FBTO

FBTO Zorgverzekering

Friese Boeren en Tuinders Onderlinge (FBTO) is ontstaan in 1956. Tegenwoordig behoort FBTO tot Achmea, welke één van de grotere verzekeringsaanbieders in Nederland is. FBTO heeft op dit moment meer dan 500.000 klanten die hun diensten afnemen. Bij FBTO heeft de klant de keuze uit vele verschillende verzekeringen tegen lage premies.

Voordelen FBTO voor studenten

  • Per maand aanvullende modules aan/uit kunnen zetten (buitenland, tand etc.).
  • Declaraties en wijzigingen aan je polis zijn online te regelen

Nadelen FBTO voor studenten

  • Blijven weleens dossiers openstaan of wordt niet vergoed wat eerst is toegezegd.
  • Onregelmatig met afschrijven premie en eigen risico.

Basispakket FBTO 2019

  Basisverzekering Natura Basisverzekering Restitutie
Premie (eigen risico 385,-) € 109,95 € 117,50
Premie (eigen risico 885,-) € 87,95 € 95,50

FBTO basispakket
Het basispakket van FBTO geeft je een dekking voor o.a. de consulten van de huisarts, ziekenhuiszorg en medicijnen. Het basispakket van FBTO is aan te vullen met vele extra modules.

Aanvullende pakketten

FBTO biedt een aantal aanvullende modules die je bovenop je basispakket kunt afsluiten. Zo kan je precies kiezen voor die zorg die jij gebruikt. Je kunt deze modules per maand aan- en uitzetten. Voor sommige modules geldt dat je deze alleen tegelijk met de basisverzekering kan afsluiten: het gaat om de modules Spieren & Gewrichten en Tand.

Via de module Alternatieve geneeswijzen krijg je een vergoeding voor alternatieve behandelingen en medicijnen. De vergoeding is aan een maximumbedrag per jaar gebonden en geldt alleen op geregistreerde medicijnen en erkende behandelaars. Deze module kent geen wachttijd.

Ben je van plan om naar het buitenland te gaan? De module Buitenland verzekerd je tegen alle kosten voor spoedeisende hulp in andere landen en geeft je een vergoeding voor vaccinaties.

De module ongevallen heeft een uitgebreide ongevallendekking en vergoedt een abonnement op alarmcentrale Eurocross Assistance. Deze module heeft geen wachttijd.

De module Gezichtszorg en Orthodontie is een uitgebreid pakket. Het biedt vergoedingen voor o.a. orthodontie, acnebehandeling, brillen of lenzen en elektrisch ontharen.

Via de module Spieren & Gewrichten kan je een vergoeding krijgen voor paramedische zorg, zoals fysiotherapie of oefentherapie.

De module Conditie & Fitheid biedt een vergoeding voor onder meer een preventieve gezondheidstest, personal training, sportmassages, online afvalprogramma  ‘Happy Weight’ en een training mindfulness. Daarnaast kan je een vergoeding krijgen voor mantelzorg. Voor deze module geldt geen wachttijd.

Tand
De module Tand vergoedt kosten die je maakt bij de tandarts en de mondhygiënist. Orthodontie valt hier niet onder. Je kiest zelf de hoogte van het bedrag dat je wilt verzekeren. Je kan de module tand alleen tegelijkertijd met de basisverzekering van FBTO afsluiten.

Studenten en FBTO

De zorgverzekeraar FBTO biedt speciaal voor iedereen onder de 23 jaar lagere premies op de aanvullende modules. Zo profiteer je als student van korting.

Extra diensten FBTO

Je kunt contact opnemen met de klantenservice via de webcare van FBTO op Twitter: @FBTOwebcare en Facebook: Facebook.com/fbto.

Kortingen bij FBTO

Wanneer jij een studenten zorgverzekering bij FBTO afgesloten hebt, dan heb je recht op verschillende leuke kortingen.

Fitnesscentra
Zo krijg je met je zorgpas bijvoorbeeld korting op een lidmaatschap bij verschillende fitnesscentra in Nederland.

Brillen en lenzen
Daarnaast krijg je bij Specsavers Opticiens aantrekkelijke kortingen op de aanschaf van je lenzen of bril. Voor een overzicht van alle kortingen kun je op hun website kijken.

FBTO zorgpremie overzicht van afgelopen jaren

Jaar Restitutiepolis Naturapolis
2019 € 117,50 € 109,95
2018 € 109,95 € 105,50
2017 € 108,50 € 103,50
2016 € 99,95 € 94,25
2015 € 98,00 € 92,00
2014 € – € 88,50
2013 € – € 96,75
2012 € – € 96,75
2011 € – € 95,00

Contactgevens FBTO

Contactgegevens
E-mail Contactformulier
Post Postbus 318 – 8901 BC Leeuwarden
Website

Direct naar FBTO

Zorgverzekering vergelijken?

Bekijk dan onze Top 5 Studenten zorgverzekering

Copyright © 2005 - 2019 Studenten-Zorgverzekeringen.nl