Studenten Alles-in-1 Pakketten

Studenten Alles-in-1 Pakketten

Op het moment dat je op kamers gaat wonen wordt je naar alle waarschijnlijkheid zelf verantwoordelijk voor het regelen van je verzekeringen. En dit kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen! Je besteedt deze tijd en het geld natuurlijk liever aan andere zaken, om deze reden hebben een aantal verzekeraars speciaal voor studenten alle belangrijke verzekeringen voor de uitwonende student in studentenpakketten gebundeld. Deze pakketten bieden studenten bovendien vaak nog extra korting ook!

In dit artikel staan deze studentenpakketten centraal en lees je de voordelen ten opzichte van het los afsluiten van verzekeringen en de besparing die dergelijke pakketten je kunnen opleveren.

Studentenpakketten

Studentenpakket versus losse verzekeringen afsluiten

Wat maakt een studentenpakket nou zo aantrekkelijk ten opzichte van het los afsluiten van al je verzekeringen?

  • Het los afsluiten van je verzekeringen en het onderling vergelijken is een tijdrovende klus;
  • Door de verzekering in pakketvorm aan te bieden kan de verzekeraar vaak extra korting geven en heb jij voor al je verzekeringen één aanspreekpunt;
  • Een studentenpakket biedt je alle belangrijke verzekeringen in één pakket. Bovendien kan je naast deze basisverzekeringen het pakket vaak ook nog uitbreiden met andere verzekeringen naar wens. Geen overdaad aan verzekeringen dus als je daar geen behoefte aan hebt.

Welke verzekeringen zitten er in het studentenpakket?

Afhankelijk van de verzekeraar en het studentenpakket die deze verzekeraar heeft samengesteld, tref je normaliter de volgende samenstelling verzekeringen aan in de studentenpakketten.

Aansprakelijkheidsverzekering
De aansprakelijkheidsverzekering maakt bij alle verzekeraars onderdeel uit van de vaste kern van de studentenpakketten. Met deze verzekering krijg je dekking voor schade die je per ongeluk aan een ander of andermans spullen toebrengt.

Inboedelverzekering
Als uitwonende student is een inboedelverzekering eigenlijk onmisbaar. Met deze verzekering krijg je een vergoeding voor schade aan of verlies van je huisraad (spullen die in je huis staan) door bijvoorbeeld inbraak of brand.

Kostbaarhedenverzekering buitenshuis
Ga je regelmatig de hort op met waardevolle spullen in je rugzak of onder de arm? Denk hierbij aan je laptop, tablet of smartphone. Deze zaken zijn buiten de deur niet meer verzekerd via een inboedelverzekering. Met de kostbaarheden dekking buitenshuis ben je gedekt tegen schade als gevolg van diefstal of beschadiging.

Ongevallenverzekering
Hoewel je er liever geen gedachten aan vuil maakt, kan je zonder dat je er erg in hebt betrokken raken bij een ongeval. De gevolgen van een ongeval kunnen niet alleen lichamelijk of mentaal verstrekkend zijn, maar ook financieel. Indien je blijvend invalide raakt of zelfs komt te overlijden, biedt deze verzekering topt op bepaalde hoogte dekking van de schade.

Centraal Beheer woonverzekering voor studenten

Hoewel het op het eerste gezicht geen pakket lijkt, kan je bij verzekeraar Centraal Beheer je inboedelverzekering uitbreiden met verschillende andere dekkingen/verzekeringen tot een pakketvorm. Indien je jonger bent dan 31 jaar, krijg je bovendien nog eens 10% extra korting op deze bundel. Je kan de inboedelverzekering uitbreiden met een allrisk variant van deze verzekering, een aansprakelijkheids- en kostbaarheden buitenshuisverzekering.

De berekening van de premie in onderstaande tabel is gebaseerd op een 20-jarige student die het studentenpakket afsluit voor een kamer in het centrum van Utrecht. De premie kan, afhankelijk van de locatie en soort woning, verschillen.

Verzekering

Dekking

Inboedelverzekering

Optioneel €35.000 of €50.000 dekking

Allrisk dekking

Schade toegebracht aan je eigen inboedel tot max. €100.000,-

Aansprakelijkheid

Schade toegebracht aan een ander of andermans spullen, optioneel €1.000.000 of €2.500.000 dekking

Kostbaarheden buitenshuis

Schade aan je waardevolle spullen buiten huis tot maximaal het gekozen verzekerde bedrag

Totale premie pakket

Vanaf €13,62

Naar website Centraal Beheer

Meeus Studentenverzekering

Op zoek naar een studentenpakket die alle belangrijke verzekeringen bij het uit huis gaan bundelt? Het studentenpakket van Meeus biedt je een inboedel- , ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering tegen een lage premie.

De berekening van de premie in onderstaande tabel is gebaseerd op een 20-jarige student die het studentenpakket afsluit voor een kamer in het centrum van Utrecht. Afhankelijk van je woning en locatie kan de premie anders zijn.

Verzekering

Dekking

Inboedel

Optioneel €7.500, €15.000 of €25.000 dekking

Ongevallen

Schade als gevolg van blijvende invaliditeit (tot max. €25.000) of overlijden (tot max. €2.500) door ongeval

Aansprakelijkheid

Schade toegebracht aan een ander of andermans spullen tot max. €1.000.000,-

Totale premie pakket

Vanaf €5,06

Naar website Meeus

Indien je het pakket wilt uitbreiden met meer verzekeringen, heb je de optie het bovengenoemde pakket met een reisverzekering uit te breiden.

Verzekering

Dekking

Reis

Bagage, aanvullende medische kosten, wintersport en onderwater en duiksport.

Totale premie pakket

€1,11

Naar website Meeus

© 2005 - 2017 Studenten-Zorgverzekeringen.nl | Cookies | Partners | Hoe werken wij? | Privacy | Disclaimer.