Anderzorg

Anderzorg Zorgverzekering

Anderzorg is een label van Menzis welke de op drie na grootste zorgverzekeraar van Nederland is. Dit label focust zich vooral op jongeren en zij bieden alleen zorgverzekeringen aan. Doordat ze iets minder service verlenen in vergelijking met andere verzekeringsaanbieders, kun je hier tegen een zeer lage premie een zorgverzekering afsluiten.

Voordelen Anderzorg

  • Afgelopen jaren een van de goedkoopste verzekeraars van Nederland.
  • Declareren kan makkelijk via de Anderzorg app (iOS/Android).
  • Een aanvullend pakket die je op maat kunt invullen.

Nadelen Anderzorg

  • Anderzorg biedt enkel een naturapolis. Dit betekent bij Anderzorg dat je wel vrije ziekenhuiskeuze hebt, maar geen volledige vrije zorgkeuze.
  • Niet mogelijk om een tandartsverzekering met een hogere dekking dan €500 af te sluiten.

Basispakket 2019

Bij AnderZorg kun je één van de goedkopere basispakketten in Nederland afsluiten. Met het basispakket van AnderZorg krijg je o.a. medicijnen, ziekenhuiszorg en huisartsenzorg vergoed. Je kunt je verplichte eigen risico van 385 verhogen in stappen van 100 euro, tot een maximale verhoging van 500 euro.

Anderzorg Basis Premie per maand
Premie (eigen risico €385,-) €102,00
Premie (eigen risico €885,-) €78,00

Aanvullende pakketten

Je kunt het basispakket uitbreiden met verschillende opties. Zo kun je het bijvoorbeeld aanvullen met een dekking voor fysiotherapie en/of de tandarts. Het is daarnaast mogelijk om een ‘kant-en-klare combinatieverzekering’ af te sluiten. Onderstaand zijn de drie opties in een tabel gezet:

Aanvullend pakket Budget Jong Extra
Vaccinaties Max. €100,- per kalenderjaar
Anticonceptie Vanaf je 21e: volledig vergoed Vanaf je 21e: volledig vergoed
Fysiotherapie Max. 9 behandelingen per jaar Max. 9 behandelingen per jaar Max. 9 behandelingen per jaar
Brillen en lenzen Eén enkelvoudige bril bij Ace & Tate of één multifocale bril bij Ace & Tate (€150 bijbetaling) of één halfjaar-pakket maandlenzen van Pearl of Eye Wish Opticiens Eén enkelvoudige bril bij Ace & Tate of één multifocale bril bij Ace & Tate (€150 bijbetaling) of één halfjaar-pakket maandlenzen van Pearl of Eye Wish Opticiens
Tandzorg 75% max. €250,- per jaar 100% (controle) en 80% (overige)
Premie per maand €12,50 €15,75 €14,95

Anderzorg Budget
Wanneer je niet veel medische kosten maakt en op zoek bent naar een betaalbare aanvullende verzekering is Anderzorg Budget een goede keuze. Je bent net wat beter verzekerd dan met alleen een basisverzekering. Zo krijg je een vergoeding voor spoedeisende hulp in het buitenland, fysiotherapie en tandheelkunde.

Anderzorg Jong
Het pakket Anderzorg Jong is speciaal afgestemd op de wensen van studenten. Je krijgt dus vergoedingen voor die zaken die voor jongeren interessant zijn, zoals anticonceptie, vaccinaties en tandheelkunde.

Anderzorg Extra
Het meest uitgebreide pakket is Anderzorg Extra. Je krijgt hiermee meer en hogere vergoedingen voor medische kosten dan bij het pakket Anderzorg Budget. Deze aanvullende verzekering is voor een zeer compleet pakket ook te combineren met Anderzorg Tand-

Aanvullende tandartsverzekering

Aanvullend pakket Tand
Tandartszorg 100% consulten + 80% overige behandelingen
Orthodontie Max. €500 per verzekerde
Premie per maand €18,50

Anderzorg Tand
De aanvullende tandartsverzekering Tand is geschikt wanneer je vaak naar de tandarts moet voor behandelingen of een beugel wilt nemen. In tegenstelling tot de andere pakketen kun je vanuit dit pakket tevens een vergoeding ontvangen voor o.a. verdoving met lachgas en implantaten. Op de website van AnderZorg kun je kijken welke behandelingen worden vergoed. Je kunt deze aanvullende verzekering niet combineren met Anderzorg Budget of Anderzorg Jong.

Aanvullende dekkingen

Wil je geen pakket maar liever de aanvullende dekking zelf samenstellen? In dat geval heb je keuze uit een dekking voor fysiotherapie, tandheelkundige kosten en werelddekking.

Dekking Premie
Fysiotherapie – 6 behandelingen €3,95
Tand 75% tot 250 €9,50
Tand 100% tot 250 €13,50
Tand 100% tot 500 €29,50
Werelddeking €0,95

Combinatiekortingen

Als je de zelf de aanvullende verzekering samenstelt met vergoeding voor de fysio, tandheelkunde en werelddekingen, kun je korting krijgen. Wanneer je fysiotherapie combineert met tandheelkunde krijg je bijvoorbeeld 10% korting. Voeg je hier tevens werelddekking aan toe? Dan betaal je ook hier minder voor. Let wel, het is niet mogelijk om de de dekking voor tandheelkunde te combineren. Je kunt er hiervan maar één kiezen.

Studenten en Anderzorg

Anderzorg is een verzekeraar die zich op studenten richt. Zo kan je kiezen voor een speciale aanvullende verzekering voor jongeren, gebruikmaken van de app voor je smartphone of terecht op social media. Het Twitter account is @AnderZorg en het Facebook account is facebook.com/AnderZorg. Het is tevens mogelijk om te WhatsAppen of via de website te chatten met een medewerker.

Contactgevens Anderzorg

Contactgegevens
Post Postbus 1177 – 7500 BD Enschede
E-mail Contactformulier website
Website

Direct naar Anderzorg

Alle zorgverzekeringen vergelijken?

Ga dan naar: Alle zorgverzekeringen vergelijken

© 2005 - 2019 Studenten-Zorgverzekeringen.nl | Cookies | Partners | Hoe werken wij? | Privacy | Disclaimer.