iPhoneverzekering dekking

Om te bepalen of een iPhone verzekering voor jou een goede keuze is, is het belangrijk dat je weet wat er precies gedekt wordt met deze verzekering. Hier vind je informatie over de dekking van een iPhone verzekering.

Schade en diefstal

Wanneer je een iPhone koopt zit hier garantie op. Deze garantie dekt echter alleen technische mankementen en niet de schade die je zelf aan je telefoon veroorzaakt. Een iPhone verzekering dekt deze schade wel. Meestal vergoedt deze verzekering de volgende zaken:

  • Diefstal
  • Schade door brand
  • Schade door vocht
  • Val- en stootschade

Een verlenging van je garantieperiode of dekking voor verlies van je toestel is vaak extra bij te verzekeren. De specifieke polisvoorwaarden verschillen vaak per verzekeraar. Kijk voor meer informatie over jouw verzekering in deze voorwaarden.

Reparatie

Wanneer je iPhone ter reparatie wordt gestuurd, krijg je van de verzekering de kosten van deze reparatie vergoed. Als de kosten van de schade te hoog zijn om je iPhone nog te repareren krijg je vaak de nieuwwaarde van je toestel vergoed. Dit is echter alleen zo wanneer de dagwaarde van je iPhone nog een bepaald percentage (meestal minimaal 50%) van de nieuwwaarde is. Sommige verzekeraars keren echter geen vergoeding uit, maar betalen in natura. Dit betekent dat je een alternatief toestel krijgt.

Bij sommige verzekeringen krijg je bij schade een leentoestel om jouw toestel te vervangen in de periode dat jouw iPhone gerepareerd wordt.

Diefstal

Als je telefoon gestolen is geldt er vaak als voorwaarde dat er aantoonbare sporen van braak of gewelddadige beroving moeten zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Ook moet je een bewijs van aangifte bij de politie indienen bij je verzekeraar voordat je de vergoeding uitgekeerd kan krijgen. Deze aangifte moet vaak binnen 24 uur na de diefstal gedaan zijn om door de verzekeraar erkend te worden.

Eigen risico

Bij schade is er altijd een vast bedrag dat je zelf moet betalen. Dit eigen risico ligt meestal rond de 40 euro. De precieze hoogte van het eigen risico is vaak afhankelijk van het type en de waarde van het toestel. Bij schade in het buitenland ligt het eigen risico ook vaak hoger.

Polisvoorwaarden

Controleer goed de polisvoorwaarden en vergelijk verschillende verzekeraars voor je een verzekering afsluit. Verzekeringen kunnen verschillen in de hoogte van het eigen risico, de soorten schade waarbij uitgekeerd wordt, de afsluitkosten, de hoogte van de maandelijkse premie en de opzegtermijn.

Andere verzekeringen

Het kan zijn dat je iPhone al door een andere verzekering die jij hebt gedekt wordt. Een aantal verzekeringen die ook vaak schade aan smartphones dekken: