iPhone verzekering

De iPhone is nog steeds erg populair, ook onder studenten. Bij aanschaf van een iPhone sta je voor de mogelijkheid om het toestel te verzekeren. De iPhone is natuurlijk een kwetsbaar apparaat en een ongeluk zit in een klein hoekje. De een vindt een verzekering te duur en onnodig, terwijl voor een ander de verzekering rust geeft om het apparaat volop te gebruiken. De voor- en nadelen van een iPhone verzekering zijn hier voor je op een rijtje gezet.

Standaarddekking

Een iPhone verzekering dekt de kosten van schade die ontstaat aan je iPhone. Onder de standaarddekking valt meestal:

 • Brandschade
 • Vochtschade
 • Schade door diefstal (bij zichtbare sporen van braak of beroving)
 • Schade door het vallen van je iPhone

Vaak is verzekeren van verlies en het afsluiten van verlengde garantie aanvullend mogelijk. Lees meer hier meer over de dekking van een iPhone verzekering.

Risico’s

Wanneer je een iPhone hebt neem je deze waarschijnlijk overal mee naar toe. Dankzij het grote aantal mogelijkheden van het toestel kun je hem op vele momenten in je dagelijkse leven gebruiken. De kans dat je iPhone schade oploopt of gestolen wordt is hierdoor groot. Het is goed mogelijk dat je de telefoon een keer van tafel stoot of laat vallen. Al deze gevallen maken dat het soms voordeliger kan zijn om je telefoon te verzekeren.

Premie

Door de kwetsbaarheid van de iPhone is de kans groot dat je gebruik zal moeten maken van je verzekering. Hierdoor is de premie van een iPhone verzekering vrij hoog. Vaak ben je net iets minder dan 10 euro per maand kwijt. De hoogte van je premie is afhankelijk van je type toestel en de aankoopprijs.

Waarom een iphone verzekering

Het grote voordeel van een verzekering is natuurlijk dat je bij schade of diefstal niet zelf de kosten hoeft te betalen of een nieuwe iPhone hoeft te kopen. Ook wanneer je het toestel gratis bij een abonnement hebt gekregen ben je bij verlies duur uit. Wanneer je dan geen nieuwe iPhone kan betalen, blijf je nog lange tijd vastzitten aan dit dure abonnement.

Aandachtspunten

De punten waar je goed op moet letten wanneer je een iPhone verzekering afsluit zijn:

 • De hoogte van het eigen risico
 • De maandelijkse premie
 • In hoeverre schade door eigen gebruik of verlies vergoed wordt
 • De eenmalige poliskosten
 • De opzegtermijn
 • De verwerkingstijd voor het afhandelen van schade
 • Leentoestel bij schade

Daarnaast is het verstandig om voor je het toestel verzekerd te controleren of deze niet door een andere verzekering die je al hebt lopen vergoed wordt. Hiermee verklein je de kans dubbel verzekerd te zijn.

De verzekering afsluiten

Meestal kun je alleen bij iPhones van maximaal een paar maanden oud een verzekering afsluiten. Je moet dan vaak een kopie van de factuur en een foto van het serienummer indienen.