Print icon

Tips & veelgestelde vragen

Wanneer je een mobile verzekering wilt afsluiten moet je altijd van te voren de polis controleren. Deze polis staat echter vaak vol met specifieke termen. Hierdoor kan je na het lezen nog vragen hebben over de dekking van de verzekering. Je vindt hier antwoorden op veelgestelde vragen, een uitleg van begrippen en andere tips bij het afsluiten van de mobile verzekering.

Bespaartips

Wanneer je voor je studie een nieuwe laptop moet kopen kost dit natuurlijk al genoeg. Ook een abonnement voor een smartphone kost je vaak maandelijks een flink bedrag. Het is daarom natuurlijk nooit meegenomen wanneer je niet te veel geld kwijt bent aan je verzekering. Denk daarom bij het afsluiten van een studenten mobile verzekering eens aan de volgende bespaartips:

  • Kies een aanbieder die studentenkorting biedt
  • Sluit geen verzekering af die een waarde veel hoger dan de waarde van jouw apparaat verzekert
  • Controleer of je al een verzekering heb die elektronische apparaten buitenshuis dekt

Lees meer bespaartips

Begrippenlijst

De polis van de mobile verzekering staat vol met voorwaarden en regels waar jij je als verzekeringsnemer aan moet houden. Verzekeraars gebruiken vaak veel vaktermen om deze voorwaarden te beschrijven. Wellicht ben je er een paar tegengekomen die je niet begreep? In onze begrippenlijst vind je een overzicht van de meest gebruikte termen met een duidelijke uitleg. Na het lezen van deze begrippen weet jij precies voor welke voorwaarden je tekent!

Ga nu naar de begrippenlijst

Veelgestelde vragen

Alle verzekeraars verschillen in de voorwaarden die ze stellen voor het afsluiten van een verzekering of het uitkeren van een vergoeding. Het kan daarom goed zo zijn dat jij tijdens het vergelijken van verzekeraars of het lezen van polisvoorwaarden tegen wat vragen oploopt. De antwoorden op de veelgestelde vragen geven je waarschijnlijk de informatie die je zoekt. De lijst is zorgvuldig samengesteld op basis van vragen die andere studenten al eerder gesteld hebben.

Lees hier alle antwoorden op de veelgestelde vragen

Andere verzekeringen

Naast een losse mobile verzekering kan je er ook voor kiezen om je apparaat onder een andere verzekering te laten verzekeren. Je hebt dan een bredere verzekering, die naast je apparaten ook andere waardevolle spullen verzekert. Deze opties zijn:

Het is ook mogelijk dat je een van deze verzekering zelfs al hebt afgesloten. Controleer daarom eerst welke verzekeringen je al hebt, voordat je een nieuwe studenten mobile verzekering afsluit.

Tips bij het afsluiten van de mobile verzekering

  • Bij sommige hogescholen, universiteiten of studieverenigingen kan je een studenten mobile verzekering met studentenkorting afsluiten. Vraag naar de mogelijkheden bij je eigen onderwijsinstelling.
  • Vergelijk goed de premievoorwaarden van de verschillende aanbieders van iPhone, tablet of laptopverzekeringen. Sommige aanbieders keren alleen uit onder zeer strikte voorwaarden, bij andere verzekeraars is dit veel ruimer. Daarnaast hebben sommige aanbieders een eigen risico en andere aanbieders hebben dit niet.
  • Als je mobiele apparatuur gestolen is of je bent beroofd, vergeet dan niet om aangifte te doen bij de politie. De verzekeringsmaatschappij kan naar een proces verbaal vragen wanneer je een claim indient.