HEMA

HEMA Zorgverzekering

Hema

Bij de in 1926 opgerichte Nederlandse warenhuisketen HEMA kan je sinds 2014 ook terecht voor verschillende verzekeringen, waaronder een zorgverzekering. Om deze zorgverzekering aan te kunnen bieden, werkt HEMA samen met zorgverzekeraar Menzis. Deze zorgverzekeraar bekommert zich om de inkoop van zorg, het maken van afspraken met zorgverleners en is tevens risicodrager van alle verzekeringen die door HEMA worden aangeboden. Meer informatie vind je op de website van HEMA:

Voordelen HEMA voor studenten

  • Scherpe premie;
  • Duidelijke verzekeringsvoorwaarden in begrijpelijke taal;
  • Eenvoudig online en via de declaratie-app je zaken regelen;
  • Geen acceptatievoorwaarden bij de aanvullende- en tandartsverzekeringen;
  • Extra kortingen op het HEMA assortiment met de zorgpas en extra dienstverlening, bijvoorbeeld de gratis kinderzorglijn.

Nadelen HEMA voor studenten

  • Hoewel de keuze niet beperkt is, heb je geen vrije zorgkeuze: voor een volledige vergoeding van de zorgkosten ben je aangewezen op gecontracteerde zorgverleners;
  • In de aanvullende verzekeringen is het niet mogelijk een vergoeding te krijgen voor alternatieve geneeswijzen of brillen & lenzen.

Basispakket HEMA 2019

Bij HEMA kan je één soort natura-basisverzekering afsluiten. De inhoud van de basisverzekering wordt door de overheid bepaald: deze is bij alle zorgverzekeraars dus gelijk. Wel zijn zorgverzekeraars vrij in het maken van afspraken met zorgverleners. Via bepaalde naturapolissen zijn verzekeraars dan in staat zorg tegen een scherpere premie aan te bieden: zo ook bij HEMA. De keuze uit zorgverleners is dan beperkter, al hoeft dat niet te betekenen dat de keuze nog best ruim kan zijn.

Wat krijg je precies vergoed via de basisverzekering? Precies zoals de naam al doet vermoeden, basiszorg: je krijgt onder meer een vergoeding voor medicatie, huisartsbezoeken, medicatie en bijvoorbeeld ambulancevervoer naar het ziekenhuis en de verblijfs- en behandelkosten daar. Je kan er ten slotte voor kiezen je eigen risico te verhogen (tot €885,-): je betaalt dan een lagere premie maar draagt zelf een hoger risico in geval je met een hoge zorg rekening wordt geconfronteerd.

 

HEMA Basisverzekering

Premie (eigen risico €385,-)

€111,-

Premie (eigen risico €885,-)

€87,-

Aanvullende pakketten HEMA

Naast de basisverzekering kan je bij HEMA de dekking uitbreiden met verschillende aanvullende verzekeringen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar extra dekking voor een aantal fysiotherapie behandelingen per jaar? Of misschien zoek je een volledige vergoeding voor anticonceptie? HEMA biedt drie verschillende pakketten die inspelen op verschillende zorgbehoeften. Het gaat om de pakketten Aanvullend 1, Aanvullend 2 en Aanvullend 3.

Aanvullende tandartsverzekering

Ook kan je bij HEMA terecht voor een aanvullende tandartsverzekering, drie varianten zelfs! De tandartsverzekeringen bieden een ruime dekking voor alle soorten tandartsbehandelingen, inclusief kostbare behandelingen zoals het aanbrengen van kronen, bruggen of implantaten. Je kan kiezen voor de pakketten Tandarts 1, Tandarts 2 en Tandarts 3. Laatstgenoemde pakket biedt de meest uitgebreide vergoeding (€750 per jaar) en hanteert geen acceptatievoorwaarden. Dat betekent dat het niet nodig is een tandartsverklaring mee te sturen of een vragenlijst in te vullen om de staat van je gebit te rapporteren. De pakketten bieden geen vergoeding voor orthodontie.

Extra diensten HEMA

HEMA biedt verschillende extra diensten aan zijn klanten. Zo werkt HEMA met zorgadviseurs, die je persoonlijke vragen beantwoorden en bijvoorbeeld helpen met het zoeken naar een geschikte zorgverlener. Ook als je op het punt staat om te gaan verhuizen kan de zorgadviseur je helpen bij het zoeken van een nieuwe tandarts of huisarts. Daarnaast biedt HEMA een handige declaratie-app: met een druk op de knop maak je een foto van je nota en wordt deze direct opgestuurd naar HEMA. Vervolgens kan je de status van je declaratie volgen.

Kortingen HEMA

Met je HEMA-zorgpas krijg je 10% korting (in alle Nederlandse filialen) op vrijwel alle producten in het hele HEMA assortiment, met uitzondering van boeken, cadeaukaarten, telecomproducten en verzekeringen. Deze korting komt bovenop eventueel bestaande aanbiedingen! Ook voor de kids zit er een leuke korting bij: deze kunnen het hele jaar door 50% korting krijgen op de Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

HEMA zorgpremie overzicht van afgelopen jaren

Jaar Mixpolis
2019 € 111,00
2018 € 108,00
2017 € 108,00
2016 € 97,00
2015 € 97,00
2014 € 89,00

Contactgegevens HEMA

 

Contactgegevens

Telefoonnummer

0900 411 41 14

Post

Postbus 704, 7500 AS Enschede

Facebook

https://www.facebook.com/hema

Twitter

@HEMA

Website

Direct naar HEMA

Zorgverzekering vergelijken?

Bekijk dan onze Top 5 Studenten zorgverzekering

Copyright © 2005 - 2019 Studenten-Zorgverzekeringen.nl