Vergoedingen huidtherapie

Het kan zijn dat je als student behoefte hebt aan een huidtherapeut. Wat doet een huidtherapeut precies? Indien je een zieke of beschadigde huid hebt, kan je bij de huidtherapeut terecht. Deze kan je behandelen voor verschillende vormen van huidaandoeningen, denk hierbij aan eczeem, jeugdpuistjes, andere vormen van acne, overbeharing of wijnvlekken. De huidtherapeut oefent ook een bijzondere vorm van fysiotherapie uit, namelijk oedeemtherapie. Oedeem is de overmatige opeenhoping van vocht in weefsel.

Verwijzing nodig?

Indien je de huidtherapeut wil bezoeken, heb je sinds 2011 geen verwijzing meer nodig van je huisarts of medisch specialist. Bij bepaalde vormen van huidtherapie, bijvoorbeeld oedeemtherapie, kan het zijn dat je bij sommige verzekeraars wel een verwijzing nodig hebt.

Gedekt door jouw verzekeraar?

De meeste huidbehandelingen komen niet voor vergoeding in aanmerking in het basispakket. Dit is alleen anders als een bepaalde behandeling medisch noodzakelijk is en deze in het basispakket wordt gedekt. Met een aanvullende verzekering kan je wel een vergoeding krijgen voor bepaalde vormen van huidbehandeling. De hoogte van deze vergoeding varieert sterk per verzekeraar en per aanvullend pakket. Let daarom bij het selecteren van je aanvullende verzekering goed op of de behandeling voor jou aandoening wel voor vergoeding in aanmerking komt.

Vergoedingen huidtherapie per verzekeraar

In Nederland bieden de zorgverzekeraars verschillende aanvullende pakketten aan die bepaalde vormen van huidtherapie vergoeden. Deze pakketten zijn niet alleen gericht op de vergoeding van huidtherapie. Ook andere zaken komen voor vergoeding in aanmerking. Hierbij kan je denken aan een x aantal behandelingen bij de fysiotherapeut, psychologische zorg of anticonceptiemiddelen. De vergoeding van huidtherapie is dus per verzekeraar en per pakket weer anders. Afhankelijk van het soort behandeling, bijvoorbeeld acnetherapie, zijn bepaalde pakketten interessanter dan anderen. De veelheid aan aanvullende pakketten en mogelijke zorgverzekeraars maakt het maken van een keuze niet makkelijker. Daarom hebben we een klein onderzoek voor je gedaan naar een aantal zorgverzekeraars. Daarbij hebben we de aanvullende pakketten onder de loep genomen en bekeken welke vergoeding zij bieden voor huidtherapie.

FBTO
Bij FBTO kan je uit twee verschillende aanvullende modulen kiezen. Het betreft de modulen Gezichtszorg en Orthodontie en de module Spieren & Gewrichten. De module Spieren & Gewrichten kan alleen op het zelfde moment als de basisverzekering worden afgesloten. Deze modulen vergoeden elk bepaalde vormen van huidtherapie:

FBTO

Dekking

Premie per maand

Module Gezichtszorg & Orthodontie

Acne- en camouflagetherapie: tot een maximum van €250,- eenmalig

€21,99 (tot 23 jaar)

Module Spieren & Gewrichten

Oedeemtherapie: tot een maximum van €350,- per jaar

€6,75 per maand (tot 23 jaar)

Naar website FBTO

OHRA Zorgverzekering
Bij OHRA heb je de keuze uit verschillende aanvullende pakketten die bepaalde vormen van huidtherapie aanbieden. Wel is een verwijzing van een arts vereist. Je kunt kiezen uit de pakketten (Extra) Aanvullend of Uitgebreid:

OHRA

Dekking

Premie per maand

Aanvullend

-Acnetherapie: 100% tot max. €50 per jaar

-Elektrische- of laserepilatie bij ontsierend haargroei in het gezicht of hals tot max. €100,-

€11,68

Extra Aanvullend

-Acnetherapie: 100% tot max. €100 per jaar

-Elektrische- of laserepilatie bij ontsierend haargroei in het gezicht of hals tot max. €150,-

€22,23

Uitgebreid

-Acnetherapie: 100% tot max. €150 per jaar

-Elektrische- of laserepilatie bij ontsierend haargroei in het gezicht of hals tot max. €200,-

€41,99

Naar website OHRA

ZEKUR
Univé ZEKUR biedt één aanvullend pakket aan waarin bepaalde vormen van huidtherapie voor vergoeding in aanmerking komen. Huidtherapie valt in het Extra ZEKUR pakket binnen het budget therapieën. Voor dit budget is een maximumbedrag vastgesteld dat je kunt besteden aan verschillende vormen van huidbehandeling, maar ook aan bijvoorbeeld stottertherapie.

ZEKUR

Dekking

Premie per maand

Extra ZEKUR

100% vergoeding acne- en camouflagetherapie, oedeemtherapie en laserepilatie tot max. €500,- per jaar

€30,95

Naar website ZEKUR

Anderzorg
Anderzorg heeft twee aanvullende pakketten die bepaalde vormen van huidtherapie vergoeden. Het gaat om de pakketten Anderzorg ‘Extra’ en Anderzorg ‘Jong’. Anderzorg vergoedt de volgende vormen van huidtherapie:

Anderzorg

Dekking

Premie per maand

Extra

-Oedeemtherapie: tot max. 9 behandelingen per jaar

-Eenmalig 80% vergoeding van elektrische- of laserepilatie tot een maximum van €500,- bij overmatige haargroei in het gezicht

€14,95

Jong

-Acnetherapie: 100% vergoeding tot max. €200,- per jaar

-Oedeemtherapie: tot max. 9 behandelingen per jaar

-Eenmalig 80% vergoeding van elektrische- of laserepilatie tot een maximum van €500,- bij overmatige haargroei in het gezicht

€15,75

Naar website Anderzorg