Mobileverzekering vergelijken

Het aantal aanbieders van mobile verzekeringen is divers. De beslissing die je maakt wanneer je een studenten mobile verzekering afsluit heeft invloed op de vergoeding die je zal krijgen en de premie die je zal betalen. Denk er daarom goed over na voordat je een verzekeraar kiest. Op deze pagina vind je tips met betrekking tot het vergelijken van aanbieders.

Vergelijken

Tegenwoordig is het vergelijken van verzekeringen een stuk eenvoudiger geworden. Via websites van verzekeraars of vergelijkingssites kan je eenvoudig zien welke mobile verzekeringen allemaal aangeboden worden. Het vergelijken heeft ook zeker zin, omdat alle verzekeraars hun eigen pakketten en prijzen aanbieden en dit ieder jaar kunnen wijzigen. Zo kan je zonder dat je het door hebt veel betalen voor een verzekering die eigenlijk niet dekt wat jij wilt.

Algemene voorwaarden

Let bij het vergelijken van studenten mobile verzekeringen altijd goed op de polisvoorwaarden van de verzekeraars.

Verzekeraars kunnen sterk verschillen op onder andere de volgende punten:

  • Het maximale bedrag dat je uitgekeerd krijgt bij schade
  • De merken en types mobiele apparatuur die verzekerd zijn
  • De mogelijkheid tot een leentoestel
  • De situaties waarin uitgekeerd wordt (eigen schade, diefstal, verlies, etc.)

Hierbij geldt vaak de regel dat een hele goedkope verzekering niet voor niets zo goedkoop is. Hoe meer premie je betaalt, hoe meer dekking je waarschijnlijk zal hebben.

Een soort verzekering kiezen

Wanneer je een verzekering gaat afsluiten voor je mobiele apparaten of computer is het belangrijk om allereerst te bedenken welke soort verzekering het meest geschikt. Je kan een losse verzekering voor je laptop of smartphone afsluiten, maar je kan ook kiezen voor een bredere verzekering die al je mobiele apparaten dekt. Welke verzekering voor jou geschikt is hangt af van het aantal apparaten dat je hebt en de waarde van deze apparaten.

Dekking kiezen

Het is belangrijk om voor het vergelijken al duidelijk te weten wat voor dekking je precies zoekt.

Zo vergelijk je verzekeraars op de juiste pakketten en de juiste prijzen. Bepaal bijvoorbeeld van te voren:

  • of je een dekking wilt voor schade door eigen schuld
  • of je een leenapparaat wilt bij reparaties

Verzekeraars verschillen vaak in de dekking die ze aanbieden. Een verzekering zonder dekking voor schade door eigen schuld is veel goedkoper, maar is misschien niet de verzekering die jij zoekt.

Dubbel verzekerd zijn

Vergelijk de dekking van de studenten mobile verzekering altijd met de dekking van andere verzekeringen die je al hebt. Zo kan je voorkomen dat je dubbel verzekerd bent.

  • De dekking van de kostbaarhedenverzekering komt bijvoorbeeld voor een groot deel overeen met een mobile verzekering.
  • Een inboedelverzekering daarentegen verzekert wel je mobiele apparatuur, maar alleen wanneer deze zich in je huis bevinden.
  • De buitenshuisverzekering biedt een dekking voor elektrische apparaten die je meeneemt uit huis.