Print icon

Mobileverzekering vergelijken & afsluiten

Heb je een dure laptop, iPad of smartphone die je wilt verzekeren tegen schade? Dan ben je waarschijnlijk van plan om een speciale verzekering voor mobiele apparatuur af te sluiten. Op deze pagina vind je informatie over het afsluiten van de juiste verzekering. Ook kan je hier meer lezen over hoe het overstappen naar een andere verzekeraar werkt.

Verzekeraars vergelijken

Door de stijgende populariteit van mobiele apparaten komen er steeds meer verzekeringen bij. Op internet is het eenvoudig om mobile verzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit is voordelig voor jou, want zo kan je verzekeraars selecteren op voorkeuren, zoals:

  • een goede dekking
  • een lage premie
  • goede voorwaarden voor het uitkeren bij schade

Let er ook altijd op of de verzekering een dekking biedt voor de merken apparaten die jij bezit. Soms vragen verzekeraars voor duurdere merken een andere premie of moet je een andere dekking afsluiten.

Lees meer over het vergelijken van mobile verzekeringen.

Top 5 buitenshuisverzekeringen

Wanneer je al je elektronische apparaten samen wilt verzekeren tegen schade die buitenshuis ontstaat, dan is een buitenshuisverzekering een goede optie. Deze verzekering biedt een dekking die al je bezittingen verzekert wanneer je ze meeneemt uit huis.

Wanneer je moeite hebt met het vinden of kiezen van een buitenshuisverzekering, dan kan je hier terecht voor een handig overzicht. Op basis van dekking, premie en gebruikerservaringen hebben wij de beste aanbieders voor jou geselecteerd.

Overstappen mobile verzekering

Het overstappen naar een andere aanbieder van een mobile studenten verzekering is eenvoudig en kan je bijna helemaal online regelen. Vaak wil je nieuwe verzekeraar je zelfs helpen met het opzeggen van je oude verzekering. Je hoeft alleen maar rekening te houden met je opzegtermijn en contractperiode. Wanneer je niet tevreden bent over je verzekering, de verzekeraar of gewoon wilt profiteren van een goedkopere premie, dan kan dit dus zonder veel moeite.

Lees hier hoe je precies overstapt.

Je verzekering opzeggen

Het opzeggen van je studenten mobile verzekering is verbonden aan een aantal regels. Wanneer je een mobile verzekering afsluit ga je akkoord met de voorwaarden voor het opzeggen van de verzekering die jouw verzekeraar heeft bepaald. Dit kan betekenen dat je het eerste jaar van de verzekering helemaal niet kan opzeggen of dat je verbonden bent aan een opzegtermijn. De opzegtermijn kan verschillen per verzekeraar. Je vindt deze voorwaarden in het contract dat je hebt afgesloten. De meeste verzekeraars vragen een schriftelijke opzegging.

Lees precies hoe je een mobile verzekering moet opzeggen.

Inboedelverzekering of mobile verzekering afsluiten

Zowel een inboedelverzekering als een mobile verzekering dekken elektronische apparaten. Twijfel je welke je moet afsluiten? Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen de twee.

De inboedelverzekering:

  • Dekt apparaten binnenshuis, voor dekking buitenshuis moet je een extra buitenshuisverzekering afsluiten
  • Dekt al je (elektronische) spullen
  • Je betaalt voor een brede dekking

Buitenshuisverzekering:

  • Dekt schade binnen- en buitenshuis
  • Dekt alleen het apparaat dat je hebt verzekerd
  • Je betaalt alleen voor wat je specifiek verzekerd

Lees meer informatie over het verschillen tussen de twee verzekeringen.