Print icon

Buitenshuisdekking in het buitenland

Met een buitenshuisverzekering zijn je spullen op het moment dat je de deur uitgaat goed verzekerd tegen beschadiging of diefstal. Je zal in het dagelijks leven regelmatig spullen van waarde van A naar B verplaatsen, met de nodige risico’s van dien. Niet alleen je smartphone, maar ook je laptop, gopro, muziekinstrument of de waardevolle ketting/horloge van één van je grootouders vallen onder de dekking van deze verzekering. Hoe zit het eigenlijk met de dekking van je buitenshuisverzekering op het moment dat je naar het buitenland gaat?

Dekking buitenshuisverzekering

In tegenstelling tot een inboedelverzekering, biedt een buitenshuisverzekering dekking voor mogelijke schade aan of diefstal van je waardevolle spullen buitenshuis. Wat valt er onder de dekking van deze verzekering? Het gaat onder meer om de volgende productcategorieën:

  • Sieraden
  • (Smart)phone
  • Fotocamera, maar ook video- en filmapparatuur
  • Laptop
  • Tablet
  • Muziekinstrumenten

De dekking voor elke productcategorie verschilt per verzekeraar en is bij menig verzekeraar te verhogen of uit te breiden met bepaalde aanvullende dekkingen. Lees hier meer informatie over de dekking van de buitenshuisverzekering of vergelijk hier direct de top 5 buitenshuisverzekeraars.

Buitenlanddekking
Bij een aantal verzekeraars is de dekking van de buitenshuisverzekering beperkt tot Nederlands grondgebied. Reis je regelmatig naar het buitenland of ga je voor een bepaalde periode studeren, stage lopen of werken in het buitenland? Controleer in dat geval of je huidige buitenshuisverzekering geldig is in het buitenland. Heb je nog geen buitenshuisverzekering? In dat geval kan je in onderstaand overzicht zien welke verzekeraars dekking over de grens bieden.

Waar moet je nog meer op letten?
Niet alleen is het belangrijk te checken of je buitenshuisverzekering buitenlanddekking biedt, ga ook na of:

  • Je buitenshuisverzekering ook dekking biedt in geval van verlies van eigendommen;
  • Je de buitenshuisverzekering los van de inboedelverzekering kan afsluiten. Bij bepaalde verzekeraars kan deze verzekering namelijk alleen in combinatie met de inboedelverzekering worden afgesloten;
  • Er een eigen risico geldt.