Print icon

Centraal Beheer inboedelverzekering

centraal beheer Inboedelverzekering

Centraal Beheer is een grote verzekeraar die onderdeel is van de Achmea Groep en al lang actief is op de verzekeringsmarkt. Het is een zogenoemde totaalverzekeraar en je kunt bij Centraal Beheer allerlei verzekeringen afsluiten, waaronder een zorgverzekering, reisverzekering en autoverzekering. Op deze pagina kun je meer lezen over de Centraal Beheer inboedelverzekering, een verzekering waarmee jij alle spullen in je huis dekt.

Naar Centraal Beheer

Premie inboedelverzekering van Centraal Beheer

Bij het bepalen van de premie van de inboedelverzekering wordt door Centraal Beheer rekening gehouden met het soort woning en de staat van de woning. Zo zal je bij het afsluiten een aantal gegevens door moeten geven, zoals het type woning (flat, vrijstaand huis, etc.), wanneer de woning gebouwd is en wat voor dak je woning heeft. Op basis hiervan wordt jouw persoonlijke premie berekend.

Hieronder vind je de `vanaf` premies die verzekeraar Centraal biedt, gebaseerd op de gegevens van een Utrechtse student. De premie kan voor jou dus anders uitpakken. Naast de inboedelverzekering zie je in de tabel ook de premies van de andere woonverzekeringen en extra dekkingen van Centraal Beheer, hierover vind je verderop in dit artikel meer informatie.

Type verzekeringPremie
Basis inboedelverzekeringVanaf € 4,03 per maand
Allrisk inboedelverzekeringVanaf € 1,29 extra per maand
BuitenhuisverzekeringVanaf € 3,44 extra per maand

Dekking inboedelverzekering van Centraal Beheer

Met de inboedelverzekering van Centraal Beheer sluit je een dekking af voor jouw spullen. Deze dekking geldt voor spullen in jouw huis die of door diefstal of door beschadiging vervangen moeten worden. Alle oorzaken zijn gedekt, mits je het schadegeval niet zelf voorkomen had kunnen hebben door middel van bijvoorbeeld onderhoud.

Onder de dekking vallen alle verhuisbare spullen, zoals meubels, apparaten, kleding, vloerbedekking, enzovoorts. Wat er precies allemaal gedekt is door Centraal Beheer kun je terugvinden in de polisvoorwaarden van de inboedelverzekering. In onderstaande tabel vind je een overzicht van belangrijke voorwaarden:

Type inboedelVerzekerd bedrag
InboedelVerzekerd tot € 100.000
Audiovisuele apparatuurMaximaal €7.500. Tot 1 jaar de nieuwwaarde, daarna dagwaarde
SieradenMaximaal € 5.000.
GeldMaximaal € 250

Uitkering nieuwwaarde

Houd er rekening mee dat niet altijd de nieuwprijs van spullen gedekt zijn. Centraal Beheer vergoedt in het eerste jaar altijd de nieuwwaarde. In de jaren daarna worden enkel de dagwaarde of de reparatiekosten uitgekeerd wanneer jouw spullen nog maar 40 procent of minder waard zijn van de nieuwwaarde.

Eigen risico

Bij de Centraal Beheer inboedelverzekering geldt er in sommige gevallen een eigen risico. Wanneer je binnen 3 jaar vaker dan een keer schade hebt opgelopen betaal je een eigen risico van €100.

Niet verzekerd

Er zijn een aantal uitzonderingen op de dekking van de verzekering. Wanneer de schade ontstaat in de volgende situaties krijg je geen uitkering:

  • Opzettelijk veroorzaakte schade
  • Schade door huisdieren
  • Kortsluiting
  • Een gebrek aan onderhoud en slijtage
  • Waterschade door open ramen of deuren
  • Aardbeving

Aanvullende opties

Naast een inboedelverzekering kun je ook nog de vier volgende extra dekkingen afsluiten om je inboedel nog beter te beschermen:

  • All risk dekking: wil je ook schade die jijzelf per ongeluk veroorzaakt dekken? Sluit dan de extra all risk dekking af op je inboedelverzekering. Dit is alleen af te sluiten in combinatie met de inboedelverzekering
  • Buitenshuisverzekering: de extra optie Kostbaarheden Buitenshuis dekt jouw waardevolle spullen (minimale waarde €200) ook buitenshuis. Apparaten zijn tot €1000 gedekt en andere spullen voor een bedrag naar keuze. Deze verzekering is enkel te verkrijgen samen met de inboedelverzekering

Contactgegevens

Mocht je vragen hebben over deze inboedelverzekering, dan kun je op de volgende manier contact met verzekeraar Centraal Beheer opnemen:

Email: contactformulier
Telefoon: (055) 579 8000
Postadres: Postbus 9150 – 7300 HZ Apeldoorn