Ouders 18-jarige

Ouders van 18-jarige

 • Vanaf 18 jaar is een eigen zorgverzekering verplicht.

  Het is soms even slikken om te zien hoe snel uw kinderen opgroeien. Wanneer ze 18 worden is dat meestal het begin van een nieuw tijdperk. Om ze voor te bereiden op die periode van hun leven waarin ze echt zelfstandig worden, kunt u als ouder meerdere verzekeringen afsluiten die wat meer zekerheid bieden.

  De belangrijkste is natuurlijk de zorgverzekering, die voor alle jongeren vanaf 18 jaar verplicht is. Op deze pagina vindt u meer informatie over de zorgverzekering en enkele andere belangrijke verzekeringen voor uw kind.

  Top 5 Zorgverzekeringen

De studenten basiszorgverzekering

Iedereen van 18 jaar of ouder moet in Nederland een eigen basiszorgverzekering hebben. Tot die leeftijd is uw kind op uw polis meeverzekerd. Uw verzekeraar biedt rond de 18e verjaardag van uw kind meestal aan om deze polis automatisch om te zetten tot een eigen basisverzekering voor uw kind. Maar is dit wel de juiste keuze?

Als volwassene heeft u hele andere zorgeisen en het is daarom verstandiger om echt naar behoeften van uw kind te kijken. Een gezond kind heeft weinig zorg nodig en kan daarom ook met een goedkopere studenten basiszorgverzekering ruim voldoende gedekt zijn. Voor de hoogte van de dekkingen hoeft u met een goede basisverzekering niet bang te zijn, want die zijn bij alle basisverzekeringen gelijk.

Studenten profiteren van hoge kortingen

Ondanks dat de dekkingen hetzelfde zijn, bent u met een studenten basiszorgverzekering vaak een stuk goedkoper uit.

Waar komen deze kortingen vandaan?

Studenten zijn over het algemeen weinig ziek en de kans dat zorgverzekeraars iets moeten uitkeren is bij deze groep dan ook klein. Dit wordt doorberekend in de premie.

Een tablet, smartphone, laptop… zoals u weet zijn jongeren constant online. Dit betekent dat ze hun verzekeringszaken ook vooral online regelen. Het aanbieden van zogenoemde internetpolissen scheelt de verzekeraar kosten in medewerkers en bedrijfspanden

Veel verzekeraars voeren op de studentenpolis een beperking door op het aantal zorgaanbieders dat bezocht kan worden. Voor een bepaalde behandeling moet dan bijvoorbeeld een specifiek ziekenhuis in de regio bezocht worden. Studenten reizen regelmatig en zijn veelal niet emotioneel gebonden aan een zorglocatie.

Welke andere verzekeringen kan ik afsluiten voor mijn kind?

Er zijn vele verzekeringen die u kunt afsluiten voor uw 18-jarige kind. Sommige zijn verplicht, terwijl anderen in bepaalde situaties enkel aan te raden zijn. Een overzicht:

De aanvullende zorgverzekering: Wanneer uw kind veel extra zorgkosten maakt, zoals fysiotherapie of speciale behandelingen, dan kunt u dit aanvullend verzekeren.

De ongevallenverzekering: Studentensteden zijn vaak druk qua verkeer uw kind is veel onderweg, zowel overdag als `s nachts. De ongevallenverzekering keert een bedrag uit na een ongeval waarmee behandelkosten, werkeloosheid en andere financiële gevolgen opgevangen kunnen worden.

De aansprakelijkheidsverzekering: Dit is een van de belangrijkste verzekeringen die er is. Alle schade die uw kind aan iemands spullen of gezondheid aanricht wordt hiermee gedekt. En ziekenhuisrekeningen zijn niet goedkoop, controleer daarom altijd of uw kind hiervoor verzekerd is.

De inboedelverzekering: Wanneer uw kind zelfstandig gaat wonen, wilt u natuurlijk dat alles goed geregeld en veilig is. Met de inboedelverzekering zijn alle spullen in de kamer van uw kind gedekt.

De reisverzekering: Jongeren gaan tegenwoordig de hele wereld over en een reisverzekering is zowel binnen Europa als wereldwijd zeker geen overbodige luxe. Zowel bagage als medische kosten en reddingsoperaties worden er mee verzekerd.

De buitenhuisverzekering: Veel ouders helpen hun kind op weg met de aanschaf van een goede laptop voor de studie. Vaak hebben jongeren daarnaast ook nog goede camera`s, tablets en smartphones. Al deze zaken zijn verzekerd met de buitenhuisverzekering.

Gifographic: een zorgverzekering afsluiten

zorgverzekering ouders 18jarige

Tevreden ouders

  Justina & Henk, Zaandam:
  wij hebben eigenlijk al jaren dezelfde zorgverzekering en toen onze oudste zoon Patrick 18 werd hebben wij hem gewoon in laten schrijven voor dezelfde polis. Toen we met vrienden van ons die ook kinderen hebben een avondje uit eten waren, bleek dat zij veel minder premie betaalden voor hun dochter. Wij hadden geen idee dat een zorgverzekering voor een gezonde student zoveel goedkoper kon. De polis van Patrick hadden puur vanuit het gemak afgesloten. Nadat we voor hem een goedkope studentenverzekering hadden afgesloten, zijn we voor ons zelf of nog even rond gaan kijken. Van al het geld dat we bespaard hebben zijn we lekker uit eten gegaan met de familie!

© 2005 - 2018 Studenten-Zorgverzekeringen.nl | Cookies | Partners | Hoe werken wij? | Privacy | Disclaimer.