Print icon

Korting via inbraakpreventie

Korting via inbraakpreventie Met een inboedelverzekering ben je onder andere gedekt voor spullen die uit jouw huis gestolen worden. Sommige inboedelverzekeraars zijn bereid om jou een aantal verzekeringsvoordelen te bieden op deze verzekering, wanneer jij ervoor zorgt dat het moeilijker wordt voor inbrekers om jouw huis in te komen. Dit kan meestal door middel van een aantal woningaanpassingen. Lees hier meer over deze korting via inbraakpreventie.

Ben je op zoek naar een inboedelverzekering? Wij hebben een Top 5 samengesteld met goedkope inboedelverzekeringen voor studenten. Ga nu naar de Top 5 Inboedelverzekeringen.

Verzekeringsvoordelen

Een groot aantal inboedelverzekeraars biedt aan inwoners van goed beveiligde woningen verzekeringsvoordelen als: korting op de maandelijkse premie van de inboedelverzekering en afschaffing van de maximale vergoeding voor elektronische apparaten. Om voor deze korting in aanmerking te komen moet je meestal voldoen aan een van de volgende eisen:

  • Je woning heeft het Politie Keurmerk Veilig Wonen
  • Je woning is beveiligd volgens de Borg-norm

Je leest op deze pagina hoe je deze keurmerken kunt verkrijgen. Let op: vaak gelden deze keurmerken voor een hele woning en niet alleen voor een kamer. Overleg wanneer je op kamers woont met je huisgenoten of je huisbaas.

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk dat je als consument kunt krijgen wanneer jouw woning voldoet aan bepaalde veiligheidseisen. Normaal kost het een inbreker slechts een halve minuut om een huis binnen te komen, maar wanneer je aan het PKVW voldoet is deze tijd een stuk langer. Inbrekers herkennen een PKVW huis als snel aan bepaalde sloten, lampen en de speciale raamsticker en bij deze huizen ligt het aantal inbraken dan ook een stuk lager.

Het PKVW-keurmerk verkrijgen

Je kunt het keurmerk verkrijgen door een aantal aanpassingen te doen aan je woning. Je kunt dit zelf doen, of een PKVW-bedrijf inschakelen. Het gaat om veranderingen zoals:

  • het vervangen van oude sloten door goedgekeurde varianten
  • het beveiligen van ramen, deuren en schuren
  • het installeren van verlichting bij alle toegangsdeuren en ramen

Wanneer deze veranderingen zijn doorgevoerd wordt er door een PKVW-bedrijf een check gedaan. Deze kosten betaal je zelf. Bij goedkeuring ontvang je het certificaat, deze is tien jaar geldig. Dit certificaat kun je vervolgens naar jouw inboedelverzekeraar sturen om de korting aan te vragen.

BORG Certificaat

Mocht je nog een stapje verder willen gaan in de beveiliging, dan kun je een aanspraak doen op een BORG Certificaat. Je kunt door BORG enkel een bouwkundige keuring laten doen (dit komt overeen met het PKVW) of voor een BORG Beveiligingscertificaat gaan. Aan het Beveiligingscertificaat zijn echter wel wat meer kosten aan verbonden, omdat je dan een elektronisch alarmsysteem in je woning moet hebben dat geïnstalleerd is door een speciaal bedrijf. Dit kost meestal honderden euro`s. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een goedkoop alarmsysteem van zo`n honderd euro te installeren, alleen kom je dan niet in aanmerking voor de premievoordelen die het Borg Certificaat wel biedt.

Overzicht verzekeraars

Er zijn veel inboedelverzekeraars op de markt. In de voorwaarden van iedere verzekeraar kun je nalezen wat de regels zijn met betrekking tot korting voor een betere inbraakpreventie. Om je alvast een beeld te geven vind je hier een overzicht van de regelingen van een aantal grote inboedelverzekeraars.