Print icon

Overstappen inboedelverzekering

Een inboedel is niet verplicht en je bent vrij in het kiezen van een aanbieder. Ben je niet tevreden over je huidige studenten inboedelverzekering? Stap dan eenvoudig over naar een andere aanbieder. Op deze pagina lees je precies wanneer en hoe je kan overstappen.

Waarom overstappen?

Er zijn verschillende redenen waarom je er voor zou kunnen kiezen over te stappen naar een andere verzekeraar voor je studenten inboedelverzekering.

Een aantal voorbeelden zijn:

  • Je hebt ergens anders een goedkopere premie gevonden
  • De verzekeraar dekt niet de inboedel of schadegevallen waar jij voor gedekt wilt zijn
  • Je hebt een conflict gehad met de verzekeraar of bent niet tevreden over de klantenservice

Wat je reden ook is, je hebt het recht om na de eerste contractperiode over te stappen naar een andere verzekeraar wanneer jij wilt.

Wanneer kan ik overstappen?

Het is sinds een paar jaar niet meer toegestaan voor verzekeraars om stilzwijgend een contract te verlengen na de eerste contractperiode van een jaar. Je zit dus alleen het eerste jaar van je inboedelverzekering aan een contract vast. Na dit jaar loopt het contract wel door, maar kan je het contract op ieder moment stopzetten en overstappen naar een andere verzekeraar. Je hoeft dan alleen rekening te houden met de opzegtermijn van een maand.

Onverzekerd zijn

Wil je overstappen naar een andere studenten inboedelverzekering? Wanneer je de inboedelverzekering stop hebt gezet zonder dat je een nieuwe inboedelverzekering hebt afgesloten, dan ben je een periode onverzekerd. Mocht er dan iets gebeuren, dan krijg je geen vergoeding vanuit de inboedelverzekering.

Hoe een nieuwe verzekering aanvragen?

De studenten inboedelverzekering kan je heel simpel online aanvragen. Nadat je alle verzekeraars hebt vergeleken en een keuze hebt gemaakt voor je nieuwe inboedelverzekering, kan je deze direct afsluiten. Je hoeft online alleen wat persoonlijke gegevens in te vullen en het aanvragen van je studenten inboedelverzekering is zo geregeld. Je ontvangt de polisvoorwaarden daarna gewoon thuis.

Nieuwe verzekeraar zegt contract op

Wanneer je overstapt naar een andere verzekeraar wil deze nieuwe verzekeraar je graag helpen. Vaak wordt er dan ook door verzekeraars aangeboden om de oude inboedelverzekering voor je op te zeggen. Je hoeft dus zelf geen contact op te nemen met je oude verzekeraar om het opzeggen te regelen. Je ontvangt vanzelf het uitschrijfbewijs op je deurmat. Kijk voor meer informatie op de pagina opzeggen van de inboedelverzekering.

Top 5 inboedelverzekeringen

Wil je overstappen naar een andere verzekeraar, maar weet je nog niet welke? Kijk dan eens naar onze Top 5 studenten inboedelverzekering. Wij hebben alle aanbieders met elkaar vergeleken en de beste inboedelverzekering voor je geselecteerd.

Studentenkorting

Let bij het kiezen van een nieuwe inboedelverzekering ook op studentenkorting. Sommige verzekeraars bieden een korting aan studenten. Dit kan je flink schelen op je maandelijkse premie en het zou zonde zijn als je hier nu niet van profiteert. Nog meer besparen op je inboedelverzekering? Kijk eens bij onze bespaartips voor de studenten inboedelverzekering.