Print icon

Tablet & iPad verzekering

Het kopen van een iPad of tablet kan als student een hele uitgave zijn. Ondanks dat je er zuinig mee om wilt gaan kan het gebeuren dat er onverwachts schade optreedt. Je kunt je tablet laten vallen of er per ongeluk een glas drinken overheen gooien. In die gevallen is het fijn om een verzekering te hebben die de schade vergoed. Wel moet je goed de voorwaarden lezen bij het afsluiten van een verzekering. Voor niet alle ongelukken krijg je namelijk geld terug en soms wordt er maar een klein deel van de schade vergoed.

Wat is een tabletverzekering?

Een tabletverzekering is een verzekering die de schade dekt wanneer er iets met jouw iPad of tablet gebeurd. Bij diefstal, verlies of schade krijg je dan de onkosten vergoed. Je hoeft dan dus niet meteen honderden euro’s uit te geven aan een nieuwe iPad of tablet.

Risico’s

Het grote pluspunt van iPads of tablets is het compacte formaat. Tablets zijn dun en licht en daardoor perfect om buitenshuis te gebruiken. Deze draagbaarheid verhoogt echter wel de kans dat je schade oploopt of dat je jouw tablet kwijt raakt. Ook is het apparaat door zijn vormgeving erg kwetsbaar en kan de schade snel groot zijn. Aangezien een tablet toch al snel een paar honderd euro kost, kan het de moeite waard zijn om deze te laten verzekeren.

Voor- en nadelen

Een tablet is een kwetsbaar apparaat dat vaak overal mee naartoe genomen wordt. Hierdoor is een tablet gevoelig voor schade en diefstal. Een paar voor- en nadelen van een tabletverzekering zijn:

Voordelen:

  • Onkosten aan je tablet door schade of diefstal worden vergoed
  • Ook onderweg en op vakantie is je tablet goed verzekerd

Nadelen:

  • Je moet elke maand een bepaald bedrag betalen voor deze verzekering
  • Door de polisvoorwaarden van de verzekering kan het zijn dat bij bepaalde schade niets of slechts een klein deel wordt vergoed.

Aandachtspunten

Bij het afsluiten van een tabletverzekering zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Het is aan te raden deze punten bij meerdere verzekeraars te vergelijken. Zo kun je de verzekering vinden die het beste bij jouw wensen past.

Een aantal belangrijke zaken zijn:

  • Het bedrag aan eigen risico die je zelf dient te betalen
  • De maandelijkse kosten voor deze verzekering
  • De dekking van schade door eigen schuld tijdens dagelijks gebruik.

Voorkom dubbele dekking door na te kijken of diefstal, verlies of schade aan je iPad of tablet al valt onder een verzekering die je eerder hebt afgesloten te die nu nog loopt.

Verzekering afsluiten

Het hangt van je persoonlijke situatie af of het aanschaffen van een iPad of tablet voor jou een interessante optie is. Wanneer je geen inboedel-, reis- of aanvullende verzekering hebt of niet gemakkelijk weer een nieuwe iPad of tablet kan betalen, kan het verstandig zijn je iPad of tablet los te verzekeren.

Het afsluiten van een tabletverzekering kan meestal alleen bij apparaten die jonger dan 1 jaar zijn en die nog geen beschadigingen hebben opgelopen.