Print icon

PC & laptop

Als student kan je bijna niet anders dan een computer of laptop kopen. Welk type je koopt is ook deels afhankelijk van je studie. Een grafisch ontwerpen zal een duurdere computer en software nodig hebben dan bijvoorbeeld een gymleraar. Wanneer je veel geld hebt uitgegeven aan je computer of niet direct geld hebt voor een nieuwe wanneer er iets gebeurt, dan kan je hier een verzekering voor afsluiten. Je vindt hier meer informatie over de computer- en laptopverzekering.

Het makkelijkste en het goedkoopste is om je PC en/of je laptop te verzekeringen met een buitenshuisdekking binnen een inboedelverzekering.

Top 5 Studenten Buitenshuisverzekeringen

PC of laptop

Er komen steeds meer soorten computers bij. De verschillen liggen vooral in de grootte en het gebruikersgemak van het apparaat. Verzekeraars maken vooral onderscheid tussen de standaard` computer (de desktop) en de laptop (tegenwoordig ook wel notebook). Dit onderscheid wordt vooral gemaakt vanwege het verschil in gebruik van beide computers. De laptop is draagbaar en wordt daarom ook buitenshuis gebruikt. Hierdoor is de laptop veel kwetsbaarder dan de computer.

Wil je naast de laptop nog meer draagbare apparaten verzekeren? Dan is een buitenshuisverzekering misschien geschikt voor jou. Deze verzekering dekt buitenshuis al je eigendommen en elektrische apparaten.

PC verzekering

Wanneer je een computer hebt kan het zijn dat deze al verzekerd is door je inboedelverzekering, aangezien je de computer nooit buitenshuis gebruikt. Wanneer dit niet het geval is of je wilt een hogere dekking, dan kan je een PC verzekering afsluiten. Dit is alleen voordelig bij computers van minder dan 2 jaar oud. Je bent met een studenten computerverzekering onder andere verzekerd voor:

  • Diefstal
  • Schade door brand of kortsluiting
  • Waterschade

Lees meer over de dekking van de studenten PC verzekering

Laptopverzekering

Het grote voordeel van een laptop is dat deze draagbaar is en dat je hem dus makkelijk mee kan nemen tijdens lessen of werkgroepbesprekingen. Wanneer je vaak met je laptop reist is de kans op schade of diefstal echter groter. Deze schade wordt niet gedekt door de fabrieks- of winkelgarantie. Een speciale laptopverzekering verzekert je wel van een vergoeding wanneer er onverwachts iets met je laptop gebeurt.

Lees meer over de laptopverzekering

Laptopverzekering dekking

De laptopverzekering heeft een dekking voor schade die onverwachts aan je laptop is ontstaan, zoals bij brand- en waterschade. Daarnaast is ook diefstal vaak meeverzekerd. Sommige schade door eigen schuld moet je extra meeverzekeren. Dit kan het geval zijn bij bijvoorbeeld:

  • Een scheur in het scherm
  • Een deuk in de behuizing
  • Schade door onvoorzichtigheid

Lees daarom altijd goed de polisvoorwaarden voordat je een verzekering afsluit. Dit kan voorkomen dat je tijdens het declareren van schade voor een tegenvaller komt te staan.

Meer informatie over de dekking van de laptopverzekering

Laptopverzekering premie

De premie van de laptopverzekering kost je vaak een paar euro per maand. Hoe hoog de premie precies is hangt af van een aantal factoren, bijvoorbeeld:

  • de waarde van je laptop
  • het maximumbedrag dat je vergoed krijgt
  • de verzekeraar die je kiest
  • eventuele studenten- of collectiviteitskorting

Daarnaast betaal je vaak nog eenmalig poliskosten voor het afsluiten van de verzekering.

Lees meer over de premie van de laptopverzekering