Buitenshuisverzekering

Naast een laptop voor de studie hebben vele studenten ook nog een smartphone, tablet, laptop en/of camera. Dit zijn allemaal waardevolle apparaten die je niet zomaar even vervangt. Het meest voordelig is om deze apparatuur te verzekeren met een buitenshuisverzekering. Op deze pagina vind je alle informatie over deze verzekering speciaal voor studenten.

Top 5 Studenten Buitenshuisverzekeringen

en sluit binnen 5 minuten een buitenshuisverzekering af!

Verzeker je mobiel, tablet en laptop met een buitenshuisverzekering

Een studenten buitenshuisverzekering is een overkoepelende verzekering die al jouw bezittingen buitenshuis verzekert. Zowel je laptop als je smartphone, camera en tablet zijn met deze verzekering dus gedekt. Wil je een verzekering voor al je mobiele apparatuur afsluiten, maar weet je niet goed welke aanbieder je moet kiezen? Wij vergelijken ieder jaar aanbieders van buitenshuisverzekeringen met elkaar en kiezen daaruit de beste aanbieders. Dit zijn verzekeraars die goed scoren op prijs, klantenservice en kwaliteit.

Buitenshuisverzekering in studenten voordeelpakket

Een buitenshuisverzekering sluit je vaak af in aanvulling op je inboedelverzekering, waarmee je je spullen binnenshuis beschermt tegen schade als gevolg van onder meer diefstal of brandschade. Een manier om extra te besparen op je verzekeringen is deze in een combinatiebundel af te sluiten: al je verzekeringen in één klap geregeld in pakketvorm speciaal gericht op studenten.

Alles-in-1 studentenpakket

Smartphone verzekering

Met een mobile verzekering ben je verzekerd tegen diefstal, beschadiging of verlies van je mobiele apparaten. Meestal ben je zowel binnenshuis als buitenshuis verzekerd tegen deze gebeurtenissen. In sommige gevallen zelfs in het buitenland. Ook is je apparaat meestal verzekerd tegen vocht als je bijvoorbeeld koffie of cola over je laptop laat vallen. Je kunt ervoor kiezen om alleen je laptop of smartphone te verzekeren of om al je mobiele apparaten in een pakket te laten dekken.

Wanneer je een Android of Windowstelefoon hebt kan je een speciale smartphoneverzekering afsluiten.

Studenten iPhoneverzekering

De garantie van een iPhone dekt alleen technische defecten. Het is echter ook belangrijk dat je gedekt bent voor schade aan en diefstal van je smartphone, aangezien dit de meest voorkomende schadeclaims zijn. Een studenten iPhoneverzekering verzekert je voor al deze zaken, ook wanneer je onderweg bent. Zo voorkom je dat je straks zelf op moet draaien voor de dure reparatiekosten van je telefoon.

Studenten iPad- of tabletverzekering

Een tablet kost al snel honderden euro`s. Een studenten Ipad- of tabletverzekering dekt schade aan jouw kostbare tablet of iPad. De voordelen van een tabletverzekering zijn:

  • Bij beschadiging, diefstal of verlies van je tablet ben je verzekerd voor de onkosten
  • In tegenstelling tot met een inboedelverzekering is je tablet ook buitenshuis verzekerd

Controleer wel altijd de voorwaarden van de verzekeraar voor het uitkeren van een schadevergoeding en vergelijk voor je een verzekering afsluit een aantal aanbieders. Zo voorkom je dat je teveel betaalt voor een verzekering die weinig dekt.

Lees meer informatie over de dekking van de tabletverzekering

Studenten laptopverzekering

Als student is het bijna onvermijdelijk dat je een goede laptop moet aanschaffen. Je hebt deze nodig om thuis, tijdens college of in de bibliotheek aan opdrachten te werken. Doordat je de laptop veel meeneemt is de kans op schade of diefstal ook groter. Voor deze onverwachte kostenposten kan je een laptopverzekering afsluiten. De studenten laptopverzekering dekt je tegen onverwachte schade aan je laptop. De hoogte van de premie is afhankelijk van de verzekeraar, soms wordt deze bepaald aan de hand van de prijs van je laptop en soms is dit een vast bedrag.

Meer informatie over de laptopverzekering

Overkoepelende verzekeringen

Er bestaan ook verzekeringen die al je bezittingen en apparatuur op een polis verzekeren, zoals de inboedelverzekering en de zoals eerder genoemde buitenshuisverzekering. Een losse inboedelverzekering dekt echter alleen binnenshuis. Met een buitenshuisverzekering zijn al je apparaten ook onderweg verzekerd.

Controleer wel altijd goed de polisvoorwaarden, het kan zijn dat bepaalde apparaten of merken uitgesloten zijn van verzekering of dat je aan een maximumvergoeding verbonden bent.