Print icon

Maximale reisduur reisverzekering

Wanneer je een reisverzekering afsluit moet je kiezen tussen een kortlopende en een doorlopende variant. Een doorlopende reisverzekering is in de gevallen dat je vaker of langer reist al snel de voordeligste optie. Je bent dan het hele jaar door verzekerd, maar je krijgt wel te maken met een maximale reisduur. In dit artikel vind je meer uitleg over de voorwaarden rondom deze maximale reisduur per verzekeraar.

Standaard verzekerde reistijd

Het grote voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat deze het hele jaar geldig is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het afsluiten van een verzekering vlak voordat je op vakantie gaat. Er is echter wel een belangrijke regel waar je rekening mee dient te houden: je kunt verzekert op vakantie gaan wanneer je wilt, maar je kunt niet altijd zo lang op vakantie gaan als je wilt. Een doorlopende reisverzekering kent namelijk een standaard verzekerde reistijd.

Hoe lang kan ik verzekerd op vakantie?

Bij de meeste reisverzekeraars is dit een totaal van 60 dagen achtereenvolgend voor de doorlopende reisverzekering, maar sommige reisverzekeraars kennen ook een kortere of langere verzekerde reisduur. De verzekerde reistijd is het aantal dagen dat je achtereenvolgend in het buitenland kunt doorbrengen terwijl je verzekerd blijft. Bij de kortlopende reisverzekering is dit niet van toepassing, omdat je deze natuurlijk altijd exact afsluit voor de periode dat je op vakantie gaat.

Uitbreiden

Wanneer je bijvoorbeeld op stage naar het buitenland gaat of gaat backpacken, dan ben je vaak langer dan de standaard verzekerde reistijd van zo`n 60 dagen in het buitenland. Dit betekent dat jouw doorlopende reisverzekering de hele periode in het buitenland niet dekt. Je hebt dan eigenlijk de volgende twee opties:

  • Je sluit een speciale reisverzekering af voor lange reizen in het buitenland, de zogenoemde globetrotter verzekering. Hiermee kun je vaak maximaal 2 jaar in het buitenland doorbrengen
  • Je laat de standaard verzekerde reistijd bij jou reisverzekeraar verlengen

Het verlengen van de verzekerde reistijd is alleen niet bij alle reisverzekeraars mogelijk en je moet hier eerst dus even naar informeren. Ook wanneer het wel kan moet je er nog goed op letten dat de nieuwe verzekerde reistijd je hele periode in het buitenland dekt. Het laten verlengen van de reistijd naar meer dan een jaar in het buitenland is eigenlijk nooit mogelijk.

Maximale reisduur per reisverzekeraar

Er zijn geen vaste voorwaarden met betrekking tot de verzekerde reistijd op een reisverzekeringspolis, reisverzekeraars mogen dit dus zelf bepalen. Bij iedere reisverzekeraar kan het daarom verschillen hoe lang de standaard verzekerde reistijd is en tot welk aantal dagen je dit kunt verlengen. Heb je al een reisverzekering? Je vindt deze voorwaarden in je verzekeringspolis.

Hieronder zie je een overzicht van de verzekerde reisduur en de mogelijkheid tot verlenging bij een aantal bekende reisverzekeraars.

ReisverzekeringStandaard verzekerde reistijdMogelijke verlenging reistijd
ABN AMRO60365
AEGON Basis180Niet mogelijk
AEGON Allrisk180Ja, met 30, 60, 90, 120, 150 of 180 dagen
Allianz Global Assistance60Ja, op afspraak
Allianz Global Assistance60180
ANWB60Niet mogelijk
Centraal Beheer Achmea365Niet mogelijk
De Friesland92Niet mogelijk
Ditzo60Niet mogelijk
FBTO60365
ING45Niet mogelijk
Interpolis60180 of 366 dagen
OHRA45Ja, tot max. 90, 180 of 365 dagen
REAAL90Niet mogelijk
SNS Bank Europa45Niet mogelijk
SNS Bank Europa Plus of Wereld60Niet mogelijk
Univé60180
Zelf Europa60Niet mogelijk
Zelf Europa Plus of Wereld90Niet mogelijk
Zilveren Kruis180Niet mogelijk