Vergoedingen brillen en lenzen

  • Vergoedingen brillen en lenzen voor studenten

   Ben je student en draag je een bril of lenzen? En ben je op zoek naar een goede vergoeding voor de onkosten die je daarvoor maakt? Dan kan het interessant voor je zijn een aanvullende verzekering af te sluiten. Zo’n verzekering kan je namelijk een goede vergoeding bieden voor de onkosten die je maakt. De aanschaf van een nieuwe bril of de regelmatige aanschaf van lenzen is namelijk niet goedkoop.

   Om die reden hebben wij een overzicht gemaakt met algemene informatie over de vergoeding van brillen en lenzen in de bestaande aanvullende verzekeringspakketten. Daarbij worden er een aantal aanvullende pakketten van enkele verzekeraars als voorbeeld gegeven.

   Direct naar vergoedingen brillen en lenzen

Welk aanvullend pakket past bij mij?

In Nederland is het aanbod van aanvullende verzekeringspakketten door verzekeraars groot. Binnen deze aanvullende pakketten komen verschillende zaken voor vergoeding in aanmerking. Zo kan er in een aanvullend pakket naast brillen en lenzen ook fysiotherapie, anticonceptiemiddelen of psychische zorg gedekt worden. De vergoeding en de maandelijkse premie kunnen daardoor behoorlijk verschillen per verzekeraar. Dat betekent dat het verstandig is naar het totaalplaatje te kijken. Welke andere zaken, naast de dekking van brillen en lenzen, zou je graag vergoed zien in je aanvullende verzekering?

Maximale vergoeding

De meeste verzekeraars hanteren een maximumbedrag voor de vergoeding van brillen en lenzen. Daaraan wordt meestal een bepaalde termijn verbonden. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld elke 2 jaar €100 aan onkosten voor brillen en lenzen vergoed kan krijgen. Dit bedrag is de dekkingsgraad, het maximale bedrag wat voor vergoeding in aanmerking komt. Deze graad en de daaraan verbonden termijn kunnen per verzekeraar dus behoorlijk verschillen.

Overzicht vergoedingen brillen en lenzen per verzekeraar

Om het maken van je keuze uit een van de verzekeraars en het aanvullend pakket wat makkelijker te maken hebben wij een klein overzicht gemaakt. Van een aantal verzekeraars hebben we per aanvullend pakket uitgelicht welke vergoeding zij bieden voor brillen en lenzen in 2016.

Anderzorg
De vergoeding van brillen en lenzen zit bij Anderzorg in de aanvullende pakketten ‘Extra’ en ‘Jong’. Deze pakketten bieden de student:

Anderzorg

Dekking

Premie per maand

Extra

100% tot max. €150 per twee jaar

€14,95

Jong

100% tot max. €100 per twee jaar

€15,75

Naar website Anderzorg

FBTO
FBTO combineert met de Module Gezichtszorg en Orthodontie de vergoeding voor brillen en lenzen met die van orthodontie. Dit meer specifieke aanvullende pakket geeft bovendien bij Specsavers bepaalde kortingen. Voor de leeftijdsgroep 16 jaar en ouder, waar studenten onder vallen geldt:

FBTO

Dekking

Premie per maand

Module Gezichtszorg & Orthodontie

Tot een maximum van €100,- per kalenderjaar

€23,75 (tot 23 jaar €21,99)

Naar website FBTO

VGZ
VGZ biedt eveneens een grote variatie aan aanvullende pakketten aan. Je kan kiezen uit 6 verschillende pakketten. De vergoeding voor brillen en lenzen is in alle pakketten gelijk (met uitzondering van collectieven) en is als volgt:

VGZ

Dekking

Premie per maand

Aanvullend Best

1 complete bril per 3 jaar of €125 lenzenvergoeding

€30,14 (18 t/m 29 jaar)

Aanvullend Beter

1 complete bril per 3 jaar of €80 lenzenvergoeding

€17,99 (18 t/m 29 jaar)

Jong Uitgebreid

1 complete bril per 3 jaar of €125 lenzenvergoeding

€27,34

Naar website VGZ

Copyright © 2005 - 2019 Studenten-Zorgverzekeringen.nl