Print icon

Laptopverzekering

Een nieuwe laptop kopen is een hele investering. Je neemt je vaak dan ook voor om er voorzichtig mee om te gaan. Helaas is het vaak toevallig dat je bijvoorbeeld je laptop laat vallen of er een glas drinken overheen gooit. In deze situaties is het fijn om een laptopverzekering te hebben. Hier staat tegenover dat je maandelijks een premie moet betalen. Hieronder vind je meer informatie over de laptopverzekering en wat de voor- en nadelen van deze verzekering zijn.

Ga direct naar de

Top 5 Studenten Buitenshuisverzekeringen

en sluit binnen 5 minuten een buitenshuisverzekering af!

Wat is een laptopverzekering?

Een laptopverzekering is bedoeld om jezelf te dekken tegen de kosten van schade aan je laptop. Dit kan schade zijn die ontstaan is door oorzaken van buitenaf, bij verlies van je laptop of wanneer je laptop is gestolen.

Risico’s

Het voordeel van een laptop is dat hij draagbaar is en je hem overal mee naar toe kan nemen. Ook is er op steeds meer plaatsen WiFi beschikbaar waardoor het gebruik van laptops op openbare plaatsen steeds populairder wordt. Het nadeel hiervan is dat je eerder schade oploopt en dat de kans groter is dat je laptop gestolen wordt. Een laptop is duur en onverwachte schade aan een laptop een hoge kostenpost zijn.

Waarom?

Een laptop heeft door zijn draagbaarheid een hoge kans om beschadigd te raken of gestolen te worden. Of jij je hiervoor wilt verzekeren hangt af van jouw persoonlijke situatie. Een aantal voor- en nadelen van een laptopverzekering zijn:

Voordelen:

  • Je krijgt schade aan je laptop vergoed
  • Je laptop is ook buitenshuis en op reis goed verzekerd tegen schade

Nadelen:

  • Je moet maandelijks een premie betalen
  • Elke verzekering heeft voorwaarden waar je aan moet voldoen voordat er een vergoeding uitgekeerd wordt. Zo moet er bij diefstal meestal vrijwel direct naar het politiebureau gegaan worden om aangifte te doen en wordt schade dat door je eigen fout is veroorzaakt niet altijd vergoed.

Aandachtspunten

Voordat je een laptopverzekering afsluit is het verstandig om een aantal aanbieders te vergelijken. Het is goed hierbij op de volgende punten te letten:

  • De hoogte van de eenmalige poliskosten
  • De termijn waarbinnen je kunt opzeggen
  • De hoogte van de premie die je per maand moet betalen
  • Of schade die je zelf per ongeluk hebt veroorzaakt vergoed wordt
  • De hoogte van het eigen risico

Controleer bij andere soorten verzekeringen die je al hebt afgesloten of laptopschade niet al gedekt wordt. Zo voorkom je dat je twee keer verzekerd bent.

Verzekering afsluiten

Wanneer je een dure laptop hebt is het verstandig om een laptopverzekering af te sluiten. Ook als een nieuwe laptop voor jou een hele uitgave is, of als je geen inboedel-, reis- of aanvullende verzekering hebt kan het een verstandige keus zijn. Vaak kun je alleen een laptopverzekering afsluiten wanneer je laptop minder dan een jaar oud is en nog geen schade heeft.