Overstappen mobileverzekering

Als consument heb je de keuze tussen vele verschillende verzekeraars die allemaal andere pakketten en premies aanbieden. Het is dus goed mogelijk dat je niet altijd bij dezelfde verzekeraar blijft. Wanneer je wilt overstappen naar een andere studenten mobile verzekering moet je rekening houden met een aantal voorwaarden. In dit artikel staan ze voor je uitgelegd en lees je precies hoe je overstapt.

Overstappen

Je kan er altijd voor kiezen om over te stappen naar een andere mobile verzekering. Je kan dit doen vanwege een aantal redenen, bijvoorbeeld:

  • Je bent ontevreden over de dekking van je huidige verzekering
  • Je hebt een conflict gehad met de verzekeraar of hebt een slechte service ontvangen
  • Je hebt ergens anders een betere of goedkopere verzekering gezien

Je hoeft bij het overstappen naar een andere verzekeraar geen reden van overstap aan te geven. Binnen de opzegvoorwaarden heb je het recht om een verzekering op te zeggen.

Een nieuwe verzekering aanvragen

Wanneer je gaat overstappen moet je rekening houden met de opzegvoorwaarden van de verzekeraar. Je moet namelijk eerst je huidige verzekering stopzetten voordat je een nieuwe kan afsluiten. Lees meer over het opzeggen van de mobile verzekering.

Wanneer je de verzekering hebt opgezegd kan je een nieuwe verzekering afsluiten. Dit kan je heel eenvoudig online regelen. Vaak moet je alleen je persoonsgegevens en informatie over de apparaten die je wilt laten verzekeren invullen. Na het invullen van je gegevens is de verzekering afgesloten en krijg je een bevestiging thuisgestuurd.

Overstapservice

Veel verzekeraars bieden een overstapservice. Van deze service kan je gebruik maken wanneer jij van de ene verzekering overstapt naar een andere gelijksoortige verzekering bij een andere verzekeraar. De nieuwe verzekeraar biedt dan de service om je huidige verzekering voor je op te zeggen. Je hoeft zo zelf helemaal niets te regelen en krijgt een bevestiging van de opzegging via je nieuwe verzekeraar. De overstap verloopt zo ook soepel, zonder onverzekerde periode.

Vergelijken voor het opzeggen

Het is verstandig om voor je de mobile verzekering die je niet meer wilt afsluit alvast te kijken naar een nieuwe verzekering.

De voordelen die dit heeft zijn:

  • Je kan gebruikmaken van de opzegservice van de nieuwe verzekeraar
  • Je kan direct overstappen en bent geen periode onverzekerd

Daarnaast heb je meteen een goed overzicht van de dekkingen en premies van andere verzekeraars. Zo kan je goed beoordelen of overstappen de beste keuze is.

Nieuwe telefoon valt buiten dekking

Wanneer je een nieuwe telefoon of laptop koopt kan het zijn dat dit model niet binnen de dekking van je huidige mobile verzekering valt. Dit komt vooral voor bij mobile verzekeringen die je voor een specifiek apparaat afsluit. Veel verzekeraars bieden dan de mogelijkheid om in plaats van de verzekering stop te zetten deze over te zetten naar een verzekering die wel bij je nieuwe apparaat past. Informeer hier altijd direct naar, meestal kan dit overzetten tot enkele weken na de aanschaf van je nieuwste apparaat.