Zorgtoeslag

Wanneer je een zorgverzekering hebt is het belangrijk om zorgtoeslag aan te vragen. Als student van 18 jaar of ouder is de kans namelijk groot dat je iedere maand tientallen euro`s van de overheid kan krijgen. Hiermee kan je een hoop besparen op je studenten zorgverzekering.

De zorgpremies zijn in 2021 gestegen en met de zorgtoeslag kan je echter in grote mate een bijdrage op je premie ontvangen.

Ga direct naar:

Zorgtoeslag berekenen

Wat is zorgtoeslag?

Iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder is verplicht om een basispakket van de zorgverzekering af te sluiten. Om personen met een lager inkomen tegemoet te komen heeft de overheid daarom zorgtoeslag ingevoerd. De toeslag kan je dus gebruiken om je verzekeringspremie te betalen. Als student heb je waarschijnlijk weinig inkomen en is er een grote kans dat je recht hebt op zorgtoeslag.

Op onze top 5 kan je de zorgverzekeringen met een studentenprijsje vergelijken en direct afsluiten.

Top 5 Studenten Zorgverzekeringen

Wanneer kom ik in aanmerking voor zorgtoeslag?

Er is een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen wil je in aanmerking komen voor zorgtoeslag.

Deze voorwaarden zijn:

  • Je moet 18 jaar of ouder zijn;
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of bent in het bezit van een geldige verblijfsvergunning;
  • Je moet een zorgverzekering hebben afgesloten;
  • Je jaarinkomen moet lager zijn dan €31.138,- per jaar;
  • Je mag maximaal €118.479,- opgespaard vermogen hebben.

Stappenplan zorgtoeslag

Zorgtoeslag is een toeslag waar je met een laag inkomen gewoon recht op hebt. Het is dus enorm zonde om het niet aan te vragen en dat geld mis te lopen! Wil jij de zorgtoeslag wel aanvragen, maar weet je niet precies hoe je dit moet doen? In het stappenplan zorgtoeslag wordt uitgelegd hoe je heel eenvoudig zorgtoeslag aanvraagt.

Ga direct naar het Stappenplan om zorgtoeslag aanvragen.

Zorgtoeslag terugvragen

Ben je al een tijdje geleden 18 jaar geworden, maar heb je nooit zorgtoeslag aangevraagd? Je kan zorgtoeslag tot een jaar terugvragen. Dit moet altijd voor september. Tot 1 september 2021 kan je dus zorgtoeslag aanvragen over 2020. Het aanvragen werkt op dezelfde manier. Je kan dit doen via de website van de Belastingdienst.

Veelgestelde vragen over zorgtoeslag

Loop je bijvoorbeeld tegen problemen aan bij het aanvragen van zorgtoeslag of wil je weten wanneer de zorgtoeslag iedere maand op je rekening staat? Wij hebben een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen over de zorgtoeslag. Hier vind je antwoorden op vele vragen rondom de toeslag.

Ga nu naar de veelgestelde vragen over zorgtoeslag.

Aanvraag zorgtoeslag 18 jaar

Ben je 18 jaar geworden? Dan ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf het moment dat je een zorgverzekering hebt afgesloten is het ook mogelijk om zorgtoeslag aan te vragen bij de Belastingdienst. De zorgtoeslag gaat in op de volgende kalendermaand na je verjaardag. Het bedrag wordt altijd rond de 20e van iedere maand gestort.