De Friesland

De Friesland Zorgverzekering

Zorgverzekeraar De Friesland is, zoals de naam al doet vermoeden, een van oorsprong Friese organisatie. Inmiddels heeft de verzekeraar dankzij haar goede online mogelijkheden en betrouwbare verzekeringen ook buiten Friesland een groot aantal klanten. Ruim 600.000 mensen zijn verzekerd via De Friesland. De verzekeraar biedt een groot aantal mogelijkheden aan, van verschillende basispakketten tot 3 aanvullende tandartsverzekering en een Declaratie App.

Bezoek nu de website van De Friesland voor meer informatie:

Direct naar De Friesland

Voordelen De Friesland

  • Duidelijk declaratiebeleid, een Declaratie App en snelle terugbetaling van rekeningen;
  • Alles makkelijk online regelen.

Nadelen De Friesland

  • Niet de goedkoopste premie van Nederland;
  • Voor inwoners buiten Friesland: er zijn alleen vijf winkels in Friesland en één op Schiermonnikoog, de basis van de verzekeraar ligt in Friesland.

Basispakket 2019

  Zelf Bewust Polis Alles Verzorgd Polis Vrije Keus Polis
Premie (eigen risico €385,-) €103,95 €116,95 €122,25
Premie (eigen risico €885,-) €81,95 €94,95 €100,25

Bij De Friesland kun je drie verschillende basispakketten afsluiten. Deze pakketten variëren in de keuzevrijheid die je hebt qua zorgverleners en de klantenservice die je krijgt. Wanneer je het vrijwillig eigen risico met €500,- verhoogt, dan krijg je per maand €22,- korting  op je premie.

Zelf Bewust Polis
Dit is de meest basic zorgverzekering van De Friesland. Met deze polis regel je al je zorgverzekeringszaken eenvoudig online. Daarnaast is het een budget naturapolis, wat betekent dat De Friesland je een ruim aanbod aan gecontracteerde zorgverleners biedt waarvan je zorg kunt ontvangen in je eigen regio.

Alles Verzorgd Polis
Met deze naturapolis wordt alles voor je geregeld:  je hoeft zelf geen facturen te declareren, dit gaat allemaal direct via de zorgverzekeraar. De Friesland heeft kwaliteitsafspraken gemaakt met een groot aantal zorgverzekeraars zodat je met deze verzekering de beste zorg krijgt. 

Vrije Keus Polis
Dit is een restitutiepolis waarbij je zelf kunt bepalen van welke zorgverlener je zorg ontvangt.  Je hoeft dus geen keus te maken uit de gecontracteerde zorgverleners van De Friesland. Je declareert de facturen daarna eenvoudig online of via de app.

Aanvullende pakketten

Aanvullend pakket AV Budget AV Standaard AV Extra AV Optimaal
Fysiotherapie 9 behandelingen 12 behandelingen 20 behandelingen Alle medisch noodzakelijke behandelingen
Brillen en lenzen Max. €60,- per 3 jaar Max. €75,- per 3 jaar Max. €150,- per 3 jaar
Anticonceptie Volledig voor 21+. Hormonale pleisters en vaginale ring tot €75,- Volledig voor 21+. Hormonale pleisters en vaginale ring tot €75,- Volledig voor 21+. Hormonale pleisters en vaginale ring tot €75,- Volledig voor 21+. Hormonale pleisters en vaginale ring tot €75,-
Vaccinaties Max. €175,- per jaar Max. €250,- per jaar 100% vergoed
Alternatieve zorg Tot €200,- per jaar (max. €40 per dag) Tot €400,- per jaar (max. €40 per dag) Tot €600,- per jaar (max. €40 per dag)
Premie per maand €6,95 €14,50 €23,25 €43,50

Er worden door De Friesland vier verschillende aanvullende pakketten aangeboden, deze variëren van het goedkope pakket Budget tot het volledige pakket Optimaal. Hierbij geldt; hoe duurder het aanvullende pakket dat je kiest, hoe meer vergoedingen je zult ontvangen. Vooral in het Budget pakket zijn er een aantal zorgsoorten waar je als verzekerde geen vergoedingen voor ontvangt, maar anticonceptie is ook in dit pakket juist goed verzekerd. Ga je voor de aanvullende verzekering Optimaal? Deze kan vanaf 1 januari  2018 niet meer afgesloten worden bij een Zelf Bewust Polis.

Tandartszorg valt niet binnen deze aanvullende pakketten, dit kun je apart verzekeren via een tandartsverzekering.

Aanvullende tandartsverzekering

Aanvullend pakket AV Tand Standaard AV Tand Extra AV Tand Optimaal
Consult & Hygiëne 100% vergoeding 100% vergoeding 100% vergoeding
Orthodontie vanaf 18 jaar Tot €750,- eenmalig
Overige tandartskosten 80% tot €250,- per jaar 80% tot €500,- per jaar 80% tot €1000,- per jaar
Premie per maand* €10,95 €19,95 €30,95

*Deze premie is inclusief jongerenkorting (18-22 jaar)

Voor iedereen die verwacht kosten te gaan maken bij de tandarts is het mogelijk om een van de drie tandartsverzekeringen van De Friesland af te sluiten. Met het Standaard en Extra pakket krijg je alleen vergoedingen voor normale tandartsbehandelingen (tot een bepaald bedrag), maar met het Optimaal pakket worden ook techniekkosten en orthodontie grotendeels gedekt.

Extra diensten De Friesland

Bij verzekeraar De Friesland is het mogelijk om veel verzekeringszaken online te regelen via Mijn De Friesland of via de handige Declaratie App. Zo hoef je niet meer naar de brievenbus of een kantoor om een rekening te facturen of voor informatie over je polis. Dit is wel zo handig, want deze verzekeraar heeft alleen vijf winkels in Friesland (Leeuwarden, Drachten, Heerenveen, Dokkum en Sneek) en een op Schiermonnikoog.

Studenten en De Friesland

De Friesland biedt aan alle studenten een studentencollectief aan waarmee je kunt profiteren van de volgende voordelen:

• 8% korting op je zorgpremie;
• Online declareren via de Declaratie App;
• Het eigen risico kan gespreid betaald worden;
• Ook 10% korting op de reisverzekering van De Friesland.

Contactgevens De Friesland

Contactgegevens
E-mail Contactformulier website
Twitter @DeFriesland
Facebook www.facebook.com/defriesland
Website

Direct naar De Friesland

© 2005 - 2019 Studenten-Zorgverzekeringen.nl | Cookies | Partners | Hoe werken wij? | Privacy | Disclaimer.