Kortingen 18 jaar

Er zijn verzekeringen die zich speciaal richten op studenten. Je hebt dan het voordeel van aanvullende pakketten die aansluiten op jouw wensen, speciale kortingen en online diensten. Uiteindelijk zorg dit vaak voor een lagere maandelijkse premie.

Weinig zorgkosten

Wanneer je 18 bent maak je waarschijnlijk weinig zorgkosten. Vaak blijft het bij af en toe een bezoek aan de huis- of tandarts. Om die reden zijn er speciale zorgverzekeringen voor jongeren. Je kost de zorgverzekeraar weinig geld en hoeft daarom ook minder premie te betalen. Je krijgt als het ware een beloning voor het weinig gebruik maken van zorg. In onze top 5 vind je een aantal van deze zorgverzekeraars terug.

Korting door internetverzekering

Ook zorgverzekeraars gaan met hun tijd mee. Er zijn verzekeraars die een lagere premie kunnen aanbieden, omdat ze bijna alle zaken online regelen. Je ontvangt dus geen post en het contact met de klantenservice gaat via mail, social media of telefonisch. Veel eenvoudiger dan de ouderwetse verzekeringskantoren! Doordat jij alles online regelt, bespaart de verzekeraar geld en krijg je korting op je premie.

Je eigen risico verhogen

Je kunt de keuze maken om een vrijwillig eigen risico af te sluiten. Dit betekent dat je het bedrag dat je zelf moet betalen wanneer je zorg ontvangt verhoogt. Het verplichte eigen risico is 385,- euro. Als je weinig zorgkosten maakt is de kans klein dat je meer dan dit bedrag uitgeeft. Het verhogen van je eigen risico kan daarom een slimme keuze zijn, omdat daardoor je maandelijkse premie omlaag gaat.

Aanvullende pakketten

Er zijn ook verzekeraars met speciale aanvullende pakketten voor jongeren. Met deze pakketten worden enkel aanvullende opties aangeboden die interessant zijn voor jongeren. Deze kan je dan afsluiten tegen een voordelige prijs. Zo betaal je niet voor aanvullende zorg die je toch nooit gebruikt. Veel voorkomende dekkingen die aan zulke pakketten worden toegevoegd zijn:

  • Anticonceptie
  • Vaccinaties
  • Tandartszorg
  • Lenzen/brillen
  • Fysiotherapie

Korting door keuze zorgaanbieders

Een andere reden waarom op jongeren gerichte zorgverzekeraars vaak korting aan kunnen bieden is dat ze kiezen voor een beperkte groep zorgaanbieders. Er zijn dan afspraken gemaakt met bepaalde ziekenhuizen. Voor geplande zorg moet je naar dit ziekenhuis. Daarnaast is er afgesproken dat apotheken een bepaald (goedkoop) merk medicijnen leveren aan verzekerden.

Korting ook als je niet studeert

De meeste zorgverzekeraars noemen de kortingen die ze bieden `studentenkortingen`. Dit betekent echter niet dat je alleen korting krijgt wanneer je studeert. Zoals eerder al aangegeven komt de korting voort uit het feit dat jong volwassenen weinig zorgkosten maken. De korting is daarom vaak leeftijdsgebonden. Ook voordat je gaat studeren of net na je afstuderen kun je vaak dus profiteren van deze korting.