Print icon

Bespaartips mobileverzekering

Moet jij er ook niet aan denken om je telefoon of laptop te verliezen? Met een mobile verzekering krijg je een leenapparaat of schadevergoeding zodat je zo snel mogelijk weer aan de slag kunt. Voor deze verzekering moet je wel een maandelijkse premie betalen. Met deze tips kun je echter besparen op de hoogte van de premie, zodat je al voor weinig geld een mobile verzekering hebt.

Meerdere apparaten verzekering

Wanneer je meerdere elektronische apparaten hebt die je wilt verzekeren, dan is het voordeliger om deze samen te verzekeren. Wanneer je zowel je laptop als je telefoon en je tablet los verzekert, betaal je per product meer premie dan wanneer je een verzekering voor mobiele apparatuur of een buitenhuisverzekering zou afsluiten. Daarnaast betaal je vaak voor iedere verzekering die je afsluit polis- en administratiekosten, wat dus ook hoog oploopt wanneer je meerdere losse verzekeringen hebt.

Vergelijken

Er zijn geen wettelijke richtlijnen voor de prijzen die verzekeraars kunnen vragen voor hun mobile verzekering. Ook de inhoud van de dekking is niet aan verplichtingen gebonden. De inhoud en de prijzen van alle studenten mobile verzekeringen verschillen dus. Door aanbieders met elkaar te vergelijken kan je eenvoudig de goedkoopste optie kiezen. Je hoeft dus alleen maar op internet verzekeringen te vergelijken en kan daarmee een lagere maandpremie verdienen. Kijk ook eens naar onze Top 5 buitenhuisverzekeringen voor een vergelijking van mobile verzekeringen.

Jaarlijkse check

Heb jij een mobile verzekering gekozen op basis van goed onderzoek? Dan heb je waarschijnlijk dit jaar een lage premie betaald voor een goede dekking. Je zou denken dat het dan de komende jaren ook wel goed zit met die verzekering, maar dat is niet zo. Veel verzekeraars bepalen ieder jaar hun premie en voorwaarden opnieuw. Zo kan er ineens een verzekeraar zijn een met een veel goedkopere aanbieding. Neem dus ieder jaar opnieuw de tijd om je studenten mobile verzekering te bekijken.

Andere verzekeringen

Je elektronische apparaten vallen onder je inboedel. Het kan daarom zijn dat je met een andere verzekering die je al hebt al een dekking hebt voor je apparatuur.

Controleer of je de volgende verzekeringen al hebt en of deze de juiste dekking bieden:

  • De inboedelverzekering. Deze is alleen geschikt wanneer je de apparaten niet mee neemt buitenshuis
  • De kostbaarhedenverzekering. Deze dekt vaak elektronische apparatuur wereldwijd
  • De buitenshuisverzekering. Deze biedt vaak een dekking voor Nederland
  • De reisverzekering. Deze is alleen geschikt wanneer je de apparaten specifiek voor op vakantie wilt verzekeren

Waarde van je apparaten en dekking

De waarde van je elektronische apparaten verandert snel. Er komen steeds nieuwe modellen uit die de prijs van jouw `oude` model doen dalen. Daarnaast zijn gebruikte apparaten natuurlijk sowieso minder waard. Het is daarom verstandig om te controleren of de waarde van jouw apparaten en de dekking van je verzekering nog wel overeenkomen. Wanneer je apparaten verzekert die eigenlijk nog weinig waard zijn is dit zonde van je geld.