Vergoedingen podotherapie

    • Vergoedingen podotherapie

      Op het moment dat je last hebt van voet- of enkelklachten, veroorzaakt door een afwijkende stand van je voeten of een afwijkend looppatroon, kan je terecht bij de podotherapeut. De klachten kunnen, indien je deze niet op tijd behandelt, op den duur doorstralen naar bijvoorbeeld je knieën, heupen of (onder)rug. Dit kan je enorm beperken in je dagelijkse mobiliteit tijdens sport, studie of werk. Een bezoek aan de podotherapeut is in de regel dan ook geen overbodige luxe.

      Direct naar vergoedingen podotherapie

Wat doet de podotherapeut precies?

Podo is afgeleid van het Griekse ‘pous’, wat voet betekent. De podotherapeut past onder meer corrigerende en beschermende behandeltechnieken toe. Het doel van deze behandelingen is klachten te laten verdwijnen of verminderen. Zo kan er bijvoorbeeld een schoen- of zoolcorrectie worden aangebracht om je weer een juiste houding te geven. Ook kan je er terecht voor preventief advies, de behandeling van afwijkende teenstanden of (ernstige) nagel- of huidaandoeningen. Podotherapie moet overigens niet verward worden met een pedicurebehandeling, wat om cosmetische redenen plaatsvindt.

In hoeverre wordt podotherapie vergoed vanuit de basisverzekering?

Podotherapie komt in de regel niet voor vergoeding in aanmerking vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Er geldt echter één uitzondering: op het moment dat je diabetes patiënt bent (type 1 of 2) kan je podotherapie (gedeeltelijk) vergoed krijgen vanuit je basisverzekering. Je Simm’s classificatie, een indicator of je een laag, gemiddeld of hoog risico hebt op het oplopen van een wond, bepaalt in welke mate je de behandeling vergoed krijgt.

In hoeverre wordt podotherapie vergoed vanuit aanvullende verzekering?

Veruit het grootste deel van de Nederlandse zorgverzekeraars bieden een vergoeding voor podotherapie in één of meer van hun aanvullende verzekeringen. Bij deze behandelingen heb je over het algemeen geen verwijzing meer nodig van je huisarts. Ook vallen deze behandelingen niet onder je eigen risico.

Bepaalde zorgverzekeraars hanteren met betrekking tot de aanvullende verzekering een maximumbedrag voor voetzorg, waar niet alleen podotherapie maar bijvoorbeeld ook pedicure behandelingen uit worden vergoed. Houd hier dus rekening mee op het moment dat je onder behandeling bent bij verschillende voetzorgverleners.

In de regel hanteren verzekeraars een maximale jaarlijkse vergoeding voor voetzorg. Ook krijg je, indien de verzekeraar met gecontracteerde zorgverleners werkt, alleen een volledige vergoeding indien je een gecontracteerde podoloog bezoekt. Om inzichtelijk te maken wat je precies vergoed krijgt, hebben wij de aanvullende verzekeringen van een aantal zorgverzekeraars met elkaar vergeleken.

Overzicht vergoeding verzekeraars

Anderzorg
Bij Anderzorg komt podotherapie in twee aanvullende pakketten voor vergoeding in aanmerking. Het gaat om de pakketten ‘Extra’ en ‘Jong’.

Anderzorg

Dekking

Premie per maand

Extra

100% dekking voor podotherapie en podologie tot max. €150 per jaar

€14,95

Jong

100% dekking voor podotherapie en podologie tot max. €200 per jaar

€15,75

Naar website Anderzorg

Ditzo
Ditzo biedt slechts één aanvullende verzekering aan die een vergoeding biedt voor podotherapie. Het betreft het pakket ‘ZorgBest’.

Ditzo

Dekking

Premie per maand

ZorgBest

75% tot max. €250,- per jaar

€29,50

Naar website Ditzo

Zilveren Kruis
Indien je overweegt een aanvullende verzekering af te sluiten bij Zilveren Kruis, heb je de keuze uit twee aanvullende verzekeringen die een vergoeding bieden voor podotherapie. Je kan kiezen uit de pakketten aanvullend 3 sterren of aanvullend 4 sterren.

Zilveren Kruis

Dekking

Premie per maand

Aanvullend ***

100% dekking voor podotherapie tot max. €200,- per jaar

€27,50

Aanvullend ****

100% dekking voor podotherapie tot max. €300,- per jaar

€50,50

Naar website Zilveren Kruis

Copyright © 2005 - 2019 Studenten-Zorgverzekeringen.nl