Vergoedingen steunzolen

    • Vergoedingen steunzolen voor studenten

      Orthopedische steunzolen of correctiezolen zijn losse zolen die je in je schoen kunt leggen om je voet te ondersteunen. Het woord “steunzolen” klinkt wat ouderwets, maar de steunzool is wel degelijk met zijn tijd meegegaan. De steunzool van tegenwoordig wordt gemaakt van lichte, flexibele en hoogwaardige materialen. Niet alleen oude mensen dragen steunzolen. Er zijn ook veel jonge mensen die baat hebben bij goede steunzolen. In dit artikel lees je meer over vergoedingen voor steunzolen.

      Direct naar vergoedingen steunzolen

Waarom steunzolen?

Voeten zitten ingewikkeld in elkaar en worden dagelijks veel belast. Er kunnen dan ook een aantal dingen mis zijn met de stand van de voet waardoor klachten kunnen ontstaan. Steunzolen en correctiezolen kunnen dan uitkomst bieden. Steunzolen worden gebruikt ter ondersteuning van banden, kapsels en gewrichten in je voet. Indien nodig kan zo ook de stand van je voet worden gecorrigeerd.

Aanvullende zorgverzekering

Steunzolen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Je moet dus een aanvullende verzekering hebben om een vergoeding te ontvangen. Een vergoeding voor steunzolen zit niet bij alle aanvullende verzekeringen inbegrepen. Als je steunzolen nodig hebt, zoek dan eerst uit of jouw verzekering dit dekt. Dat kan zeker de moeite waard zijn, want orthopedische steunzolen moeten meestal op maat worden gemaakt.

Overzicht vergoedingen steunzolen per verzekeraar

Vergoedingen kunnen per verzekeraar verschillen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van verzekeraars die vergoedingen aanbieden voor steunzolen.

Anderzorg

De pakketten ‘Jong’ en ‘Extra’ van Anderzorg bieden een vergoeding voor orthopedische steunzolen. De steunzolen moeten dan wel worden aangemeten en vervaardigd door een door Anderzorg erkende zorgaanbieder of leverancier. Een lijst met erkende zorgaanbieders vind je op de website van Anderzorg. Anderzorg biedt de volgende vergoeding voor steunzolen:

Anderzorg

Dekking

Premie per maand

Extra

100% tot max. €150 per jaar

€14,95

Jong

100% tot max. €200 per jaar

€15,75

Naar website Anderzorg

HEMA

Bij HEMA krijg je in alle aanvullende verzekeringen tot op bepaalde hoogte een vergoeding voor steunzolen:

HEMA

Dekking

Premie per maand

Aanvullend 1

100% tot max. €100,- per jaar

€7,00

Aanvullend 2

100% tot max. €200,- per jaar

€15,-

Aanvullend 3

100% tot max. €200,- per jaar

€27,-

Naar website HEMA

OHRA

OHRA heeft verschillende aanvullende verzekeringen die een vergoeding bieden voor steunzolen. De pakketten ‘Extra aanvullend’ en ‘Uitgebreid’ vergoeden steunzolen. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moeten de steunzolen door een erkende zorgaanbieder worden gemaakt. Hieronder vind je de details van de pakketten ‘Extra aanvullend’ en ‘Uitgebreid’:

OHRA

Dekking

Premie per maand

Extra Aanvullend

100% tot max. €100 per jaar

€22,23

Uitgebreid

100% tot max. €150 per jaar

€41,99

Naar website OHRA

Copyright © 2005 - 2019 Studenten-Zorgverzekeringen.nl