Vragen? Neem contact met ons op!

Wijzig je voorkeur
adlink filter preloader

Studenten zorgverzekering

Een studenten zorgverzekering

Belangrijk om te weten is het onderscheid tussen de basiszorgverzekering en de aanvullende zorgverzekering.

  • Basiszorgverzekering: Alle basiszorgverzekeringen hebben 100% dezelfde dekking. Wat maakt het prijsverschil? Het aantal ziekenhuizen en zorgverleners waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft, de service (alleen via web of ook telefonisch bereikbaar) en het eigen risico (hoe meer eigen risico, hoe goedkoper de zorgverzekering).

  • Aanvullende zorgverzekering: Zorgverzekeraars kijken naar de zorgbehoefde van studenten en stellen hiervoor een speciale studenten zorgverzekering samen. Vaak wordt er fysiotherapie, anticonceptie, medische hulp buitenland en een tandartsverzekering in meegenomen.

Verdien op je zorgverzekering

Wanneer je een zorgverzekering hebt die goedkoper is dan je zorgtoeslag, dan krijg je elke maand geld terug! De zorgtoeslag kan oplopen tot €107,- per maand! Bereken je zorgtoeslag, dan weet je direct hoeveel je terug krijgt.

Bereken hier je zorgtoeslag

Verplicht en vrijwillig eigen risico

In 2021 geldt voor iedereen een verplicht eigen risico van €385,-. Hier bovenop kun je een vrijwillig eigen risico kiezen (tot €500,- extra). Als je verwacht weinig zorgkosten te maken, kan je kiezen voor een hoog vrijwillig eigen risico. Hoe hoger dit eigen risico, hoe lager de premie die je moet betalen. Lees hier alle informatie over het eigen risico bij zorgverzekeringen.

Opzeggen van je oude verzekering

Ieder jaar kan je tot 1 januari van zorgverzekering opzeggen. Vervolgens heb je tot 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken. De nieuwe zorgverzekering zal altijd ingaan (ook met terugwerkende kracht) op 1 januari. De nieuwe zorgverzekeraar zal er voor zorgen dat de oude zorgverzekering wordt opgezegd. Dus je bent nooit dubbel verzekerd.

Hoe is deze top 5 tot stand gekomen?

Studenten-zorgverzekeringen.nl is sinds 2005 de autoriteit op het gebied van zorgverzekeringen voor studenten. Deze organisatie is niet verbonden aan een zorgverzekeraar.

Jaarlijks (direct als alle zorgpremies bekend zijn) worden door het team van studenten-zorgverzekeringen.nl alle zorgpremies in onze vergelijker gezet, zodat jij daarna zelf de beste keuze kan maken voor het afsluiten van een zorgverzekering.

In onze studenten zorgvergelijker willen we graag alle zorgverzekeringen en aanvullende pakketten kunnen vergelijken. Het kan echter voorkomen dat een zorgverzekeraar niet met ons wil samenwerken. Dan zal de betreffende zorgverzekeraar niet in onze vergelijker voorkomen.

Een nieuwe verzekering afsluiten

Nadat je de zorgverzekeringen met elkaar hebt vergeleken, kan je de zorgverzekering van je keuze afsluiten. Het afsluiten van een nieuwe verzekering via de top 5 is heel eenvoudig. Door op de link van de zorgverzekeraar te klikken wordt je naar de site van deze verzekeraar gebracht. Wanneer je daarna het online formulier verstuurt, is je aanvraag compleet. Meer hoef je niet te doen! Je ontvangt via de post en/of email je nieuwe verzekeringspolis thuis.

Net 18 jaar geworden?

Wanneer je net 18 bent geworden hoef je geen rekening te houden met de overstap periode (november & december) en het opzeggen van een andere zorgverzekering. Je kunt op ieder moment via de Top 5 een zorgverzekering naar keuze afsluiten. Veel zorgverzekeraars hebben een speciaal jongeren zorgverzekering aanvullendpakket. Deze is speciaal samengesteld voor jongeren, dus zeker interessant wanneer je voor het eerst een zorgverzekering afsluit. Je kan natuurlijk ook voor de goedkoopste zorgverzekering kiezen.

Naar de studenten zorgverzekering vergelijker