Print icon

Smartphone & iPhoneverzekering

Veel mensen gebruiken tegenwoordig dagelijks een smartphone en kunnen niet lang zonder telefoon. Toch is de kans groot dat je telefoon een keer kapot gaat of gestolen wordt. Voor deze gevallen kan je een smartphoneverzekering afsluiten. De verzekering vergoedt dan de reparatie of een nieuw toestel. Lees hier meer over de dekking en voorwaarden van een smartphoneverzekering.

Het meest voordelige is om je smartphone of iPhone te verzekeren met een studenten buitenshuisverzekering:

Top 5 Studenten Buitenshuisverzekeringen

Waarom smartphone- of iPhoneverzekering?

Ruim 60 procent van de Nederlanders had begin 2013 een smartphone en dit aantal blijft maar groeien. Een smartphone is een duur en kwetsbaar apparaat waar veel studenten in het dagelijks leven vrij afhankelijk van zijn. De keuze voor het afsluiten van een verzekering voor je smartphone is daarom niet zo vreemd. Wanneer je smartphone gestolen wordt of kapot gaat koop je niet zomaar een nieuwe, terwijl je wel aan een abonnement vastzit.

Verschil smartphones

Een smartphone moet tegenwoordig kunnen bellen, sms`en en snel internetten, maar moet ook over een goede camera, muziekspeler en navigatiesysteem beschikken. Een iPhone is een type smartphone, maar een smartphone is niet altijd een iPhone. Veel verzekeraars maken een onderscheid tussen de iPhone en de smartphone, omdat een iPhone vaak duurder is dan de gemiddelde smartphone en gewild is bij dieven. Bij sommige verzekeraars valt de iPhone wel onder de algemene smartphonedekking.

Meerdere apparaten verzekeren

Wanneer je meerdere apparaten hebt die je buiten je huis gebruikt, dan is het handig om deze allemaal samen te verzekeren. Je smartphone, tablet, camera en laptop zijn dan allemaal op een polis gedekt. Een verzekering die deze dekking biedt is de buitenshuisverzekering. Wij hebben een overzicht samengesteld van verzekeraars die deze verzekering aanbieden. Ga nu naar de top5 buitenshuisverzekeringen.

Smartphoneverzekering dekking

Met een smartphoneverzekering verzeker je jouw Android of Windowstoestel tegen schade. De dekking van de smartphoneverzekering kan verschillen per verzekeraar. Sommige verzekeraars bieden meerdere pakketten aan waar je uit kan kiezen. Het basispakket verzekert meestal:

  • Val- en stootschade
  • Waterschade
  • Schade door onheil van buitenaf

Deze basisdekking is vaak aan te vullen met een dekking voor diefstal, beroving en een vergoeding voor een vervangend toestel.

Lees meer over de dekking van de smartphoneverzekering.

iPhoneverzekering

Een nieuwe iPhone kost je tussen de € 500,- en € 800,-. De iPhone is daarnaast een product dat je dagelijks gebruikt, maar dat ook kwetsbaar is voor schade. De telefoon is vrij strak en glad waardoor veel mensen hem laten vallen en ook het grote glazen scherm is gevoelig voor scheuren. Het is daarom niet vreemd dat veel mensen ervoor kiezen om hun toestel te verzekeren. Je hoeft dan bij schade niet zelf de kosten te betalen. Een iPhoneverzekering zal je ongeveer € 10,- per maand kosten.

Meer informatie over het afsluiten van een iPhoneverzekering.

iPhoneverzekering dekking

De garantie die je krijgt van Apple op je iPhone dekt technische mankementen en niet de schade van buitenaf. Hiervoor kan je een iPhoneverzekering afsluiten. Je kan je iPhone verzekeren tegen:

  • Diefstal
  • Brand- of vochtschade
  • Val- of stootschade

De verzekering vergoedt de kosten van de reparatie van je toestel. Wanneer je toestel niet meer gemaakt kan worden krijg je de nieuw- of dagwaarde van je iPhone vergoed. Lees alle informatie over de dekking van de iPhoneverzekering.