Univé inboedelverzekering

Unive Inboedelverzekering

Univé is een grote verzekeraar die bij bijna iedereen wel een belletje doet rinkelen. Je kunt voor allerlei verzekeringen bij Univé terecht, waaronder een zorgverzekering of een reisverzekering. Voor iedereen die zijn inboedel wil verzekeren biedt Univé ook een goede optie. Lees hier meer over de dekking en premie van deze inboedelverzekering.

Naar Unive

Premie inboedelverzekering van Univé

De premie van de Univé inboedelverzekering is voor iedereen anders, deze wordt namelijk gebaseerd op jouw persoonlijke situatie. De verzekeraar zal bij het afsluiten kijken naar zaken als jouw woongebied, het type woning, hoeveel jouw spullen waard zijn en of je preventiemaatregelen hebt geïnstalleerd.

In onderstaande tabel vind je de premie van de inboedelverzekering die berekend is aan de hand van een rijtjeshuis in Utrecht. Jouw premie kan dus uiteindelijk een paar euro minder of meer zijn. In de tabel zijn ook de kosten van de aanvullende opties van Univé genoemd, over deze dekkingen lees je verderop meer.

Type verzekeringPremie
InboedelverzekeringVanaf €12,02 per maand
Allrisk inboedelverzekeringVanaf € 0,71 extra per maand
Buiten-de-deurdekkingVanaf €8,44 extra per maand
GlasverzekeringVanaf € 1,99 extra per maand

Dekking inboedelverzekering van Univé

Met de inboedelverzekering van Univé sluit je een zeer volledige dekking af. Alle spullen in je huis zijn verzekerd voor allerlei schadegevallen, waaronder inbraak, brand, storm, vandalisme waterschade en omvallende bomen. De verzekering is overigens niet alleen voor spullen in huis, ook meubels, gereedschap of andere zaken in de tuin en huisdieren zijn gedekt. Naast een vergoeding voor de spullen krijg je ook andere zaken zoals het inschakelen van een schade-expert, het schoonmaken van je woning na brand of waterschade en opruimingskosten vergoed.

Voor sommige soorten producten is er door Univé een maximum ingesteld dat je per gebeurtenis kunt ontvangen aan vergoeding. Je kunt deze maximale bedragen naar wens verhogen, maar dan betaal je extra premie per maand. Een aantal belangrijke dekkingen is:

Type inboedelVerzekerd bedrag
InboedelVolledig verzekerd
Audiovisuele apparatuurMaximaal €10.000
SieradenMaximaal € 5.000.
HuurdersbelangMaximaal € 10.000

Uitkering nieuwwaarde

Voor het uitkeren na schade gelden bij Univé de volgende regels:

 • Wanneer spullen te herstellen zijn, dan worden de volledige herstelkosten vergoed
 • Als herstellen niet meer mogelijk is, dan krijg je meestal de nieuwwaarde terug. Alleen wanneer het product nog maar 40 procent of minder van de nieuwwaarde waard was geldt dat je de dagwaarde ontvangt
 • Op een aantal dure producten zoals zonweringen en schotelantennes geldt dat je alleen de dagwaarde terugkrijgt

Eigen risico

Je kunt er bij Univé zelf voor kiezen of je een eigen risico wilt afsluiten op de inboedelverzekering. Wanneer je voor het eigen risico van €250 per gebeurtenis kiest ontvang je daarvoor een korting op je maandelijkse premie. Naast het optionele eigen risico gelden de volgende eigen risico`s nog extra (altijd):

 • Wanneer je een inboedelverzekering allrisk hebt, dan betaal je bij het 2e schadegeval binnen een jaar €150 extra aan eigen risico
 • Als de schade ontstaat tijdens een verbouwing en veroorzaakt wordt door storm komt er €250 eigen risico bij op iedere gebeurtenis

Niet verzekerd

Wanneer je een claim indient bij de verzekeraar zal deze jouw situatie bekijken en bepalen of jij in aanmerking komt voor een vergoeding. Er zijn een aantal situaties die nooit onder de dekking van een inboedelverzekering vallen, dit zijn bij Univé:

 • Zakelijke goederen
 • Schade door opzet
 • Schade door bouwfouten
 • Slecht onderhoud en slechte preventie
 • Illegale activiteiten

Aanvullende opties

Naast een inboedelverzekering kun je ook nog de vier volgende extra dekkingen afsluiten om je inboedel nog beter te beschermen:

 • All risk dekking: door de extra allrisk dekking af te sluiten krijg je een ruimere uitkering en zijn bijna alle vormen van schade in huis verzekerd. Daarnaast heb je deze dekking nodig om de Buiten-de-Deurdekking af te kunnen sluiten
 • Buiten-de-Deurdekking: de inboedelverzekering verzekert standaard alleen inboedel in- en rondom jouw woonruimte. Met deze extra dekking zijn al jouw waardevolle bezittingen overal in Nederland gedekt
 • Glasverzekering: schade aan glas is normaliter niet verzekerd op de inboedelverzekering, maar met deze dekking krijg je de gevolgen van glasschade wel vergoed

Contactgegevens

Alle vragen die je hebt over de hier besproken inboedelverzekering kun je stellen aan het team van Univé. Deze zijn te bereiken op de volgende manieren:

Email: contactformulier
Telefoon: 0592 349 579Postadres: zoek een kantoor bij jou in de buurt