking tot schade vergoed:

 • Schade toegebracht aan spullen van anderen
 • Schade toegebracht aan personen zoals verwondingen, letsel of overlijden.
 • Schade veroorzaakt door je huisdier
 • Schade veroorzaakt door huishoudelijk personeel
 • Schade bij een vriendendienst (tot maximaal €25.000,-). Wanneer je voor een vriend of vriendin een vriendendienst verricht en hierbij schade aanricht, bijvoorbeeld bij verhuizing.
 • Schade aan spullen die geleend zijn (tot maximaal €20.000,-)
 • Schade aan spullen van bezoek (tot maximaal €1000,-)
 • Schade door je woning

De verzekering van Reaal geldt wereldwijd. Je dient wel in Nederland woonachtig te zijn.

Wat is niet verzekerd?

Binnen de aansprakelijkheidsverzekering worden niet alle schadevormen vergoed. Zo specificeert Reaal in de polisvoorwaarden een aantal situaties waarbij zij geen schade vergoeden. De volgende uitsluitingen worden gehanteerd door Reaal:

 • Schade aan motorrijtuigen of rijwielen van personen die bij jou thuis op bezoek zijn
 • Schade aan zaken van personen die voor hun beroep bij jou thuis op bezoek zijn
 • Schade ontstaan aan zaken die je in opzicht hebt
 • Schade met of door wapens zonder vergunning
 • Schade die opzettelijk veroorzaakt is
 • Schade door seksuele gedragingen
 • Schade veroorzaakt door georganiseerd geweld

Eigen risico

Reaal hanteert bij de aansprakelijkheidsverzekering in principe geen eigen risico. Als je tijdens de looptijd van de verzekering kinderen krijgt en deze eigenlijk had moeten meeverzekeren maar dit niet hebt gedaan, geldt er een eigen risico. Wanneer deze kinderen schade veroorzaken wordt dit wel verzekerd door Reaal, maar hanteren ze een eigen risico van €160,-.

Extra diensten

Bij Reaal krijg je een zorgvuldige, persoonlijke benadering. Daarnaast kan je via de kanalen Twitter en Facebook makkelijk contact opnemen met Reaal. Het webcare team van Reaal is hier erg actief en geeft doorgaans binnen 1 uur antwoord.

Korting

Bij Reaal kan je een Goed Geregeld Pakket afsluiten waarmee alle schadeverzekeringen in 1 compleet pakket zijn geregeld. Wanneer je al één of meerdere schadeverzekeringen hebt afgesloten bij Reaal, heb je een Goed Geregeld Pakket. De korting wordt steeds hoger als je meer schadeverzekeringen afsluit en kan oplopen tot 12%.

Schadeverzekeringen die je in het pakket kunt afsluiten zijn onder meer vervoersverzekeringen, huisverzekeringen, persoonlijke verzekeringen, reisverzekeringen en geld verzekeringen.

Contactgegevens

Heb je vragen of opmerkingen over de aansprakelijkheidsverzekering van Reaal? Dan kun je makkelijk contact opnemen via een van de contactgegevens. Ook is Reaal actief op verschillende social media. Zo kun je ze verschillende vragen stellen via Facebook en Twitter.

Contactgegevens Reaal

Website:

www.reaal.nl

Postadres:

Postbus 274, 1800 BH Alkmaar