Vergoedingen vaccinaties

    • Vergoedingen vaccinaties voor studenten

      Voor sommige reisbestemmingen wordt het aangeraden of is het zelfs verplicht om vaccinaties tegen veel voorkomende ziektes te hebben. In dit artikel vind je meer informatie over de kosten van deze vaccinaties en wat jouw zorgverzekering eventueel vergoedt.

      Direct naar vergoedingen vaccinaties

Vaccinaties

Wanneer je op reis gaat krijg je te maken met andere culturen. Vaak verschillen deze culturen van de Nederlandse samenleving in hygiëne, voorkomende ziektes en eetgewoonten. Doordat je lichaam hier niet aan gewend is, kun je sneller ziek worden. Het is daarom belangrijk om je in te laten enten wanneer je in bepaalde gebieden op vakantie gaat. Voor sommige gebieden is vaccinatie zelfs verplicht.

Op tijd vaccineren

Zorg ervoor dat je ruim op tijd uitzoekt welke vaccinaties voor jouw reis aangeraden worden, zodat je nog voldoende tijd hebt om de vaccinaties te halen. Sommige inentingen moet je enkele weken voor vertrek al hebben. Vaccinaties worden vooral aangeraden wanneer je naar landen buiten West-Europa of tropische gebieden reist.

Kosten

De prijzen van vaccinaties liggen niet vast en mogen door vaccinatiebureaus zelf bepaald worden. De meeste vaccinaties kosten tussen de 25 en 50 euro. Daarnaast moet je het consult betalen waarin je advies krijgt over de vaccinaties en ook ingeënt wordt. Een consult kost meestal rond de 20 euro. Vanwege de prijsverschillen kan het de moeite waard zijn om verschillende vaccinatiebureaus met elkaar te vergelijken.

Vergoedingen vaccinaties verzekeraars

De basiszorgverzekering biedt geen dekking voor vaccinaties. Met een aanvullende verzekering kun je wel voor vaccinaties verzekerd zijn. Hoeveel je vergoedt krijg verschilt per verzekering. Sommige verzekeraars vergoeden een bepaald percentage, terwijl anderen een maximumbedrag hanteren. Meestal is 75 tot 100 procent van de kosten gedekt. Kijk in de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering hoeveel jij precies vergoedt kan krijgen.

Voorbeelden van aanvullende verzekeringen voor vaccinaties in 2018 zijn:

FBTO

Dekking

Premie per maand

Module Zorg in het buitenland Wereld

100% tot max. €250 per jaar

€3,99 (tot 23 jaar)

Naar website FBTO

Zilveren Kruis

Dekking

Premie per maand

Aanvullend *

100% vergoeding van consulten/vaccinaties, 100% vergoeding malaria en geneesmiddelen

€6,95

Aanvullend **

100% vergoeding van consulten/vaccinaties, 100% vergoeding malaria en geneesmiddelen

€17,50

Aanvullend ***

100% vergoeding van consulten/vaccinaties, 100% vergoeding malaria en geneesmiddelen

€27,50

Aanvullend ****

100% vergoeding van consulten/vaccinaties, 100% vergoeding malaria en geneesmiddelen

€50,50

Naar website Zilveren Kruis

Univé

Dekking

Premie per maand

Aanvullend Best

100% tot max. €500,- per jaar

€32,75

Aanvullend Beter

100% tot max. €400,- per jaar

€19,75

Aanvullend Goed

100% tot max. €200,- per jaar

€9,95

Jong Pakket

100% tot max. €200 per jaar

€32,95

Naar website Univé

Gecontracteerde vaccinatiebureaus

Vaak hebben verzekeringsmaatschappijen contracten afgesloten met vaccinatiebureaus. Om een vergoeding te krijgen voor jouw vaccinaties moet je bij een van deze gecontracteerde instellingen je vaccinaties halen. Neem voor meer informatie hierover contact op met jouw zorgverzekeraar.

Copyright © 2005 - 2019 Studenten-Zorgverzekeringen.nl