Smartphoneverzekering

Wanneer je smartphone plotseling kapot gaat of gestolen wordt kan het repareren of vervangen je veel geld kosten. Het is daarom verstandig om een smartphoneverzekering af te sluiten, waarbij je binnen een korte tijd een vervangend toestel krijgt bij schade of diefstal en een reparatie vergoed krijgt. Op deze pagina kan je meer informatie vinden over de studenten smartphoneverzekering.

Wat is een smartphone verzekering?

Smartphones hebben steeds meer functies gekregen, zoals snel internet, goede fotocamera`s en navigatiesystemen. Om deze reden speelt een mobiele telefoon een steeds belangrijkere rol in het dagelijks leven. Ook de waarde van de smartphone is door de extra functies gestegen. Met een smartphoneverzekering is je mobiele telefoon o.a. verzekerd tegen diefstal, waterschade of schade doordat je smartphone is gevallen. Je krijgt een vergoeding voor de reparatie van het toestel. Wanneer repareren niet meer mogelijk is zal de verzekeraar de dag- of nieuwwaarde van je smartphone aan je uitkeren.

Dekking smartphoneverzekering

Meestal bieden verzekeraars verschillende pakketten van verzekeringen aan. Deze pakketten zijn oplopend in de dekking die ze bieden en in de premie die je moet betalen. Zo zal het goedkoopste basispakket minder dekking bieden dan het duurdere extra pakket.

De meeste standaardpakketten vergoeden in ieder geval:

 • Onheilen van buitenaf
 • Valschade
 • Stootschade
 • Waterschade aan je smartphone

Pakketten met een brede vergoeding kunnen daarnaast een vergoeding bieden voor:

 • Diefstal
 • Het af moeten geven van je mobiel onder dreiging
 • Verlies dat verklaarbaar is
 • Kosten voor heraansluiten aan telefoonnetwerk
 • Kosten van misbruik van smartphone na diefstal
 • Vervangend toestel

Wat er precies vergoed wordt en onder welke voorwaarden verschilt per verzekeraar. Het is daarom belangrijk dat je altijd de polisvoorwaarden leest voordat je een studenten smartphoneverzekering afsluit.

Buitenshuisverzekering

Het is ook mogelijk om je smartphone te verzekeren voor schade die onderweg ontstaat via de buitenshuisverzekering. Met de buitenshuisverzekering is niet alleen je smartphone verzekerd, maar al je eigendommen worden buitenshuis door deze verzekering gedekt. Wanneer je bijvoorbeeld je laptop meeneemt naar college is deze ook verzekerd.

Kijk hier voor een overzicht van goedkope buitenshuisverzekeringen.

Verzekering in het buitenland

De meeste smartphoneverzekeringen bieden een werelddekking. Dit betekent dat je ook verzekerd bent tegen schade en diefstal wanneer je in het buitenland bent. Controleer dit voor je op reis gaat altijd even bij de verzekeraar. Wanneer je niet gedekt bent kan je dan nog een reisverzekering of kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Eigen risico

Wanneer je een schadegeval claimt bij de smartphoneverzekering moet je meestal een eigen risico betalen. Dit is het bedrag dat jij betaalt voordat de verzekeraar uitkeert. Vaak is de hoogte van het eigen risico bij de studenten smartphoneverzekering ongeveer €50,-

Premie smartphoneverzekering

De hoogte van de premie hangt af van welk verzekeringspakket je neemt, bij welke verzekeraar je dit afsluit en de waarde van je smartphone. De gemiddelde premie loopt van € 4,- per maand voor een pakket met een lage dekking en een smartphone met een lagere waarde tot € 10,- per maand voor een pakket met een hoge dekking en een smartphone met een hoge waarde.

Een smartphoneverzekering afsluiten

Je kunt een smartphoneverzekering meteen in de winkel afsluiten waar je de telefoon koopt, maar je kan er ook voor kiezen om thuis op het internet een aantal aanbieders te vergelijken en dan pas een keuze te maken. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je goed bekijkt:

 • Voorwaarden voor een schadevergoeding
 • Mogelijkheid tot een leentoestel
 • Eigen risico
 • Welke extra kosten je moet betalen voor het afsluiten van de verzekering

Een iPhone verzekeren

Bij een aantal aanbieders van een smartphoneverzekering is het ook mogelijk om een iPhone te verzekeren. Meestal moet je dan wel het duurste pakket nemen om er zeker van te zijn dat je iPhone is gedekt. De iPhone is namelijk een erg prijzige en kwetsbare smartphone. Daarnaast is het ook mogelijk om een speciale iPhone verzekering af te sluiten. Kijk voor meer informatie op onze pagina iPhone verzekering.

Schade melden

Om zo snel mogelijk een nieuwe of tijdelijke smartphone te ontvangen bij schade of diefstal kan je meestal makkelijk op de website van de verzekeraar een schadeformulier invullen en versturen. Doe dit altijd zo snel mogelijk na het oplopen van de schade. Zorg er ook voor dat je wanneer jouw smartphone gestolen is je altijd direct aangifte doet (ook in het buitenland). De verzekeraar kan namelijk om een aangiftebewijs vragen als voorwaarde voor een vergoeding.

Mobiele apparatuurverzekering

Je kan je smartphone ook laten verzekeren op een polis samen met andere mobiele apparaten, zoals:

 • Laptop
 • Tablet of iPad
 • Navigatiesysteem

Met een mobiele apparatuurverzekering zijn deze mobiele apparaten zowel thuis als buitenshuis gedekt tegen diefstal en schade. De hoogte van de premie van de mobiele apparatuurverzekering is vaak afhankelijk van de producten die je verzekert en de totale waarde van je mobiele apparatuur.