Print icon

Vergoedingen brillen en lenzen

Ben je student en draag je een bril of lenzen? En ben je op zoek naar een goede vergoeding voor de onkosten die je daarvoor maakt? Dan kan het interessant voor je zijn een aanvullende verzekering af te sluiten. Zo’n verzekering kan je namelijk een goede vergoeding bieden voor de onkosten die je maakt. De aanschaf van een nieuwe bril of de regelmatige aanschaf van lenzen is namelijk niet goedkoop.

Om die reden hebben wij een overzicht gemaakt met algemene informatie over de vergoeding van brillen en lenzen in de bestaande aanvullende verzekeringspakketten. Daarbij worden er een aantal aanvullende pakketten van enkele verzekeraars als voorbeeld gegeven.

Welk aanvullend pakket past bij mij?

In Nederland is het aanbod van aanvullende verzekeringspakketten door verzekeraars groot. Binnen deze aanvullende pakketten komen verschillende zaken voor vergoeding in aanmerking. Zo kan er in een aanvullend pakket naast brillen en lenzen ook fysiotherapie, anticonceptiemiddelen of psychische zorg gedekt worden. De vergoeding en de maandelijkse premie kunnen daardoor behoorlijk verschillen per verzekeraar. Dat betekent dat het verstandig is naar het totaalplaatje te kijken. Welke andere zaken, naast de dekking van brillen en lenzen, zou je graag vergoed zien in je aanvullende verzekering?

Maximale vergoeding

De meeste verzekeraars hanteren een maximumbedrag voor de vergoeding van brillen en lenzen. Daaraan wordt meestal een bepaalde termijn verbonden. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld elke 2 jaar €100 aan onkosten voor brillen en lenzen vergoed kan krijgen. Dit bedrag is de dekkingsgraad, het maximale bedrag wat voor vergoeding in aanmerking komt. Deze graad en de daaraan verbonden termijn kunnen per verzekeraar dus behoorlijk verschillen.