OHRA inboedelverzekering

OHRA Inboedelverzekering

Als onderdeel van CZ is OHRA een betrouwbare en bekende verzekeraar in Nederland. Je kunt bij OHRA een groot aantal verzekeringen afsluiten, zoals een zorgverzekering en een reisverzekering. Ook een inboedelverzekering waarmee je alle spullen die je in jouw kamer of woning hebt staan behoort tot de mogelijkheden. In dit artikel kun je precies lezen wat je aan deze inboedelverzekering hebt en hoeveel deze kost.

Naar OHRA

Premie inboedelverzekering van OHRA

Wanneer je ervoor kiest om de inboedelverzekering af te sluiten zal de premie helemaal afgestemd worden op jouw woonsituatie. De verzekeraar kijkt onder andere naar het bouwjaar van je woning, of het huis ook zakelijk gebruikt wordt, de dakbedekking en wat voor soort woning het is. Daarnaast moet je ook je postcode invullen en aangeven of je inbraakpreventie geïnstalleerd hebt. Hoeveel jouw maandelijkse premie precies zal gaan kosten zal je dus zelf moeten berekenen, maar je vindt in onderstaande tabel de `vanaf prijzen` van zowel de inboedelverzekering als de aanvullende opties.

Type verzekeringPremie
InboedelverzekeringVanaf €8,80 per maand
Allrisk inboedelverzekeringVanaf €17,38  per maand
Aanvullend buiten het huisVanaf €8,07 extra per maand
Aanvullend glasdekkingVanaf € 3,03 extra per maand

Dekking inboedelverzekering van OHRA

De OHRA inboedelverzekering heeft een uitgebreide dekking waarmee jouw inboedel volledig gedekt is voor schade veroorzaakt door zaken als inbraak, brand of water. Onder de inboedel wordt verstaan alle verhuisbare spullen. Ook spullen die zich in je tuin bevinden zoals stoelen, gereedschap en parasols zijn gedekt.

Voor bepaalde spullen als elektronica en dure sieraden geldt er een maximumbedrag dat je uitgekeerd kunt krijgen na schade. Je kunt de verzekerde waarde van deze productgroepen wel nog vrijwillig verhogen. Je betaalt dan wel meer maandelijkse premie. De belangrijkste dekkingen zijn:

Type inboedelVerzekerd bedrag
InboedelVolledig verzekerd
Audiovisuele apparatuurMaximaal €15.000
SieradenMaximaal € 6.000.
Instrumenten en fotocamera`sMaximaal €15.000

Uitkering nieuwwaarde

Bijna altijd wanneer je schade of een geval van diefstal claimt zal je een volledige vergoeding van de nieuwwaarde krijgen. In twee gevallen gaat deze regel niet op en krijg je de dagwaarde terug:

 • Wanneer de beschadigde of gestolen spullen nog maar 40 procent of minder van de nieuwwaarde waard waren
 • Wanneer het om gehuurde spullen gaat die jij tijdelijk in je bezit had

Voor de uitkering van waardevolle spullen als verzamelingen, antiek en kunst zal het uitkeringsbedrag bepaald worden door een expert.

Eigen risico

Meld je een schade aan de verzekeraar? Dan betaal je eerst zelf het eigen risico voordat je een vergoeding ontvangt. Je kunt er bij OHRA zelf voor kiezen of je dit wil afsluiten. Het is mogelijk om een eigen risico van €0, €250 of €500 te verzekeren. Er is echter een belangrijke uitzondering: iedereen die in een grote of middelgrote stad woont heeft een verplicht eigen risico van €150,-  voor schadegevallen. En voor stormschade geldt een verplicht eigen risico van €225,-. Kies je voor de aanvullende module buiten het huis? Hiervoor geldt nog een €50 eigen risico.

Niet verzekerd

Ondanks dat de inboedelverzekering een brede dekking heeft zijn niet alle schadegevallen gedekt. Het gaat dan vooral om extreme oorzaken zoals:

 • Atoomkernreacties
 • Aardbevingen, overstromingen en vulkanische uitbarstingen
 • Oorlog en terrorisme
 • Neerslag die binnenkomt via open ramen of deuren
 • Fouten in de constructie of bouw
 • Opzet en illegale activiteiten

Aanvullende opties

Bij OHRA kun je inboedelverzekering op drie manieren uitbreiden, deze opties zijn:

 • All risk dekking: hiermee is je inboedel ook verzekerd voor de schade die je zelf in huis veroorzaakt aan je spullen
 • Buiten het huis: om je waardevolle spullen ook onderweg te verzekeren kun je de aanvullende module buiten het huis afsluiten. Je bent dan o.a. verzekerd voor maximaal €5000 en tot €1250 voor foto- en filmapparatuur en computers, €250 voor mobiele apparatuur en €350 voor brillen
 • Glasverzekering: schade aan alle ruiten van je woning dek je via deze aanvullende module glasverzekering

Contactgegevens

Je kunt contact opnemen met verzekeraar OHRA via e-mail, telefoon of social media. De klantenservice van OHRA zal al je vragen over de inboedelverzekering kunnen beantwoorden.

Website: www.ohra.nl
Telefoon:+31 (0)26 400 4040