Print icon

Veelgestelde vragen mobileverzekering

Hier vind je antwoorden op de veelgestelde vragen over laptop-, iPhone- en tabletverzekeringen.

Waarom moet ik mijn laptop, iPhone of tablet verzekeren?

Laptops zijn dure, draagbare apparaten die door het vele vervoeren kwetsbaar zijn voor schade en diefstal. Om bij schade niet met een onverwachte en hoge kostenpost te zitten, kun je de apparatuur laten verzekeren.

Hoeveel kost een laptopverzekering?

Hoeveel je maandelijks kwijt bent aan je premie is afhankelijk van je verzekeraar en de aanschafwaarde van je tablet. De premie ligt gemiddeld rond de 5 euro per maand.

Hoeveel kost een tabletverzekering?

Hoeveel je maandelijks kwijt bent aan je premie is afhankelijk van je verzekeraar en de aanschafwaarde van je tablet. De premie ligt gemiddeld rond de 5 euro per maand.

Hoeveel kost een iPhone verzekering?

Het type toestel, de nieuwwaarde van dit toestel en welke verzekeraar je hebt is bepalend voor de hoogte van je maandelijkse premie. Gemiddeld zal je net iets minder dan 10 euro per maand kwijt zijn.

Wat moet ik doen als mijn telefoon, laptop of tablet is gestolen?

Bij diefstal moet je aangifte doen bij de politie. Om een schadevergoeding te krijgen bij gevallen van diefstal is bijna altijd een officieel aangiftebewijs nodig.

Wie bepaalt of mijn kapotte mobiele telefoon, tablet of laptop gerepareerd of vervangen?

Je verzekeringsmaatschappij neemt jouw schadezaak in behandeling en laat het apparaat controleren. Aan de hand hiervan bepaalt jouw verzekeraar of het apparaat gerepareerd of vervangen wordt en wat voor vergoeding jij hiervoor krijgt.

Wordt mijn laptop, telefoon of tablet verzekerd door mijn reisverzekering?

Ja, deze verzekeringen dekken ook schade aan je laptop, telefoon of tablet. Hier hanger echter wel meer voorwaarden aan. Via je reisverzekering wordt vaak niet de nieuwwaarde van je toestel vergoed. Ook geldt deze verzekering alleen op vakantie.

Ben ik dubbel verzekerd met een laptop-, iPhone- of tabletverzekering en een inboedelverzekering?

Met een laptop-, iPhone- of tabletverzekering en een inboedelverzekering ben je dubbel verzekerd voor schade binnenshuis. Een inboedelverzekering dekt echter geen schade die je buitenshuis oploopt. In deze gevallen heb je een laptopverzekering nodig.

Ben ik met een laptop-, iPhone- of tabletverzekering in het buitenland verzekert?

Ja, met een laptop-, iPhone- of tabletverzekering ben je meestal in het buitenland verzekerd. Vaak betaal je wel een hoger eigen risico wanneer je in het buitenland schade oploopt en ben verzekerd voor een maximaal aantal aaneengesloten dagen in het buitenland. Kijk voor de precieze voorwaarden in de polisvoorwaarden van jouw verzekering.

Wanneer en hoe kan ik een laptop-, iPhone- of tabletverzekering afsluiten?

Een laptop-, iPhone- of tabletverzekering kun je afsluiten in een winkel van jouw provider of gemakkelijk online via de website van een aanbieder. Bij top5-laptopverzekering vind je een overzicht van een aantal goede aanbieders en waar je deze verzekering kunt afsluiten.

Kan ik een laptop-, iPhone- of tabletverzekering tussendoor opzeggen?

Meestal is er een bedenktijd van ongeveer twee weken na aanvraag van de verzekering. Binnen deze periode kun je de verzekering nog kosteloos opzeggen. Daarna zijn er kosten verbonden aan het tussentijds opzeggen. Dit geldt totdat de verzekeringstermijn is afgelopen. Enkele verzekeringen bieden dagelijks gratis opzeggen als extra service. Kijk hiervoor in de polisvoorwaarden.

Moet ik doorbetalen na het tussentijds opzeggen van mijn laptop-, iPhone- of tabletverzekering?

Wanneer je tussentijds je laptop-, iPhone- of tabletverzekering opzegt hoef je geen premie te betalen voor de resterende maanden. Wanneer je de premie voor een heel jaar vooruitbetaald hebt, dan krijg je het teveel betaalde bedrag terug. Wanneer je de premie per maand betaalt, dan wordt deze betaling gewoon stopgezet.