Print icon

Buitenshuisverzekering

Veel Nederlanders hebben een inboedelverzekering. Met een inboedelverzekering zijn jouw eigendommen binnenshuis verzekerd tegen schade en diefstal. Een laptop, tablet of iPhone neem je echter ook vaak mee buitenshuis en vooral dan zijn je deze apparaten erg gevoelig voor schade en diefstal. Een goede aanvulling op je inboedelverzekering is daarom een buitenshuisverzekering.

Top 5 Studenten Buitenshuisverzekeringen

Aanvullende verzekering

De buitenshuisverzekering is een aanvullende verzekering. Met deze verzekering zijn jouw persoonlijke eigendommen verzekerd tegen diefstal en schade die buitenshuis ontstaat. Meestal is deze verzekering alleen geldig in Nederland.

Buitenshuisverzekering

Voordat je een buitenshuisverzekering afsluit is het belangrijk om goed je opties af te wegen. Vergelijk meerdere aanbieders op prijs, het bedrag dat je vergoed krijgt bij schade en de hoogte van het eigen risico. Alle verzekeringen hebben andere polisvoorwaarden met betrekking tot dekkingen en schadevergoedingen. Lees daarom goed deze voorwaarden door voordat je een verzekering afsluit.

Wij hebben alle buitenshuisverzekeringen met elkaar vergeleken en op basis daarvan een top 5 samengesteld. Deze verzekeraars scoren het beste op prijs, kwaliteit en voorwaarden. Kijk hier voor dit handige overzicht.

Soorten schade

Met een buitenshuisverzekering zijn je waardevolle spullen verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Meestal wordt schade ontstaan door water-, brand- en valschade vergoed door de verzekering. Schade ontstaan door nalatigheid of het gebruik van verkeerde accesoires valt niet onder de dekking. Welke schadegevallen er precies vergoed worden is afhankelijk van de polisvoorwaarden van jouw verzekering.

Maximumbedrag schadevergoeding

Door de brede dekking van de buitenshuisverzekering is er een maximumbedrag vastgesteld voor wat je bij schade vergoed krijgt. Dit bedrag verschilt in hoogte voor verschillende productgroepen. Zo zal je meer vergoed kunnen krijgen voor schade aan een muziekinstrument of laptop dan aan een bril of horloge.

Het is belangrijk om hiernaar te kijken bij het afsluiten van een buitenshuisverzekering, omdat verzekeraars hier sterk in kunnen verschillen. De maximale schadevergoeding voor een smartphone kan bij de ene aanbieder 250 euro zijn terwijl deze bij de andere aanbieder 750 euro is.

Aandachtspunten

Naast de maximale vergoeding zijn er nog meer zaken waarop buitenshuisverzekeringen van elkaar kunnen verschillen. Andere aandachtspunten bij het afsluiten van een buitenshuisverzekering zijn:

  • Het eigen risico. Sommige verzekeringen hebben een eigen risico van tientallen euro’s, terwijl andere verzekeraars geen eigen risico rekenen.
  • Soms kun je de buitenshuisverzekering alleen afsluiten in combinatie met de inboedelverzekering van diezelfde verzekeraar.
  • De hoogte van de premie. De meeste buitenshuisverzekeringen kosten een paar euro per maand.
  • Het dekkingsgebied. Sommige buitenshuisverzekeringen dekken wereldwijd, terwijl anderen alleen binnen Nederland vergoeden. Lees meer over de dekking van de buitenshuisverzekering

Verschil iPhone-, tablet- of laptopverzekering

Om buitenshuis verzekerd te zijn kun je er ook voor kiezen om een specifieke laptop-, iPhone- of tabletverzekering af te sluiten. Wanneer je bijvoorbeeld alleen je laptop wilt verzekeren is een speciale laptopverzekering wellicht een betere optie. Deze verzekering zal vaker de nieuwwaarde uitkeren en ook betaal je dan geen premie om andere bezittingen te verzekeren. Daardoor kan dit een voordeligere optie zijn dan een buitenshuisverzekering.