Ongevallenverzekering Meeus

Ongevallenverzekering Meeus

Meeus ongevallenverzekering

Meeus is meer dan alleen een verzekeraar, het verzekeringskantoor bemiddelt en adviseert ook met betrekking tot hypotheek- en pensioenproducten. Het bedrijf kent een lange geschiedenis, het is in 1927 door de ondernemer Joseph Meeus opgericht en is anno 2015, onder de vleugels van de Aegon, uitgegroeid tot een grote landelijke speler. Bij Meeus kan je diverse schadeverzekeringen afsluiten, waaronder een ongevallenverzekering.

Ongevallenverzekering Meeus: wat is verzekerd?

Hoewel je er liever niet aan denkt, een ongeval kan niet in alle gevallen worden voorkomen. Om de financiële gevolgen van een ongeval voor jou (of in het ergste geval voor je nabestaanden) op te vangen kan je een ongevallenverzekering afsluiten. Indien je als gevolg van een ongeval lichamelijk letsel oploopt en blijvend invalide raakt of zelfs overlijdt, biedt een ongevallenverzekering dekking voor de hieruit voortvloeiende schade. Tot op welke hoogte deze schade wordt vergoed, wordt in onderstaand tabeloverzicht inzichtelijk gemaakt.

Dekkingscombinatie

Premie per maand

Vergoeding van €5000,- bij overlijden en maximaal €20.000,- bij blijvende invaliditeit

€1,09

Vergoeding van €5000,- bij overlijden en maximaal €30.000,- bij blijvende invaliditeit

€1,69

Vergoeding van €5000,- bij overlijden en maximaal €50.000,- bij blijvende invaliditeit

€3,19

Vergoeding van €10.000,- bij overlijden en maximaal €100.000,- bij blijvende invaliditeit

€5,78

De premie is gebaseerd op een alleenstaande student van 22 jaar oud, met een uitkeringspercentage bij blijvende invaliditeit van 225%. De vergoeding bij overlijden bestaat uit eenmalige uitkering van het verzekerde bedrag. In geval van blijvende invaliditeit, wordt afhankelijk van de ernst van invaliditeit, het uitkeringsbedrag bepaald en eenmalig uitgekeerd (tot ten hoogste het maximum uitkeringsbedrag).

Uitkeringspercentage

Op het moment dat wordt vastgesteld dat je voor meer dan 25% blijvend invalide bent geworden, wordt bij Meeus, afhankelijk van de invaliditeitsgraad, het uitkeringspercentage verhoogd. Je kan hierbij kiezen uit een verhoging tot een maximum van 225% of 350%.

Wat valt er precies onder de dekking van de verzekering?

Het is niet altijd duidelijk wat er exact gedekt wordt via je ongevallenverzekering. Het dient te gaan om een ongeval wat blijvende invaliditeit of overlijden tot gevolg heeft. Een ongeval gebeurt in een split second, onverwachts en kan worden omschreven als extern geweld wat zodanig op het lichaam inwerkt dat het letsel (dat medisch kan worden vastgesteld) tot gevolg heeft. Deze beschrijving dekt echter niet volledig de lading, onder meer de volgende gevallen kunnen ook als ‘ongeval’ worden aangemerkt:

  • Je verstuikt of ontwricht bijvoorbeeld je enkel;
  • Je loopt een spierscheur op;
  • Een bestaande wond infecteert of je loopt bloedvergiftiging op;
  • Je krijgt een zonnesteek;
  • Je loopt een infectieziekte op of bloedvergiftiging waardoor lichamelijk letsel ontstaat

Wat is uitgesloten van verzekering?

In de volgende gevallen krijg de schade niet uitgekeerd:

  • Indien je alcohol hebt genuttigd (en meer dan 0,8 promille in je bloed hebt) en dit aan het ontstaan van de schade heeft bijgedragen;
  • Indien je bijvoorbeeld drugs of onder invloed bent van andere bedwelmende middelen en de schade hiermee in verband staat.

Eigen risico

Er geldt geen eigen risico, een deel van het schadebedrag wat voor je eigen rekening komt, bij de ongevallenverzekering van Meeus.

Extra diensten

Indien je nog een ongevallenverzekering hebt lopen bij een andere verzekeraar, helpt Meeus je met overstappen. Via de opzegservice kan je in een paar eenvoudige stappen een opzegbrief opstellen. Meeus werkt bovendien met korte lijnen en staat direct in contact met zijn klanten via bijvoorbeeld social media. Stel je een vraag online via bijvoorbeeld Facebook? Dan krijg je in de regel binnen 2 uur al antwoord.

Korting

Indien je lid bent van een bepaald collectief, bijvoorbeeld je sport- of studievereniging, kan het zijn dat je bij het afsluiten van de ongevallenverzekering bij Meeus collectiviteitskorting kan krijgen. Vraag het collectiviteitsnummer op bij je vereniging en check of je korting kan krijgen.

Contactgegevens

Om direct contact op te nemen met Meeus, kan je gebruik maken van de volgende gegevens:

 Email: Contactformulier
Telefoon: 0900 750 7500 of terugbel mogelijkheid
Postadres: Postbus 3234 – 4800 DE Breda

Op social media kan je Meeus een vraag stellen op bijvoorbeeld Facebook of Twitter.

© 2005 - 2019 Studenten-Zorgverzekeringen.nl | Cookies | Partners | Hoe werken wij? | Privacy | Disclaimer.