Print icon

Tablet & iPad

Vandaag de dag zie je steeds meer tablets en iPads in handen van studenten. Niet alleen in de collegebanken, maar ook in de trein, op het werk en als vrijetijdsbesteding maken studenten gebruik van een tablet.

Het grote voordeel van een tablet of iPad is het lichte gewicht en compacte formaat, waardoor je het apparaat overal mee naar toe kan nemen. Dit maakt het tegelijkertijd gevoelig voor schade of diefstal. Met een tabletverzekering kan je deze risico’s ondervangen. Hieronder kan je meer lezen over de voorwaarden en de dekking van een tabletverzekering.

Je tablet of je iPad kan je het beste en het meest voordelig verzekeren in een studenten buitenshuisverzekering in combinatie met een inboedelverzekering

Top 5 Studenten Buitenshuisverzekeringen

Waarom een tabletverzekering?

Een tablet is een kostbaar en kwetsbaar apparaat, de kans is groot dat het een keer uit je handen glipt, op een andere manier kapot gaat of zelfs wordt gestolen. Een tablet of iPad is een hele investering voor een student. Daarom is het niet onverstandig je te verzekeren tegen deze vormen van schade. Je voorkomt daarmee dat je opnieuw honderden euro’s aan een tablet moet besteden.

Tablet & iPad verzekering

Een tabletverzekering vergoedt de kosten die je maakt bij diefstal, verlies of beschadiging van je tablet of iPad. Een tablet is duur en de risico’s verbonden aan de draagbaarheid van je tablet of iPad maken van een tabletverzekering geen overbodige luxe.

Enkele voordelen van een tabletverzekering zijn dan ook dat onkosten als gevolg van schade en diefstal worden vergoed, ook onderweg op vakantie. Daar staat natuurlijk wel een maandelijks premiebedrag tegenover.

Let overigens ook goed op de polisvoorwaarden, waarin je eigen risico wordt vermeld en welke schade wel en niet voor vergoeding in aanmerking komt. Zorg er daarnaast voor dat je niet onnodig dubbel verzekerd bent voor schade aan je tablet of iPad via bijvoorbeeld je inboedelverzekering.

Meer informatie over de tablet & iPadverzekering

Tablet & iPad verzekering dekking

Het is uiteraard belangrijk helder te hebben wat wel en niet vergoed wordt door de tabletverzekering die je wil afsluiten. Wat er precies onder de dekking valt is verschillend per aanbieder. Het is daarom verstandig verzekeringen te vergelijken voordat je er een afsluit.

Toch zijn wel een aantal schadeoorzaken te noemen die standaard vergoed worden.

  • Brandschade aan je tablet of iPad
  • Vocht in je tablet of iPad
  • Diefstal of verlies van je tablet of iPad

Naast deze basisdekking is het afhankelijk van de dekking van de verzekeraar of andere vormen van schade voor vergoeding in aanmerking komen.

Bij het afsluiten van een tabletverzekering kan je ook tegen een eigen risico bij schade aanlopen. Dit is een bedrag dat je zelf moet betalen bij schade aan je tablet of iPad.

Lees meer over de dekking van de tablet en iPadverzekering.

Al je apparaten op een polis

Heb je meerdere apparaten die je wilt verzekeren? Dan is het slim om ze allemaal op dezelfde polis te verzekeren. Een speciale buitenshuisverzekering biedt een dekking voor al je eigendommen die je meeneemt buiten je huis. Deze polis biedt dus standaard een dekking voor bijvoorbeeld je smartphone, tablet en laptop.

Door verschillende buitenshuisverzekeringen met elkaar te vergelijken op vergoedingen, dekkingen en de premie hebben wij een top5 buitenshuisverzekeringen voor jou samengesteld.