Print icon

Tablet & iPad verzekering dekking

Wanneer je erover denkt om een tabletverzekering of ipadverzekering af te sluiten is het natuurlijk belangrijk om duidelijk te weten wat er wel en niet vergoed wordt door deze verzekering. Hier vind je informatie over wat er meestal standaard en aanvullend verzekerd wordt bij tabletverzekeringen. Met deze informatie kun je bepalen of een tabletverzekering de juiste keuze is voor jouw situatie. De voorwaarden en premiekosten van tabletverzekeringen kunnen per verzekeraar verschillen. Vergelijk daarom voor aanschaf van een verzekering altijd meerdere aanbieders.

Dekking

De specifieke dekking van een tabletverzekering verschilt per aanbieder. Het kan daarom de moeite waard zijn om een aantal verzekeringen te vergelijken voordat je er een afsluit.

De schadeoorzaken die meestal standaard vergoed worden zijn:

  • Schade aan je iPad of tablet veroorzaakt door brand.
  • Vocht in je iPad of tablet
  • Diefstal of verlies van je iPad of tablet

Wanneer de beschadiging door onvoorzichtig gedrag of dagelijks gebruik komt, ligt het echter aan je verzekering in hoeverre dit vergoed wordt. Soms kun je deze schade extra bijverzekeren. Ook wanneer je een iPad of tablet gratis hebt gekregen bij bijvoorbeeld een abonnement, is het mogelijk deze tegen de winkelwaarde te verzekeren.

Uitkering van de schade

Bij schade krijg je van je verzekering de kosten voor het herstellen van je iPad of tablet vergoed. Wanneer deze kosten te hoog zijn of wanneer reparatie niet mogelijk is, dan krijg je de nieuwwaarde van je iPad of tablet terug. Hier zitten echter vaak ook weer regels aan met betrekking tot de dagwaarde van je tablet. Wanneer de dagwaarde van je tablet te laag is krijg je maar een bepaald percentage van de nieuwwaarde vergoed.

Diefstal

Bij diefstal moet je altijd een aangiftebewijs indienen om een vergoeding te kunnen krijgen. Vaak moet de aangifte ook binnen een dag na de diefstal gedaan zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Eigen risico

Ook geldt bij een iPad- of tabletverzekering vaak een eigen risico bij schade. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen wanneer je tablet schade oploopt. Meestal is dit bedrag een paar tientjes. Dit bedrag kan hoger liggen wanneer het om schadegevallen in het buitenland gaat. Kijk in de polisvoorwaarden van specifieke verzekeringen voor de hoogte van het eigen risico.

Andere verzekeringen

Voordat je een speciale iPad- of tabletverzekering afsluit is het verstandig om bij je huidige verzekeringen te controleren of er misschien al een dekking voor mobiele apparatuur bij zit.

Bij de volgende verzekeringen kan schade aan je tablet al bijverzekerd zijn: