Print icon

Bespaartips inboedelverzekering

De inboedelverzekering is meestal niet verplicht om af te sluiten. Sommige studentenhuisvestingen hebben dit echter wel als voorwaarde voor het huren van een kamer. Of je studenten inboedelverzekering nou vrijwillig of verplicht afsluit, het is natuurlijk fijn als je er niet te veel geld aan kwijt bent! Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet waarmee je kan besparen op je inboedelverzekering.

Jaarbetaling

Wanneer je de premie van een verzekering direct voor een jaar betaalt krijg je vaak een korting aangeboden door de verzekeraars. Het lijkt door het hoge bedrag dat je moet betalen alsof je in een keer veel geld kwijt bent aan je verzekering, maar uiteindelijk ben je dat jaar juist minder geld kwijt. Vaak is de korting die je krijgt een paar procent van je totale premie.

Vergelijk en vind de goedkoopste studenten inboedelverzekering

Het kost je even een beetje tijd, maar wanneer je voordat je een studenten inboedelverzekering afsluit onderzoek doet naar de verzekeraars kan dit je een flinke besparing opleveren. Verzekeraars zijn vrij in het bepalen van de hoogte van hun premie en de ene verzekeraar zal dus een stuk goedkoper zijn dan de andere. Door ze met elkaar te vergelijken vind je eenvoudig de goedkoopste aanbieder! Let er wel op dat de aanbieder die je kiest niet alleen goedkoop is, maar ook een goede dekking biedt.

Om het vergelijken makkelijker te maken hebben wij onderzoek gedaan en een top 5 inboedelverzekeringen vastgesteld.

Geschatte waarde inboedel

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit moet je de waarde van je inboedel aangeven. Op basis hiervan wordt je premie bepaald. Hierbij geldt; hoe meer je inboedel waard is, hoe hoger je verzekeringspremie is. De kans dat de verzekeraar bij schade een hoog bedrag moet uitkeren is immers hoger. Als je deze waarde van je inboedel dus te hoog inschat, betaal je voor niets een hogere premie. Controleer dus goed of de verzekerde waarde wel klopt. Het inschatten van de waarde van je inboedel kan je doen aan de hand van een inboedelwaardemeter.

Studentenpakket afsluiten

Een aantal verzekeraars bieden een speciale studentenkorting aan op hun verzekeringen. Je krijgt dan een flinke korting op de premie die je jaarlijks moet betalen. Wanneer je de inboedelverzekering bij een van die verzekeraars afsluit ben je dus vaak veel goedkoper uit. Verzekeraars bieden deze korting aan, omdat studenten over het algemeen minder waardevolle bezittingen hebben en dus minder hoge schades oplopen. Houd bij het vergelijken van verzekeringen dus deze studentenkortingen in de gaten.

Collectieve verzekering studentenhuis

Een collectieve verzekering is een verzekering die je met een aantal mensen tegelijk afsluit. Vaak zijn dit groepen van personen die in dezelfde situatie zitten, bijvoorbeeld studenten, sporters of werknemers van een bepaald bedrijf. Wellicht kan jij je bij een studentencollectief aansluiten. Wanneer je in een studentenhuis woont kan het ook zo zijn dat jouw huisbaas al een verzekering voor het hele huis heeft afgesloten. In dat geval heb je dus helemaal geen eigen inboedelverzekering nodig!