Opzeggen mobileverzekering

Het opzeggen van een mobile verzekering is vaak geen kwestie van even de verzekeraar opbellen en de volgende dag loopt de verzekering niet meer. Je moet je houden aan de voorwaarden die de verzekeraar heeft gesteld aan het opzeggen van de verzekering. In dit artikel vind je alle informatie over hoe het opzeggen van de studenten mobile verzekering werkt.

Waarom mobile verzekering opzeggen

Wanneer je een verzekering hebt afgesloten voor je mobiele apparatuur kan je hier na verloop van tijd natuurlijk geen behoefte meer aan hebben en de verzekering willen stopzetten. Er zijn een aantal veelvoorkomende redenen om een mobile verzekering stop te zetten, namelijk:

  • Je apparatuur is zodanig verouderd of beschadigd dat verzekeren overbodig is geworden
  • De apparaten zijn niet langer in je bezit
  • Je bent niet tevreden over de mobile verzekering
  • De mobile verzekering kost je iedere maand te veel geld

Hoe mobile verzekering opzeggen

Het opzeggen van de studenten mobile verzekering moet bijna altijd schriftelijk. Op deze manier is er een bewijs dat de verzekering is opgezegd. Tegenwoordig accepteren ook steeds meer verzekeraars een opzegging per e-mail. Je kunt online vele voorbeelden van opzegbrieven vinden die je alleen nog maar in hoeft te vullen en op hoeft te sturen.

Bevestiging opzegging

Zorg er altijd voor dat je een antwoord van de verzekeraar ontvangt met een bevestiging van de opzegging. Wanneer dit antwoord erg lang duurt kan je even telefonisch contact opnemen met de verzekeraar en eventueel de automatische incasso al bij je bank laten stopzetten. Zolang de verzekering nog niet officieel stopgezet is ben je echter verplicht tot het betalen van de premie.

Verplichte opzegtermijn

Voor alle verzekeraars die bij het Verbond voor Verzekeraars zijn aangesloten en schadeverzekeringen aanbieden zijn verplicht om hun verzekeringen met de looptijd van een jaar aan te bieden. Na dit jaar geldt er altijd een opzegtermijn van een jaar. Dit geldt bijvoorbeeld voor de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Mobile verzekeraars vallen echter buiten deze regeling en mogen zelf hun verzekeringstermijn bepalen. De opzegtermijn van verschillende verzekeraars kunnen dus sterk verschillen.

Meest gebruikte opzegtermijnen

Een aantal voorkomende voorwaarden voor het opzeggen van de mobile verzekering zijn:

  • De eerste 12 maanden van het contract geldt er een opzegtermijn van 2 maanden. Na het eerste jaar is de opzegtermijn 1 maand.
  • Vanaf 2 maanden voor het einde van het contract kan je de mobile verzekering opzeggen.
  • De verzekering heeft een looptijd van een jaar. Binnen dit jaar betaal je voor het opzeggen van de verzekering een bepaald bedrag aan administratiekosten.

Informeer bij jouw verzekeraar naar wat precies de voorwaarden van jouw verzekering zijn.

Uitzonderingen

Verzekeraars hebben in hun polisvoorwaarden vaak een aantal uitzonderingen opgenomen waarin het altijd mogelijk is om je verzekering op te zeggen. Een uitzondering is wanneer de verzekeraar de polisvoorwaarden of premie wijzigt en dit negatief voor jou uitpakt. Je hebt dan als consument het recht om de verzekering op te zeggen. Verzekeraars kunnen een termijn aangeven waarbinnen je moet opzeggen, bijvoorbeeld binnen twee weken of een maand nadat de veranderingen zijn doorgevoerd.